Raptors-Rockets szuperrangadó Torontóban, Portlandbe utazik a GSW

A Blazers megverheti a Curry nélküli bajnokot - Davis nélkül megtörhet a Pelicans sorozata - a Clippershez látogat a Cleveland. 

 

Detroit Pistons - Chicago Bulls 01:00

A Pistons számára talán még van tétje a meccsnek, bár ahogy haladunk előre, úgy fogy el folyamatosan minden esély a playoffra a csapat szempontjából, de most még azért hazai pályán illene nyernie a társaságnak. Zsinórban négy vereség után finoman szólva sincs jó hangulat Detroitban, a csapat egyáltalán nem működik, de mivel a Bulls Kelet egyik leggyengébb csapata, ezért inkább Griffinék az esélyesek - igaz, a hírek szerint Lopez és Holiday is nagyobb szerepet kap most ismét a vendégeknél. Meglátjuk, ha a Chicago fiataljai egyszerre fognak ki jó napot, akkor még vendégként is lehet keresnivalójuk a frusztrált Pistonsszal szemben. 

Indiana Pacers - Atlanta Hawks 01:00

Kötelező meccs a Pacers számára, a legutóbbi váratlan és nagyarányú hazai vereség után most nem hibázhat az együttes otthon, főleg hogy borzasztó sűrű a mezőny. Tegyük hozzá, hogy február utolsó napján Atlantában ki is kaptak Turnerék, úgyhogy törleszteniük is van miért, bár a Hawks azért nem túl veretes csapat továbbra sem, főleg idegenben, ahol mindössze 5-26-os mérleget tud eddig felmutatni. A hazaiaknál kérdés, hogy Oladipo dobása újra összeáll-e, mert most már meccsek óta nem igazán megy neki és a csapat sikereihez elengedhetetlen lenne egy jó formában lévő vezér. 

Toronto Raptors - Houston Rockets 01:30

Kiemelt csúcsrangadó, hiszen a ligaelső utazik a keleti listavezetőhöz, ráadásul a Raptors a liga legjobb hazai csapata, míg a Houston a legeredményesebb idegenben - gigászok harca lesz ez mindenképpen. A texasiak sorozatban 17 győzelem után érkeznek meg a találkozóra, de a Toronto is behúzott 13-ból 12-t, sőt, a szezon során már nyert Houstonban is, ezt is érdemes megemlíteni - összességében kirobbanó formában vannak a felek. A sérülésekkel viszont a Rockets rosszabbul áll, Ryan Anderson biztosan nem fog játszani, de Capela, Joe Johnson és Nené sem 100%-os, igaz, a hírek szerint ők mind pályára lépnek majd. Döntő lehet, hogy mire megy egymással a két hátvédpár, a Lowry-DeRozan kettős és a Harden-Paul duó, hogy a kinti dobók melyik oldalon dolgoznak majd hatékonyabban és hogy merre billen a Capela-Valanciunas harc a festékben - sok apróság számíthat, de azt kell mindenképpen megjegyeznünk, hogy Torontóban nem nagyon nyernek a vendégcsapatok, a Rockets pedig idegenbeli túrát teljesít, nem a legfrissebb. 

Memphis Grizzlies - Utah Jazz 02:00

Egy-két döccenőt leszámítva most már hosszú hetek óta élcsapat-szintet hoz a Jazz, zsinórban kilenc idegenbeli győzelemnél tartanak Rubióék, a védekezésük szenzációs, míg a Grizzlies a liga egyértelműen legrosszabb formában lévő csapata, hiszen sorozatban 15 vereséget szenvedett el. Mindezek tükrében egyértelmű favorit a Utah és nagy blama lenne a vendégek részéről, ha éppen most kapnának ki váratlanul, amikor utolérték a nyugati nyolcadik helyezettet, de persze előbb-utóbb minden sorozat, köztük a Grizzlies bukószériája is véget kell, hogy érjen. Meglepődnénk azért, ha ez most történne meg, amennyiben a Jazz komolyan veszi a feladatot és itt elsősorban a védekezést emelhetjük ki, akkor nem nagyon látni, hogy mivel tudna nyerni a Memphis. 

Milwaukee Bucks - New York Knicks 02:00

Nagyon kellene már egy önbizalomnövelő győzelem a Milwaukee-nak, mert az elmúlt hét meccsből csak egyet nyertek meg Giannis Antetokounmpóék és ennek következtében le is csúsztak a keleti nyolcadik helyre, most konkrétan őket támadja a Detroit. Az ellenfél viszont "ideális", a New York borzalmas formában van és leginkább azt várják már a csapatnál, hogy véget érjen a szezon, az elmúlt 14 mérkőzésükből 13-at elveszítettek, idegenben pedig előtte is pocsék eredményeket hoztak. Éppen ezért nem nagyon hibázhat most a Bucks, akármilyen gondjaik is vannak Bledsoe-éknak, nyerniük kell. 

New Orleans Pelicans - Washington Wizards 02:00

Sorozatban tíz győzelem után, bombaformában várhatja a meccset a Pelicans, pontosabban csak várhatná, mert Anthony Davis sérülése alighanem felülírja a terveiket - AD aligha lép most pályára, nélküle pedig egészen új helyzetbe kerülnek. Legutóbb megoldották nélküle, de egyrészt Mirotic extra napot fogott ki, másrészt addigra volt már 15-20 pontos előnyük, most viszont egy jó csapat ellen, a nulláról kellene nyerniük a Davis-Cousins kettős nélkül, nem túl hálás feladat. A Wizardsnál Bradley Beal éppen legutóbb találta meg a dobását és a társaság három vereség után hosszabbításban nyerni tudott Miamiban, nincs ugyan jó formában, de a Davis nélküli Pelicans ellen így is jó esélyei lesznek. 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 03:00

Ez ki-ki meccs lesz, de a Denvernek nagyon kellene a győzelem, hiszen az előző két mérkőzésen elszenvedett vereségekkel jelenleg lecsúszott a rájátszást jelentő helyekről, így hazai pályán mindenképpen szeretne javítani. A Lakers viszont tét nélkül száguld az elmúlt hetekben, egy-két döccenője volt a gárdának, de összességében kiváló formában van annak ellenére, hogy Brandon Ingram továbbra sem bevethető, most sem léphet majd pályára. Nehéz megjósolni, hogy mit látunk majd, alapesetben azért jobb csapat a Denver, Nikola Jokics komoly gondokat okozhat Brook Lopezéknek és ha a kinti dobások is ülnek Harriséktől, akkor nagyon nehéz őket megfogni, de a tűzerő a Los Angelesnél sem hiánycikk, komoly dobópárbaj is lehet ebből. 

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 04:00

A Raptors-Rockets mellett ez lesz a másik kiemelt rangadó, hiszen a nyugati harmadik fogadja a másodikat úgy, hogy mindkét csapat komoly győzelmi szériában van - viszont ritkán írunk ilyet, de most inkább a Portland tűnik esélyesnek. Damian Lillard kérdés nélkül MVP-formát fut most már jó ideje, a Blazers játszik otthon, pihentebb is, mert a GSW back-to-backet vív, ráadásul a vendégeknél Steph Curry biztosan hiányozni fog - sőt, Klay Thompsonnak is csípőfájdalmai vannak és Andre Iguodala visszatérése is kérdéses. A Portlandnél minden rendben van és amúgy is jó meccseket szoktak játszani McCollumék a Warriors ellen (legutóbb meg is verték az All-Star előtt), Kevin Duranttől biztos, hogy elképesztő teljesítmény kell a back-to-back második felén is, ha nyerni akar a címvédő. 

Sacramento Kings - Orlando Magic 04:00

Érdektelen meccs két gyenge csapattal, egyiknek sincs semmi komoly célja, sem lehetősége, egyik sem játszik back-to-backet, igazából nem nagyon lehet megmondani, hogy melyik van jobb formában és azt sem, hogy melyiktől mire számíthatunk, mert borzasztóan ingadozó a Kings és a Magic is. Sérültek is vannak mindkét oldalon, a hazaiaknál Fox és Cauley-Stein játéka kérdéses, a vendégeknél pedig Fournier biztosan, Gordon lehet, hogy hiányozni fog, DJ Augustin viszont valószínűleg pályára léphet. 

Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 04:30

Ez jó meccs lehet, a Cavs két szép győzelemmel talán magára talált, míg a Clippers kikapott a New Orleanstól legutóbb és mostanában a nagyobb ellenfelektől azért inkább vereséget szenvedtek Teodoszicsék. Érdekes lehet, hogy Jordan ellen mit csinálnak a palánk alatt Nance-ék, illetve hogy megmarad-e a Cleveland intenzitása, agresszivitása, mert a Los Angelesszel szemben bizony kelleni fognak a pontok, Harrisék erős kispaddal rendelkeznek és sok jó pontszerzőjük van. Idei első meccsüket 118-113-ra nyerték Jamesék Clevelandben, de azóta sok minden változott...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus