Rockets, Heat: sebességhatáron túl

A Houston Manilában tömte ki a Pacerst. Dwyane Wade elkezdte az előszezont, Michael Beasley újra beleizzadt a Heat-mezbe. Andre Drummond nagy formában, csapattársai nem szokványos egészségügyi panaszok miatt hiányoztak. A Kingsnél a csapatjáték lesz a divat idén? A Wolves a cseréivel is legyőzte a Bucksot. Steve Nash: kezdődik a vesszőfutás?

(Az eredményekre kattintva elérhetitek a hivatalos statisztikát és videókat.)


Detroit Pistons – Miami Heat 107-112

A bajnok második meccsén már Dwyane Wade is pályára lépett, Spoelstra szerint hamarosan visszanyeri sérülése előtti robbanékonyságát. Ezúttal sem ő, sem pedig James nem erőltették meg magukat túlságosan, az MVP pontjai helyett inkább fineszes gólpasszokkal tűnt ki. Ebből Chris Bosh profitált a leginkább, aki a nyitómeccshez hasonlóan ezúttal is csapata messze legeredményesebbje volt. 28 pontját ráadásul ismét igencsak hatékonyan, 16/12-es mezőnymutatóval érte el. A magasemberek közül ismét többen hiányoztak (Haslem, Oden, Anthony), ezúttal viszont pályára lépett Andersen, illetve három szezon után ismét Heat-mezt húzott Michael Beasley. A korábbi 1/2-es kilenc perc alatt 9 ponttal segítette csapatát, a Miami végig előnyben játszva nyert.

A Detroit esetében a hiányzókkal kell kezdeni a sort, Billups és Datome pihent, a jól debütáló Brandon Jennings bölcsességfog-panaszai miatt ezúttal nem játszott, Stuckey-ra pedig műtét vár, miután kocsijának ajtaja rácsapódott a hüvelykujjára. Az igencsak hiányos irányító-szekcióból Will Bynum maradt az egyetlen bevethető játékos, aki így szinte az egész meccset végigjátszotta. Élt is az adódó lehetőséggel, 28 pontot termelt, emellett pedig még 6 gólpasszt is kiosztott. Centerposzton ismét domináns tudott lenni Andre Drummond, 11/8-as mezőnymutatóval 21 pontot szerzett, mellé pedig lekapott 11 lepattanót. Jerebko szintén dupla-duplával (10 pont, 12 lepattanó) jelentkezett újra játékra.

A Pistons legjobb dobói: Bynum 28/3, Drummond 21, Monroe 13, Smith 12.
A Heat legjobb dobói: Bosh 28/3, Jones 12/12.


Los Angeles Lakers – Sacramento Kings 86-104

Már a negyedik meccsét játszotta az előszezonban a Lakers, Kínába utazásuk előtt ezúttal Las Vegasban léptek fel Gasolék. Sok újdonságot ezúttal sem tudtunk meg az aranysárga-lilákról, Kobe Bryant hiányában Meeks és Young is tüzeltek becsülettel, ők lettek a legeredményesebbek 19 illetve 17 egységgel. Nash a második félidőben már nem lépett pályára bokapanasza miatt.

Szorosan indult a meccs, az első három negyedben felváltva vezettek a csapatok, a végét azonban a Kings bírta sokkal jobban, és végül nagy különbséggel nyertek. A csapat legjobbja az első, pocsék meccse után sokat javuló, ezúttal középtávolról is jól dobó DeMarcus Cousins volt, izmos dupla-duplával (16 pont, 12 lepattanó). Ismét jól szerepelt az újonc Ben McLemore (12 pont, 5 lepattanó), a Kansas korábbi sztárja eddig Sacramentoban is ígéretesnek tűnik.

A Lakers legjobb dobói: Meeks 19/6, Young 17/6, Gasol 13, Kaman 12.
A Kings legjobb dobói: Outlaw 18/12, Cousins 16, McLemore 12/6, Thomas, Thompson, McCallum 10-10.


Indiana Pacers - Houston Rockets 96-116
  
Történelmi találkozón vertek tönkre a Houston az Indianat, miután az első Fülöp-szigeteken rendezett NBA mérkőzésen 20 ponttal bizonyultak jobbnak a sárga-fehér mezes alakulatnál.
 
Az Indianaból egyedül a West - George párost, valamint a padról beálló Orlando Johnsont lehetett dicsérni. Danny Granger gyenge dobóformát (2/10 mezőnyből) mutatott, akárcsak Chris Copeland (1/8 mezőnyből). Vasárnapra, amikor a két csapat ismét megmérkőzik - akkor már Tajvanon - egymással, komolyan össze kell szednie magát a Pacersnek, ha szórakoztató mérkőzést szeretnének játszani.
 
A Houstonnál hat játékos jutott el legalább 12 pontig, Harden továbbra is jól mozog vezér szerepkörben - Howardot ma éjjel szépen limitálták az ellenfelek -, mellé pedig jó kisegítő személyzet társult. Parsons, Lin és Beverley egyaránt beletették jó teljesítményüket az összevetésbe, ám nem ők emelkedtek ki legjobban Harden mellől. Az Európa-bajnokságon keveset szereplő Donatas Motiejunas és a totálisan leégő Omri Casspi egyaránt meggyőző performansszal rukkoltak elő, persze az általuk hozott számokra könnyen rá lehet sütni az "ez még csak az előszezon" szókapcsolatot. Tény, a Rockets nem akar engedni az ipari mennyiségű ponttermésből az felkészülési találkozók során sem.
 
A Pacers legjobb dobói: George 17/6, West 14, O. Johnson 11/3
A Houston legjobb dobói: Harden 21/6, Casspi 17/6, Motiejunas 16
 
 
Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 98-89
  
Családias hangulatban játszották a mérkőzést a D-Leagueben szereplő Skyforce otthonában. Sajnos csalatkozniuk kellett azon nézőknek, akik Larry Sanders miatt látogattak ki a meccsre, ugyanis a magasember faultproblémái miatt csupán 15 percet töltött a parketten. Sokkal jobb estét zárt az újonc Nate Walters, akit felállva, vastapssal jutalmazott a közönség, amikor a végjátékban lecserélték. Emellett csak Butler, Middleton, és John Henson produkciójának örülhettek a Bucks hívek. A görög Antetokounmpo szinte semmit nem tudott pontokra váltani, elszórt 7 labdát, ám lekapott 7 lepattanót, és kiosztott 4 blokkot. Nagy talány, hogy ő meddig juthat a Bucks rotációjában.
 
A T'wolves megengedhette magának azt a „"uxust”, hogy kezdőit csak minimális ideig tartotta játékban, Pekovic kapta a legtöbb lehetőséget, 23 perccel. A Minnesotában egyre-másra dicsért Muhammad mutatott pár szép megmozdulást, de az áttörés, a teljes közvélemény meggyőzése még bőségesen várat magára. Az NCAA-bajnok center, Gorgui Dieng hasznos játékkal tette le névjegyét, támadó oldalon és védekezésben egyaránt jól teljesített. Ha így folytatja, akkor beverekedheti magát csapata amúgy sem szegényes magasember rotációjába.
 
A T'wolves legjobb dobói: Jeffers 13, Muhammad 11, Pekovic, Hummel, Price 10-10
A Bucks legjobb dobói: Henson 16, Butler 13/3, Middleton 12/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus