Rendezné a Memphisszel szembeni tartozását a GSW

Visszavágna a korábbi pofonért a Warriors - folytatná a szériát a Houston - javítana a Cavs - újabb Bucks-Knicks csörte - visszatérhet CP3.

 

Washinton Wizards - Minnesota Timberwolves 01:00

Mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem, a Wolves továbbra sem tud igazán lendületet venni, legutóbb a Philly-től kaptak ki, a Wizards pedig egy remek széria után sorozatban két vereséget szenvedett és kicsúszott a keleti első nyolcból. Ezzel együtt a hazai pályában bízhatnak, itt zsinórban nyolc győzelemnél járnak, és a texasi back-to-back bukta (Houstonban ki lehet kapni, másnap Dallasban pedig fáradtak voltak) ellenére ők az esélyesek, a Minnesota az előző hét meccséből ötöt elveszített, és finoman szólva nem kiegyensúlyozott.

Orlando Magic - Houston Rockets 01:00

Most már hosszú hetek óta rendkívül stabilan menetel a Rockets, a 15-2-es december után januárban is hibátlan még a gárda, sorozatban hat győzelemnél tart - előző este az OKC elleni rangadót húzták be hazai pályán. Kérdés, hogy ez mennyit vett ki belőlük, és hogy idegenben mennyire tudnak ezúttal felpörögni, de a nagyobb kérdőjelek azért az Orlandónál sorakoznak, hiszen Vucsevicsék képesek parádésan és borzalmasan is játszani. Elsősorban a védekezéssel vannak gondjaik, rendszeresen száz pont felett kapnak, és főleg a triplákkal szenvednek, ez pedig nem igazán jó hír számukra - a Rockets automatikusan, megerőltetés nélkül képes triplacsúcsokat dönteni. Ha fásultak lesznek Hardenék, akkor azért lehet esélye a Magicnek, de otthon sem igazán meggyőzőek eddig.

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 01:30

A Boston az utóbbi tíz meccséből nyolcat megnyert, rendkívül kiegyensúlyozottan halad előre a keleti harmadik helyen, a Philly elleni hazai találkozó így természetesen kötelező számukra. A Sixers legutóbb meglepte a Minnesotát, azt megelőzően pedig a Denvert is, így zsinórban két sikerből érkezik, de Joel Embiid és Robert Covington játéka is kérdéses, előbbi betegséggel, utóbbi hátfájdalmakkal bajlódik. Ha egyikük sem léphet pályára, sok reményük nem lehet még akkor sem, ha a bostoni idillt kicsit felkavarta Jae Crowder kifakadása és kijelentése, mely szerint hajlandó távozni a csapattól - kérdés, hogy hogyan fogadják most a szurkolók.

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 01:30

A Nets sima vereségből érkezik és back-to-backet vív, de Kenny Atkinson igyekezett pihentetni, így annyira nem lehet fáradt a társaság. A Cavst eléggé elérte a sérülés- és betegséghullám, legutóbb ki is kaptak a Chicagótól, de az Irving-Love páros a hírek szerint visszatérhet ma este, jóval teljesebb lesz tehát a keretük. A Brooklyn otthon azért képes meglepetéseket okozni, a pontszerzéssel általában nincs gondjuk Lopezéknek, de Irvingék visszatérésével a megfelelő tűzerővel a Cavsnél sem lehet gond, a hazaiak védekezését pedig náluk sokkal gyengébb csapatok is könnyedén feltörték már.

Milwaukee Bucks - New York Knicks 02:00

Két napja nagy meccset vívtak a felek New Yorkban, amelyet végül Giannis Antetokounmpo buzzerével megnyert a Bucks, most pedig hazai pályán nyújthatja tovább a Knicks vereségszériáját - Anthony-ék zsinórban hat buktánál járnak. Már csak azért is fontos lett volna az előző találkozó a New Yorknak, mert idegenben kategóriákkal gyengébbek, mint otthon, azzal pedig, ahogy leadták a komoly előnyüket, majd a legvégén kikaptak, csak tövább növelték saját frusztrációjukat. Kérdés, hogy most mihez kezdenek Antetokounmpóval, mennyire tudják a legutóbb három negyeden át működő védekezést összerakni, és hogy elöl lesz-e valaki, aki fellép Carmelo Anthony mellé - Kristaps Porzingis játéka továbbra is kérdéses.

Los Angeles Lakers - Miami Heat 04:30

A Lakers back-to-backet játszik, és miután előző este nem tudott nyerni közvetlen riválisa otthonában, a Miamit már mindenképpen meg kell verniük Clarksonéknak. Az biztos, hogy nagyobb tűzerővel rendelkeznek, mint az idegenbeli túrán lévő, Hassan Whiteside-ot nélkülöző Heat, de a floridaiak legutóbb nyertek Sacramentóban, és ha most is úgy ülnek Johnsonék dobásai, nem lehet őket leírni. Védekezésben még Whiteside nélkül is előrébb tart Erik Spoelstra csapata, de ha az arany-lilák elkapják a fonalat, így is ők számítanak esélyesnek.

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 04:30

Idei egyik legnagyobb pofonját éppen Memphisben kapta a Golden State, így hazai pályán aligha lesz gond Curry-ék motivációjával - az utóbbi találkozókon védekezésben azért voltak gondjaik, de ezt eddig mindig ellensúlyozni tudták. A Grizzlies nincs jó passzban, ráadásul már negyedik állomásához érkezett az idegenbeli túrán, amelyből az utóbbi kettőt el is veszítette. Elsősorban nekik is a védekezéssel vannak gondjaik, közel sem olyan rémálom ellenük játszani, mint korábban, márpedig ha ezen nem tudnak változtatni, a Warriors meg fogja szórni őket. Általában jól védekeztek Curry és Thompson ellen, de csak akkor van esélyük, ha ezt most is meg tudják tenni, ahhoz nincs elég tűzerejük, hogy dobópárbajra hívják a ligaelsőt.

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 04:30

A Clippers talán elindult felfelé, a Griffin-Paul páros kiesése okozta sokkból sikerült észhez térniük, nyertek két meccset, legutóbb már jól is játszottak, ezen az estén pedig jó eséllyel vissza is térhet az irányító. Ha játszhat CP3, ha nem, a legutóbbi játékukkal most is esélyesnek számítanak, főleg azt nézve, hogy mit produkált a Kings a Miami ellen. Érdekes lehet a Cousins-Jordan csata a palánk alatt, de a ha vendégek periméter-játékosai hozzák magukat, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus