Rockets-Celtics csúcsrangadó a Sport TV-n

A zsinórban 14 sikernél járó ligaelső fogadja Irvingéket - lesz egy Blazers-OKC és egy Spurs-Lakers is - fontos meccsek jönnek hajnalban.

 

Orlando Magic - Memphis Grizzlies 01:00

Mindkét fél back-to-backet játszik, de a Magic ezt még egy hosszabbítással is fűszerezte előző este, így extra fáradtak lehetnek Gordonék - igaz, plusz energiákat adhat nekik a győzelem, hiszen megtörték rossz szériájukat és végül lenyomták a Detroitot. Nem tört meg viszont a Memphis sorozata, zsinórban 12. vereségét is begyűjtötte a társaság előző este, így elég nehéz mit mondani erről a találkozóról: két gyenge csapat, a Magicet segíti a hazai pálya és a jóval nagyobb támadópotenciál, viszont a Grizzlies egy fél fokkal pihentebb lehet. 

Cleveland Cavaliers - Denver Nuggets 01:30

Itt a Denver lesz "másnapos", de nagyon kellene a győzelem Nikola Jokicséknak, hogy ne kerüljenek lépéshátrányba az egészen elképesztő nyugati playoff-harcban - persze a Cavsre is nagyon ráférne a siker nem csak a tabella, de úgy összességében a csapat helyzete miatt is. LeBron James hiába remekel, az All-Star óta 2-3-ra állnak, mindhárom vereségük hazai pályán született és csak a Memphist, illetve nagy csatában, szoros végjátékban a Brooklynt tudták legyőzni, legutóbb erősen érződött rajtuk a frusztráció is, kár tagadni, hogy megint egyre komolyabb gödörben vannak. A Nuggets elleni győzelem azért segíthetne ezen, de támadásban több kategóriát kellene javulniuk, jelenleg nem nagyon látszik semmi elképzelés és rendszer, pedig sürgősen össze kellene kapniuk magukat - otthon vannak, pihentebbek, a motivációval sem lehet gond, nyerniük kell. Sérültjük Kevin Love-on kívül nincs és a Denvernél sem lesz ez döntő faktor, bár Paul Millsapet lehet, hogy egyelőre nem fogják túlerőltetni a back-to-back második felén. 

Miami Heat - Detroit Pistons 01:30

Kiemelten fontos meccs ez mindkét csapat számára, igazi "hatpontos", ugyanis a Heat a nyolcadik, a Pistons pedig a kilencedik Keleten, három mérkőzés köztük a távolság, így nagyon nem mindegy, hogy közelít a Detroit, vagy még jobban lemarad. Az biztos, hogy mindkét fél nagyon gyenge formában van, a Heat a Philly legyőzésén kívül hetek óta nem nagyon mutatott semmit, a Pistons pedig a szétesett Milwaukee-t verte meg otthon, de előző este Orlandóban is kikapott, nem tudott előrébb lépni. Emiatt most ráadásul fáradtabbak is Griffinék, főleg hogy hosszabbításban maradtak alul, ez és a hazai pálya mindenképpen a Miamit segíti, de Dragicék legutóbb 131 pontot kaptak otthon a Lakerstől, nagyon komoly gondjaik vannak nekik is. A floridaiaknál Ellington és Tyler Johnson játéka is valószínűtlen, de Whiteside-nak mindenképpen össze kell szednie magát Drummondékkal szemben, ha nyerni akarnak - márpedig amiatt is nagyon fontos a meccs, hogy az egymás elleni párharc jelenleg 2-1-re áll a Pistons javára.

Houston Rockets - Boston Celtics 02:30 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen két olyan csapat találkozik, amely jelen állás szerint akár a júniusi nagydöntőben is összefuthat majd - a ligaelső és a liganegyedik ütközik meg és természetesen mindkettejük számára fontos is a mérkőzés. A Rockets manapság mindenhol esélyes, hiszen sorozatban tizennégy győzelem után ez nem is lehet másképp, de az All-Star óta a Boston is visszatért arra a szintre, amelynek köszönhetően sokáig vezette Keletet és azóta 4-0-ban van Brad Stevens alakulata is. Támadópotenciált tekintve jelenleg mindkét csapat parádés, pedig a Celticsnél ez azért nem mindig volt így, míg a Houstonnál vannak hiányzók, Ryan Anderson biztosan kihagyja ezt az összecsapást is. Eddig egyszer találkoztak egymással a felek, akkor Bostonban 99-98-ra nyert a Celtics úgy, hogy a hajrában fordított és három másodperccel a vége előtt Al Horford jegyezte a győztes kosarat - most visszavághatnak Hardenék. 

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 03:00

Ez is jó meccs lehet, ugyanis bár szakadéknyi a különbség a csapatok között a tabellán, az aktuális formát tekintve is ugyanezt mondhatjuk el, csak fordított előjellel: ugyan 8,5 meccsel jár előrébb a Spurs, az utóbbi tízből csak hármat nyert meg, míg a Lakers hetet. A hazaiaknál ráadásul Kawhi Leonard még nem játszhat, de LaMarcus Aldridge sem lesz most ott a parketten sérülés miatt, sőt, Pau Gasol játéka is kérdéses, van gond bőven, eközben a vendégeknél Brandon Ingram hiányozhat, de ő is bízik abban, hogy pályára tud lépni, ez a bemelegítés körül dőlhet majd el. A Los Angeles egyébként idegenben is hasít mostanában, az All-Star óta 4-0 a csapat mérlege, igaz, komoly ellenféllel még nem találkoztak, de a négyből egyszer maradtak csak 123 pont alatt, ilyen tűzerővel pedig a fő fegyverei nélküli Spurs biztosan nem rendelkezik. Ezzel együtt nyerniük kellene a texasiaknak, hiszen nekik a playoffjuk is elmehet, ha nem lesznek észnél...

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 04:00

Az OKC back-to-backet játszik és itt mindkét csapat a minél jobb playoff-helyért hajt, sőt, gyakorlatilag a mérlegük is megegyezik: a Blazers 36-26-tal, a Thunder 37-27-tel áll, ugyanúgy 12,5 meccsre vannak a Houstontól a nyugati 3-6. helyen. Kár is tovább ragozni, hogy mennyire fontos mérkőzés ez mindkét együttes számára, de nagy kérdés, hogy mit látunk majd, mert alapvetően az egyértelmű, hogy a Blazers van jobb formában (sorozatban öt győzelem, közte pl a GSW leverésével) és a hazai pálya is mellette szól, de a Thunder valahogy mégis megoldotta az utóbbi meccseit, igaz, a liga legrosszabb csapataival is nagyon megszenvedett. A fáradtság nem Westbrookékat segíti és a portlandi hazai pálya nagyon erős (10-1-ben vannak itt McCollumék), illetve az is tény, hogy Damian Lillard elképesztő formában van, de ez a Westbrook-George páros jobb napjain abszolút foghatatlan, úgyhogy kicsit sem lehet leírni a vendégeket - egyébként a szezon során 2-0-ra vezet a párharcban a Blazers. 

Sacramento Kings - Utah Jazz 04:00

Kötelező nyernie a Jazznek, hiszen Mitchellék a tizedikek Nyugaton és jelenleg lépéshátrányban vannak a többiekkel szemben, a 13 meccsel hátrébb lévő Kings ellen pedig még idegenben sem nagyon fér bele egy hiba, ha a playoffba akarnak jutni. Előző este parázs meccsen lenyomták a Minnesotát, ez első lépésnek jó, de a back-to-back második felét is hozniuk kell, hogy elégedettek legyenek. A Sacramento ugyan nem másnapos, de egy hosszabbításos győzelem után pihenhetett egy napot, maximálisan azért nem friss a gárda, játékerőben pedig természetesen nem kérdés a Utah fölénye. A Fox-Bogdanovics páros azért okozhat persze meglepetést, remek dolgokat műveltek ők ketten mostanában, néha Hielddel kiegészülve, ha a Wolves által leharcolt Jazz nem tud igazán felpörögni, akkor nagyon nehéz dolga lehet. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus