Repkedtek a technikaik a Clippers-Mavs derbin

Jordant nem kímélték Nowitzkiék - remek támadójátékkal nyert a Memphis és az Atlanta, Anthony túlvállalta magát

Több kemény faulttal és nagy feszültséggel tarkított meccsen aratott végül magabiztos győzelmet a Los Angeles Clippers a Dallas Mavericks ellen az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. Az első mérkőzését elveszítő Memphis parádés támadójátékkal nyert Indianában és a szintén vereséggel rajtoló Atlanta is két vállra fektette a magát túlvállaló Carmelo Anthony-t és a New York Knickst – íme a részletek!

Visszajátszás: megvillant a tavalyi Atlanta

Indiana Pacers – Memphis Grizzlies 103-112

Az utolsó negyedre sebességet váltott a Grizzlies. Az első negyedben már 15 ponttal vezettek a vendégek, ám George vezérletével ezt ledolgozta, majd megfordította a Pacers – az utolsó tizenkét percnek ők mentek neki előnnyel. Ekkor fellépett azonban Marc Gasol és Jeff Green (ketten 14 pontot szereztek az utolsó percekben) védekezésben sokkal agresszívebbé váltak, támadásban pedig nagyon pontosan játszottak és egy 18-7-es rohanással megnyerték a mérkőzést.

Két elit támadócsapat? A Memphis az előszezon legjobb pontszerző alakulata volt, ami óriási szó az ő esetükben – bár a Cavs ellen amit lehetett, azt elrontották, most 50%-os mezőnymutatóval, 44%-os triplázással bizonyították, hogy nem volt véletlen. A tíz pályára lépő közül heten is elérték a tíz pontot, míg a Pacers támadójátéka inkább három játékos körül forgott: George (18 pont, 8 pattanó, 5 gólpassz), Hill (20 pont) és Miles (18 pont, 4/6 tripla). Ők is berámoltak 12 triplát, a kulcsjátékosok gyengébb dobóformája ellenére 47%-os mezőnymutatót hoztak össze, de a húsz eladott labda, az elbukott lepattanózás és a már említett utolsó percek végül ellenük szóltak – bár 0-2-vel rajtolt az Indiana, összességében működőképesnek tűnik az elképzelt szerkezet.

A Pacers legjobb dobói: G. Hill 20/9, George 18/6, Miles 18/6
A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 20, Conley 13/3, Udrih 13/3

New York Knicks – Atlanta Hawks 101-112

Ez a tavalyi Atlanta volt. A nyitómeccs nem sikerült a Hawks számára, most azonban újra a tavaly látott fordulatszámon pörögtek a vendégek – Jeff Teague (23 pont, 8 gólpassz) végig dominált, de Horford és Korver is kifejezetten jól játszott. Az első negyedet 30-20-ra nyerte Budenholzer együttese és bár a második félidőben közelebb zárkózott a Knicks, a hazaiak nem bírták az Atlanta tempóját – az 50%-os mezőnymutató, a 41%-os triplamutató és a 26 gólpassz önmagáért beszél.

Anthony-tól nem ez kell. A nyitónapon sem ment a dobás a Knicks franchise-playerének, de akkor nem is vállalt sokat, a jól működő, gyors csapatjáték pedig eredményre vezetett. Ezúttal nem adott esélyt ennek Melo, aki 10/27-es mezőnymutatót (0/7 tripla) szenvedett össze, így a többieknek sokszor csak a „szemét” jutott – az is szembetűnő volt, hogy csapata akkor zárkózott közelebb, amikor ő nem volt a pályán. Lopez hasznos volt a palánk alatt, főleg O’Quinnel párban, de Porzingis is jól teljesített, leszámítva a tripláit – viszont amíg Anthony egy-egyezik, más sokkal többet nem tud hozzátenni… Derek Fisher szerint egyébként egyszerűen még nem állnak készen arra, hogy legyőzzék a tavalyi keleti alapszakasz-elsőt, de ez is el fog jönni egy nap.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 25, Lopez 18, Porzingis 10, O’Quinn 10
A Hawks legjobb dobói: Teague 23, Horford 21/6, Korver 15/9

Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 104-88

Érződött a Jordan-faktor. Végig rendkívül feszült hangulatban telt a mérkőzés, folyamatos volt a trash-talk, a két kispad is odaszólogatott egymásnak – nem véletlen a négy technikai és a több kemény fault. Egyszer Nowitzki sózott oda egy nagyot (egy könyökösre válaszolva) DeAndre Jordannek, aki ezt szóvá is tette, a Mavs azonban előhúzta a hackelést is – a center 2/8 büntetővel zárt. Azonban igyekezett bizonyítani is, 15 lepattanót szedett le és négy blokkot is kiosztott, a pontszerzést pedig megoldotta helyette Griffin – ugyan a Clippers sem játszott igazán jól, szinte végig vezetett, volt hogy 28 ponttal és magabiztosan húzta be a találkozót.

Kicsit túlpörgött a hiányos Mavs. A folyamatos szöveg mellett Josh Smith-t is hackelték a vendégek, de emellett kicsit háttérbe került a kosárlabda – igaz, ezúttal Parsons mellett Deron Williams és a back-to-back miatt Matthews is hiányzott. Mindössze 36%-kal dobtak mezőnyből, Nowitzki mellett egyedül a kezdőbe kerülő John Jenkins volt potens fegyver, az irányítást pedig Barea tudta csak megoldani – igazán megszorítani azonban nem tudták a hazaiakat, a hajrában a Clippers első sora pihenni is tudott.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 26, Crawford 15/6, Rivers 14/6
A Mavericks legjobb dobói: Jenkins 17, Nowitzki 16/3, Barea 12/6, Harris 12/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus