Raptors – Warriors korai csata a Sport TV-n!

Mivel vasárnap van, ezért jó szokás szerint nem csak, hogy korai meccsek vannak ma az NBA-ben, de a Sport TV jóvoltából itthon is a TV-képernyők elől izgulhatunk végig egy rangadót „emberi” időben. A Bulls és a Knicks már 19:00-tól gyűri majd egymást, de éjfélkor is dobják a labdát több csarnokban, úgyhogy lássuk is, mit várhatunk a mai párosításoktól!

Chicago Bulls – New York Knicks (19:00)

A Bulls óriási lendületben van, ráadásul Derrick Rose-t leszámítva minden kulcsembere egészséges, így a pocsék periódust megélő Knicksnek van félnivalója Chicagóban, ahol a tét már a Keleti Konferencia harmadik helyének megtartása a hazaiak számára. A New Yorknak az is okozhat fejfájást, hogy a tarthatatlan Anthony megsérült legutóbb, így vele kapcsolatban nem lehet tudni, mire lesz képes a csapatvédekezésben extra Bulls ellen. Az esélyek elég egyértelműnek tűnnek, de presztízsharcnak számít ez a párosítás is.

Toronto Raptors – Golden State Warriors (22:00, TV: Sport 1, 23:00)

Kyle Lowry és Steph Curry igen eltérő stílusban irányítják csapataikat, de mindketten agresszívek pontszerzésben (is), úgyhogy az ő kettejük párharca fémjelzi majd ezt az összecsapást, bár a két alakulat amúgy is hasonló játékerőt képvisel, s a már egészséges Bogut, Lee párossal operáló GSW-nek extrát kell nyújtania csapatszinten, hogy be tudja venni a szintén a keleti harmadik pozíciót megtartani igyekvő Toronto csarnokát.

Indiana Pacers – Utah Jazz (00:00)

A Pacers back-to-back lép fel, de Bostonban nyerni tudott az Andrew Byumont még be nem vető, George Hillt pedig elővigyázatosságból jegelő ligaelső, úgyhogy otthon a Jazz ellen nincs félnivalója a Vogel-legénységnek, még akkor sem, ha tudjuk, hogy Derrick Favors is egészséges már a nyugati kiscsapatnál és nincsen veszítenivalója sem az egészséges kerettel harcba induló Utah-nak.

Orlando Magic – Philadelphia 76ers (00:00)

A Magic és a Sixers a legnyíltabban tankoló csapatok egyikei ebben a ligában, de még így is „osztálykülönbség” van a felek közt, így hazai környezetben abszolút favoritnak látszik az Orlando. Az Év Újonca cím három várományosából kettő feszül egymásnak Floridában, ráadásul Victor Oladipo és Michael Carter-Williams vívott már egymással egy igen emlékezetes csatát, amikor mindketten tripla dupláig jutottak és csak a túlóra döntött a csapatok közt. Most is elsősorban a fiatalok miatt érdemes követnünk ezt a párosítást, izgalmakat már annyira ne várjunk a Sixers kézifék behúzása miatt.

Oklahoma City Thunder – Charlotte Bobcats (01:00)

A Thunder megszakított hármas otthoni vereségsorozatát, s most megint saját szurkolói előtt indulhat harcba a nyugati elsőség megtartásáért. Az ellenfél az évek óta ilyen erősnek sosem mutatkozó Bobcats, mely a rájátszásért küzd Keleten, de nem elvárás Al Jeffersonékkal szemben, hogy még Oklahoma Cityben is triumfáljanak, viszont lehet annyi önbizalmuk már, hogy egy szoros derbire jók legyenek.

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks (01:00)

Tony Parker hiányzása miatt kicsit „foghíjas” texasi rangadót rendeznek ma San Antonióban, de otthon ellensúlyozhatja ezt a mínuszt a Spurs, ha a visszatérő Leonard és a többi veterán hozza, amit egyébként is tud, ráadásul némiképp erősebb csapat is jelenleg a Popovich-legénység, mint Dirk Nowitzkiék alakulata. Viszont ez olyan múltra visszatekintő rivalry, amelynek felvonásaiban nem sokat számít az aktuális forma, illetve a közvetlen előzmény, presztízsharc lesz ez a javából, kimondott favorit nélkül.

Phoenix Suns – Atlanta Hawks (02:00)

A Suns egy nagyon komoly hullámvölgyben lévő, február eleje óta csak egyszer nyerő Atlantát lát vendégül, s hiába kell várni még Eric Bledsoe beöltözésére további találkozókat, a Phoenix számára kötelező a Horford, Ayon, Antics benti trió nélkül érkező Atlanta két vállra fektetése. Paul Millsap többször is hiányzott a vendégeknél az utóbbi napokban, de az ő játéka „csak” kérdéses.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus