Rangadót nyert a Clippers, már nyolcnál jár a GSW

A Torontót is lenyomták Paulék - tovább él a GSW, a Spurs és a Memphis szériája - győzelmi sorozat Philadelphiában - leolvadt a Minny.

Továbbra is vezeti az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszát a Los Angeles Clippers, Chris Paulék ezúttal a Torontót győzték le saját közönségük előtt. A fő üldözők közül a Warriors tükörsimán, a tartalékos Spurs nehezen tudott nyerni, a Memphis pedig egy félidő alatt elintézte a Charlotte-ot - egyre jobban játszanak Marc Gasolék. Zsinórban másodszor győzött a Philadelphia, szoros meccset húzott be a Houston, a Boston pedig nagyot fordított az utolsó negyedben a Minnesota otthonában.

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva elérhetőek!

Philadephia 76ers – Miami Heat 101-94

A negyedik. Sorozatban negyedik hazai mérkőzését nyerte meg a Philadelphia, összességében zsinórban második győzelmét aratta a gárda és már csak fél meccsre vannak a most legyőzött Miamitól Saricék. Ezúttal szoros találkozót húztak be, a negyedik negyedben tudtak kicsit meglépni, 89-89 után egy 9-2-es futást produkáltak Embiid és Covington kosaraival, ezt pedig már beosztották – nagyon harcosan védekeztek, elöl pedig pontosan céloztak. Embiid (23 perc, 22 pont, 3 blokk) mellett a helyén játszó Okafor is termelt, de most a kinti dobások is ültek – 42,3%-kal süllyesztettek el 11 hármast.

Whiteside egyedül. Remekelt a Heat centere, ugyan védekezésben nem tudta levenni a pályáról sem Embiidet, sem Okafort, támadásban 32 pontos karriercsúcsot (13/19 mezőnyből) szórt és leszedett 13 lepattanót is. Rajta kívül azonban senki nem játszott jól, Dragic 4/13-at, Richardson 1/11-et, Waiters 6/15-öt dobott mezőnyből, összességében 40% alatt maradtak csapatszinten, veszélytelenek voltak kintről és a padról sem jött különösebb segítség. Ezzel együtt végig meccsben voltak, amit a 21 támadópattanónak köszönhettek, de a győzelemhez ez végül kevésnek bizonyult, így két siker után újabb vereséget könyvelhetnek el.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 22/3, Henderson 19/9, Okafor 15
A Heat legjobb dobói: Whiteside 32, Waiters 19/6, Dragic 10

Washington Wizards – Phoenix Suns 106-101

Beal extra volt, Wall pedig clutch. A Washington legjobbja ezen az estén a 42 pontos (14/22 mezőnyből) karriercsúcsot gyártó Bradley Beal volt, aki végig húzta csapatát és a negyedik negyedben is beszórt 14 egységet – nagy szerepe volt abban, hogy a Wizards nyerni tudjon ezen a találkozón. A döntés azonban végül a 6/24-et dobó, gyengén játszó John Wallra maradt: 101-99-nél az ő 2+1-ével (támadópattanót tett vissza) fordítottak ismét a fővárosiak, majd a következő támadásból dobott egy duplát, végül a két büntetőnél sem remegett meg a keze. Az utolsó szűk másfél percben beszórt hét pontjával ő bizonyult nyerőembernek, így Beal szenzációs estéjét sikerült győzelemre váltaniuk – az utolsó negyedet tíz ponttal nyerték meg és így 4-4-re állnak hazai pályán.

Közel állt a Suns. Extra alacsony szerkezettel álltak fel a vendégek, Bledsoe és Booker mellett Knight is bekerült a kezdőbe, ám neki sok labda már így nem jutott – ő hét, Bledsoe 25, Booker 26 dobást vállalt el. Utóbbi két játékos agresszivitása és tűzereje kis híján győzelmet ért a gárda számára, a záró etap elején ugyan fordított a Wizards egy 10-2-es futással, de innen még visszavette a vezetést a Suns, sőt, 94-99 után Booker egymaga dobott sorozatban hét egységet és ismét náluk volt az előny. A legvégén azonban az engedett támadópattanó és a zsinórban elrontott négy dobás megbosszulta magát, mint ahogy a 21 eladott labda is, így nagy csatában megint vereséget szenvedtek.

A Wizards legjobb dobói: Beal 42/15, Wall 18/3, Gortat 10
A Suns legjobb dobói: Booker 30/18, Bledsoe 29/9, Len 11

Charlotte Hornets – Memphis Grizzlies 90-105

Egy félidő alatt eldőlt. Nagyon erősen kezdett a Memphis, Mike Conley (31 pont, 5/8 tripla) vezérletével már az első negyed után komoly előnybe került, a nagyszünetben pedig 24 pont volt közte – 69 egységet, közte 10/16 triplát rámolt be a gárda két játékrész alatt. Conley mellett Marc Gasolra sem volt megoldás hazai oldalon, a center kilenc gólpasszt osztott szét és ismét bevert 2/3 triplát, de a védekezésük is rendkívül agresszív volt az első félidőben – a fordulás után kicsit kiengedtek, de így is kézben tartották a találkozót. Dave Fizdale csapata sorozatban ötödik győzelmét aratta és úgy fest, hogy egyre komolyabban kell venni még akkor is, ha Chandler Parsons eddig sokat nem tett hozzá a szezonhoz.

Gyenge volt a Charlotte. Minden tekintetben elmaradt a Memphistől és eddigi önmagától is a hazai alakulat, kissé dekoncentráltnak tűnt a társaság. Egyrészt szinte senki sem dobott jól (Kaminsky-t leszámítva, de még Walker sem), másrészt nem igazán jöttek ki a figuráik, ráadásul hátul is rengeteget hibáztak, főleg Roy Hibbert. A hajrában aztán nagyobb baj történt annál, mint hogy sorozatban második meccsüket is elveszítették, ugyanis bokasérülés miatt kivált Frank Kaminsky és egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen súlyos a helyzet.

A Hornets legjobb dobói: Kaminsky 23/9, Walker 17/3, Hawes 14/6, Belinelli 14/6
A Grizzlies legjobb dobói: Conley 31/15, Randolph 14, Gasol 13/6

Indiana Pacers – Golden State Warriors 83-120

Esélytelen Pacers. Paul George, Myles Turner és CJ Miles nélkül, egy hosszabbításos back-to-backből érkezett erre a találkozóra az Indiana, az pedig nagyon hamar kiderült, hogy nem fogja tudni megnehezíteni a GSW dolgát. Pillanatok alatt tíz pont feletti hátrányba kerültek Teague-ék és a különbség folyamatosan nőtt – a hazaiak 32%-kal dobtak mezőnyből és azt csináltak velük Curry-ék, amit akartak. A vége egy nagyon komoly vereség lett, ilyen arányban még sosem kapott ki története során hazai pályán az Indiana.

Könnyedén jött a nyolcadik. Zsinórban nyolcadik győzelmét zsebelte be a Warriors, de ezúttal nem kellett megszenvedni érte: Klay Thompson villogott, a többiek hozták a kötelezőt, majd a harmadik negyed végén elköszöntek a mérkőzéstől. Végül csak Curry játszott harminc percet és csak McAdoo maradt tíz alatt, de a tizenhárom pályára lépő játékos ellenére folyamatosan nőtt a különbség – a GSW végül kiosztott tíz blokkot és harmincegy gólpasszt, aki játszott, az nem pihenni volt a parketten.

A Pacers legjobb dobói: Stuckey 21, Young 14/6, Teague 11
A Warriors legjobb dobói: Thompson 25/12, Curry 22/6, Durant 14/3

Detroit Pistons – Houston Rockets 96-99

Drummond kezében volt. Szorosan alakult a végjáték és az egyébként a vonalról addig remeklő James Harden több büntetőt is elhibázott kulcspillanatokban – pár másodperccel a vége előtt így kapott még egy esélyt a Detroit. Andre Drummond azonban 96-98-nál mindkét egypontosát elrontotta, így egyenlítés helyett Harden eldönthette a találkozót a Rockets számára – a center végül 1/6-tal zárt a vonalról és 6/18-cal mezőnyből, ott maradt benne a Pistons győzelme. Összességében egyébként elég gyengén játszott a hazai alakulat támadásban, de védekezésben ezt ellensúlyozni tudták, szívták a Rockets-játékosok vérét – a sok hibával tarkított végjátékból azonban nem ők jöttek ki jól.

Megküzdött érte a Houston. Sorozatban harmadik győzelmét jegyezte a texasi alakulat és már 9-5-re áll, ezúttal ráadásul nem a könnyed támadójátékának, hanem harcosságának köszönhette ezt a sikert. Nem dobtak igazán jól, de keményen támadták a festéket, megnyerték a lepattanózást, kiosztottak hat blokkot és jól védekeztek – a hajrában ugyan Harden (28 pont, 6/17 mezőnyből, 11 gólpassz, hat eladott labda) többször is hibázott, de ezt végül elbírta a társaság.

A Pistons legjobb dobói: Caldwell-Pope 26/9, Drummond 13, Morris 13/3
A Rockets legjobb dobói: Harden 28/6, Capela 15, Ariza 14/12

Milwaukee Bucks – Orlando Magic 93-89

Újra nyert a Bucks. Sorozatban három vereség után tudott ismét győzni Jason Kidd csapata, igaz, meg kellett érte szenvedni – a hajrában mindkét fél sokat hibázott, de végül megtartotta minimális előnyét a hazai alakulat. A győzelemből oroszlánrészt vállalt Giannis Antetokounmpo (21 pont, 10-10 pattanó és gólpassz, öt labdaszerzés, három blokk) és Jabari Parker (22 pont, 5/7 tripla, három labdaszerzés), kettejük játéka, valamint a remek csapatvédekezés döntötte el a találkozót – összesen 16 labdát loptak el és kilenc blokkot osztottak ki.

Szenvedett a Magic. A 16-4-es rajt után nem igazán talált ellenszert az Orlando a Milwaukee védekezésével szemben, félidőben már Paytonék voltak hátrányban és képtelenek voltak vigyázni a labdára. Frank Vogel szerint hiába jók alapvetően ezen a területen, a Bucks mást csinál, mint a legtöbb csapat és ezt nem kezelték jól, végül 24 alkalommal adták el a játékszert, a záró etapban pedig csak 21,3%-kal dobtak – nagy szó, hogy így is kis híján nyertek. 85-85 után azonban két gyors kosárral meglépett a hazai csapat és innen már nem volt visszaút, a legvégén Parker stílusosan egy labdaszerzéssel zárta le az összecsapást.

A Bucks legjobb dobói: Parker 22/15, Antetokounmpo 21, Beasley 14
A Magic legjobb dobói: Ibaka 21/9, Fournier 18/6, Biyombo 13

Minnesota Timberwolves – Boston Celtics 93-99

Csak a szokásos. Nem egy, nem két mérkőzést veszített el már idén komoly előnyből a Minnesota, ezúttal 13 ponttal vezettek a hazaiak három negyedet követően, ám a következő kilenc percben összesen három egységet szereztek és végül vereséget szenvedtek. Andrew Wiggins (5/18), Ricky Rubio (1/7) és Zach LaVine (4/12) sem játszott jól, de Karl-Anthony Towns (27 pont, 18 pattanó) és Gorgui Dieng (20 pont, 10 pattanó) vezérletével így is reális esélyei voltak a Wolvesnek, ám egy „áramszünet” ezúttal is a meccsbe került. A gárda így már csak 4-9-re áll, Tom Thibodeau pedig egyre nehezebben viseli az ilyen találkozókat…

Nagy győzelem. Az első félidőben még kereste a ritmust a Boston, a harmadik negyedben már jobban játszott a csapat, a záró etapot pedig egy 17-0-s futással kezdték Isaiah Thomasék. Sokat jelentett, hogy az irányító mellett Al Horford személyében van még egy megbízható opció támadásban, de ezúttal elsősorban a védekezésüknek és a kispadnak köszönhetik a sikert: Smart, Rozier, Jerebko és Brown is nagy szerepet vállalt az említett rohamból. A Celtics a nagy fordítás után 8-6-ra áll, csütörtök hajnalban pedig egy hárommeccses idegenbeli túrát kezd meg.

A Timberwolves legjobb dobói: Towns 27/6, Dieng 20, Wiggins 14
A Celtics legjobb dobói: Thomas 29/6, Horford 20/6, Bradley 13/3

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 96-91

Tartalékos Spurs. Sem Tony Parker, sem LaMarcus Aldridge nem lépett pályára a hazaiaknál, ott volt viszont a kezdőben Dejounte Murray és Davis Bertans – ráadásul a szintén újonc Bryn Forbes is jelentős szerepet kapott. Nem is tudott simán nyerni a San Antonio, sőt, a záró etapnak egálról feszültek neki a felek és még tizenhat másodperccel a vége előtt is csak 92-91-re vezetett Gregg Popovich csapata – a már egy perce tartó pontcsendet Ginobili büntetői törték meg, majd Curry hibája után Danny Green zárta le a találkozót. A Spurs így zsinórban hatodik győzelmét aratta, míg a Mavs sorozatban hatodszor kapott ki.

Közel volt a bravúrhoz a Mavs. Bogut, Nowitzki, Barea, Harris és Williams nélkül ennél sokkal jobb meccsben nem reménykedhettek a vendégek, de Seth Curry karriercsúcsával, valamint Matthews és Barnes jó játékával tartani tudták a lépést. A végig szoros találkozó hajrájában azonban hiába volt több esélyük is a győzelemre, Barnes és Curry is hibázott (többet is), az utolsó szűk három percben csak három pontot tudtak felrakni a táblára Wes Matthews révén, így végül elmaradt a bravúr.

A Spurs legjobb dobói: Leonard 24/3, Mills 17/6, Gasol 16/3
A Mavericks legjobb dobói: Curry 23/15, Matthews 20/9, Barnes 20

Los Angeles Clippers – Toronto Raptors 123-115

Nincs megállás. Továbbra is a liga legjobb mérlegével bír a Clippers, az utóbbi tizenegy mérkőzéséből a tizediket nyerte meg a gárda - a kőkemény védekezés helyett ezúttal is a gördülékeny támadójátékkal. Chris Paul (26 pont, 12 gólpassz) remekül irányította csapatát, Blake Griffin is villogott (26 pont, 7 pattanó, 7 gólpassz), DeAndre Jordan még a büntetőit is beszórta (9/14, 15 pattanó), JJ Redick pedig 3/4 triplával és clutch büntetőkkel jelentkezett. A gárda 50% felett tüzelt mezőnyből és az első negyed végétől szinte végig vezetett, bár a hajrában közelített a Raptors, lemenedzselte a mérkőzést Doc Rivers együttese. 

Végig kapaszkodott a Toronto. Az első negyed végén egy 8-0-s futással meglépett a Clippers és bár innentől egyszer még átvette a vezetést a back-to-backet játszó vendégcsapat, ez nem tartott sokáig. A harmadik játékrészben már tizenhét pont is volt a különbség és bár a hajrában mindent megtettek Lowry-ék, a Clippersnek mindenre volt válasza - a végén JJ Redick szórt be 4/4 büntetőt, amivel lezárta a mérkőzést. A Toronto elöl nagyon hatékonyan dolgozott, de ezúttal védekezésben nem tudtak mit kezdeni a hazaiak gépezetével, a festékben és a periméteren is rendre elkéstek, így két nap alatt második vereségüket gyűjtötték be és már csak 8-6 a mérlegük.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 26, Paul 26/9, Redick 20/9
A Raptors legjobb dobói: Lowry 27/9, DeRozan 25, Valanciunas 15

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus