Rázós túra előtt a Clippers, a Knicks és a GSW

Ma éjjel hét összecsapással jelentkezik az NBA, s megtudhatjuk, hogy képes-e elverni egyik legkellemetlenebb ellenfelét a Clippers idegenben, a két hullámvölgyben lévő korábbi stabil PO-csapat közül melyik győz egymás ellen, valamint hogy az utóbbi három Év Védőjéből ki nevet a végén a Houston - New York összecsapáson. Tovább nőhet egy NBA-rekord is, a fővárosban pedig keleti parti rangadót rendeznek. De ki fogja meg Chris Pault, James Hardent és Anthony Davist?! Többek közt erről is szó lesz a mai program felvezetésében!

Washington Wizards - Toronto Raptors (01:00)

A Washingtonnak még egy sebességi fokkal feljebb kell kapcsolnia, ha szeretne stabilan 50 százalék felé menni és nem mindig visszaesni negatív tartományba hasonló helyzetben, ehhez pedig remek alkalom lehet a Raptors elleni rangadó, ahol két nagyon hasonló mérlegű, ám ellenkezdő tendenciát mutató gárda néz farkasszemet egymással. A Raptors legutóbb a ligaelső Pacerst is két vállra fektette, úgyhogy kelleni fog az extra koncentráció és a pályára vitt többletenergia a hazaiaktól, nagy meccset várunk!

Atlanta Hawks - Golden State Warriors (01:30)

A GSW-nél az a legnagyobb kérdés, hogy mennyit vett ki az extrán dobó Steph Curry-ékből a Miami idegenbeli legyűrése, illetve a mai back-to-back fellépés, mert ha sokat, akkor az Al Horford nélkül is egész tisztességesen teljesítő Atlanta csarnokában akár véget is érhet a Warriors hetes diadalmenete. Kyle Korver 101-es szériája viszont jó eséllyel tovább nő majd, az ő, illetve Andre Iguodala párharca igen érdekes lesz, ahogy a Teague vs Curry csata és a Millsap vs Lee harc is.

Boston Celtics - New Orleans Pelicans (01:30)

A Celtics lassan tényleg átmegy nagyon tankolónak kinéző csapatba, hiszen sora veszti el a még pár hétig Rajon Rondo távollétében küzdő bostoni alakulat a simán nyerhető meccseket, általában otthon, majd 20 pontos előnyökről. A Pelicans ráadásul ahol csak tud, nyer és már Eric Gordonnal a sorban egyre inkább látszik is a potenciál a Pelicansben a rájátszás megcsípéséhez, idegenben is a nyugatiak az esélyesek, de a Sullinger vs Davis párharcra azért érdemes lesz külön is figyelmet szentelni.

Houston Rockets - New York Knicks (02:00)

A Rockets legutóbb Harden extra teljesítménye ellenére is otthon kapott ki a Sacramentótól, a Knicks pedig tegnap nem kis meglepetésre San Antonióban tudott bravúrt elérni, tehát a pillanatnyi forma alapján elég kuszák a szálak, de mindent egybevéve azért kisebb csoda lenne, ha Anthony-ék Howardékat is idegenben leckéztetnék meg. A back-to-back ráadásul vélhetően nem használ majd az eléggé rendezetlen támadásiról ismert New Yorknak, de csodák az NBA-ben márpedig vannak, erről tegnap is megbizonyosodhattunk...

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers (02:30)

A texasiak előtt fel van adva a lecke, a Clippers még JJ Redick nélkül, de már Matt Barnesszal a soraiban kezd egész pofásan játszani, Blake Griffin pedig élete leghatékonyabb kosárlabdáját produkálja már hetek óta, így idegenben is inkább tekinthető favoritnak Doc Rivers együttese. A nap egyik legjobb meccse lehet ez, ha Nowitzkiék is felnőnek a feladathoz, de a nem teljesen egészséges német ász és társai nem a legjobb előjelekkel készülnek erre a csatára.

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies (03:00)

A Nuggets komoly gödörben, ráadásul Brian Shaw bátrat vállalt azzal, hogy két veterán PG-jét, Andre Millert és Nate Robinsont ilyen helyzetben parkolópályára állította, előbbi reklamált is, elég látványosan, így eltiltotta őt klubja, tehát ma nem lehet ott a Memphis ellen. A Grizzlies önbizalom növelő diadalt aratott a minap Phoenixben, de a fáradtság még komoly hátráltató tényező lehet a Gasol és Pondexter távollétében eléggé szűkös érdemi rotációval menetelő Grizzlies számára, bár Joerger mester mostanság egész sok embert próbál beépíteni a padról. Elég nehéz itt esélyest megnevezni, de harcos, fordulatos összecsapást remélhetünk.

Los Angeles Lakers - Utah Jazz (04:30)

A Lakers jelenleg Kendall Mashallt leszámítva nem rendelkezik épkézláb 1-2-es játékossal, Jordan Farmar is újra kidőlt a Henry, Bryant, Nash, Blake négyesfogat mellé, ráadásul borzasztóan mélyre került Mike D'Antoni legénysége, a Jazz pedig már megmutatta, hogy Trey Burke-kel tud idegenben is meccseket nyerni. Kimondottan nem favoritok itt Favorsék, de inkább rájuk érdemes tenni még a Staples Centerben is, a back-to-back ellenére is.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus