Rockets-Wolves visszavágó, pályán a Boston, a Raptors és a Spurs is

Magasabb fokozatba kapcsol a liga az All-Star utáni második játéknapon: tizenegy találkozót rendeznek hajnalban. 

 

Detroit Pistons - Boston Celtics 01:00

Komoly hullámvölgyben volt az All-Star előtti időszakban a Boston, sőt, nem túlzás kijelenteni, hogy idei leggyengébb periódusát produkálta a gárda - meglátjuk, hogy most sikerül-e felpörögniük. A Pistonsnak is voltak problémái, kérdés, hogy a szünet során tudtak-e valamit csiszolni a játékon, illetve hogy mennyire tudnak építeni a hazai pályájukra, ami alapvetően azért elég erős az idei szezon során. Érdekes lesz látni, hogy az alacsonyabb Celtics mire megy majd a Griffin-Drummond páros ellen a palánk alatt, itt lehetnek gondjaik Horfordéknak és ha nem szedik össze a védekezésüket, akkor ki is fognak kapni Detroitban - az All-Star előtt már 120 pontokat kaptak, ez most is nagyon sok lesz. 

Indiana Pacers - Atlanta Hawks 01:00

Nagy formában volt a szünet előtt a Pacers, az utolsó öt meccséből négyet is behúzott a társaság, hazai pályán különösen veszélyes és az is belefért, hogy Darren Collison kidőlt - ő most sem játszhat, Glenn Robinson III viszont visszatérhet, ha csak pár perc erejéig is. Az Atlanta nyilván teljesen más kávéház, Schröderék a liga egyik leggyengébb csapatát alkotják továbbra is, idegenben lesznek, nem sok minden szól mellettük - persze egy ilyen szünet után mindig kérdés, hogy mennyire pörög fel a papíron esélyesebb csapat. 

Washington Wizards - Charlotte Hornets 01:00

Itt mindkét csapat back-to-backet játszik, a Wizards egy fontos clevelandi győzelem, a Hornets pedig egy kötelező siker után, így jó szájízzel várhatják az összecsapást - amely mindkettejük számára téttel bír. A Washington szeretné megelőzni a Cavalierst a tabellán és saját közönsége előtt mindenképpen nyerne, míg a Hornetstől nagyon nagy roham kellene ahhoz, hogy még odaérjen a rájátszást jelentő helyekre, ehhez ilyen bravúrgyőzelmek is szükségesek. A hazaiak remekül elosztották a labdát előző este és kicsit sem érzik meg John Wall hiányát, többen is fel tudnak lépni, Satoransky kiválóan irányít, míg a túloldal egyértelműen a Walker-Howard kettősre épít - kérdés, hogy őket le lehet-e lassítani. Az is kérdés persze, hogy kire milyen hatással lesz a back-to-back, bár Wallt leszámítva egyik oldalon sincs sérült.

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 01:30

Az All-Star előtt zsinórban hét győzelmet aratott és átvette a keleti vezetést a Toronto, amely továbbra is a liga legjobb hazai mérlegét birtokolja, így abszolút favoritnak számít a Bucks ellen is. Érdekes csata lehet azért, mert a vendégek is előreléptek Jason Kidd menesztése óta, Giannis Antetokounmpo pedig csak csapata gyengébb mérlege miatt nem legit MVP-esélyes, úgyhogy lesz mire figyelniük DeRozanéknak. Tegyük azért hozzá, hogy idén már kétszer is szétszedték a Bucksot, egyszer 131, egyszer pedig 129 pontot dobtak Middletonéknak, megvan az ellenszerük, de ha a vendégek fő playmakerei olyan napot fognak ki, akkor képesek lehetnek a bravúrra - mert bizony Torontóban nyerni idén bravúrnak számít. 

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 02:00

Pályára lép a ligaelső, méghozzá az ellen a Minnesota ellen, amelyet nem sokkal a szünet előtt 18 ponttal vert idegenben - a zsinórban tíz győzelemnél járó Rockets otthon abszolút favorit most, főleg a Wolves idegenbeli mérlegét elnézve. Amíg ezen nem tudnak változtatni Jimmy Butlerék, addig egy lépés elválasztja őket az igazán nagyoktól, hiába holtversenyes harmadik-negyedikek jelenleg Nyugaton, ráadásul mióta véget ért a hazai szériájuk januárban, azóta nem nyertek egymás után két meccset és csak 7-9-re állnak. A Houstonnál ugyanakkor visszatérhet Trevor Ariza és alighanem többet látunk majd Joe Johnsonból is, bombaformában várja ellenfelét Mike D'Antoni alakulata. 

Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 02:00

Rögtön back-to-backet játszik a Cavs és alig tért vissza a csapat a szünetről, máris javítania kell, méghozzá az előző esti, hazai vereséget - Memphisben ráadásul kötelező lenne a győzelem, de a Wizards elleni játékkal, "másnaposan" azért nem ilyen egyszerű a történet. A Grizzlies persze nem véletlenül érkezik egy hetes vereségsorozatból, Tyreke Evans visszatérése sem dobott akkorát a gárdán, hogy elkezdjen nyerni, de hazai pályán, pihentebben azért nem szabad leírni őket - főleg nem az előző esti Clevelanddel szemben. 

New Orleans Pelicans - Miami Heat 02:00

A Heat nagyon megzuhant az All-Star előtti hetekben és a playoff-vonalig süllyedt, míg a Pelicans éppen a szünet előtt szedte össze magát és nyert zsinórban három meccset - nagy kérdés, hogy ez a pihenő melyik félnek jött jobban. A Miami esetében a jó védekezésre kell építeni továbbra is, ez az, ami nem volt meg már hetek óta, ha rendezni tudták a sorokat a szünetben, akkor annak itt kell leginkább meglátszania. A New Orleansnál inkább támadásban voltak kérdőjelek, amelyek kiegyenesedtek az utóbbi meccsekre, de ehhez kellett Anthony Davis extrája, aki most Hassan Whiteside-dal és James Johnsonnal is megszenvedhet - jobb állapotban van a Pelicans, de a Heattől láttunk már sokkal jobb játékot is annál, mint amit az utóbbi időben.

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 03:00

Fontos meccs lesz ez mindkét csapat számára és nem csak azért, mert most térnek vissza az All-Starról: a nyugati harmadik Spurstől a tizedk Jazzig alig 4,5 meccs a távolság a csapatok között, a hatodik Nuggets is mindössze 2,5 meccsel van lemaradva mostani ellenfelétől. Kulcsfontosságú, hogy mire mennek egymással, de természetesen inkább a Denveren van a teher a hazai pálya miatt: Harrisék 23-7-re állnak otthon, a San Antonio csak 13-17-re idegenben, ez mindenképpen döntő faktor lehet. A vendégeknél ráadásul kiderült, hogy Kawhi Leonard aligha fog már pályára lépni idén, ami valószínűleg nem hat túl motiválóan a többiekre, igaz, Aldridge és Ginobili felépült, ők játszhatnak ezen az estén. Nagyon kellene a siker mindkét félnek, meglátjuk, hogy melyikük tud felülkerekedni, de az biztos, hogy Nikola Jokics élete formájában volt az All-Star előtt - ha nem lassította őt le a szünet, akkor Gasoléknak fel kell kötniük a felkötnivalót... 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 03:00

A Clippers back-to-backet játszik, előző este ugyan megszórták a Golden State-et, de még annál is többet kaptak vissza a túloldalon, kérdés, hogy ez hogyan hat a társaság - ha tudják folytatni, amit elkezdtek, elosztják a labdákat és mindenki hozzátesz, akkor a back-to-back ellenére egyértelműen esélyesek idegenben is. A Suns ugyanis szörnyű volt az All-Star előtt, zsinórban hétszer kapott ki és ebben volt két közel 50 pontos zakó is - igaz, közben visszatért a triplakirály Devin Booker. Gyakorlatilag csak benne és a pihentségben bízhatnak a hazaiak, egyébként nincs olyan faktor, amiben ők lennének a jobbak. 

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 03:00

2018 eddigi talán legnagyobb meglepetése a Utah, amely teljesen váratlanul sorozatban tizenegy győzelemmel érkezik meg erre a találkozóra - hazai pályán így mindenképpen esélyes, a liga legjobb formában lévő csapatáról beszélünk. Gobert-ék ráadásul a Blazers ellen 2-0-ra vezetnek idén és a Portland vendégként azért kevésbé meggyőző, meglátjuk, hogy mire mennek most - nehéz megjóslni, hogy meddig roboghat így a Jazz, de ha az All-Star után is megmarad a lendület, akkor abszolút favorit a gárda. Ricky Rubio viszont még nem 100%-os, bár tegnap már edzet, meglátjuk, hogy tudja-e vállalni a játékot, rá azért komoly szükségük lenne Lillardékkal szemben. 

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 04:30

Az nem kérdés, hogy jobb csapat a Lakers, a Dallas helyzetét ráadásul pályán kívüli problémák is nehezítik, igaz, a LAL is érthetetlenül összeomlott Isaiah Thomas érkezése óta - nem biztos, hogy van összefüggés, de tagadhatatlan, hogy a nagy szériát produkáló gárda sorozatban hármat bukott, mindháromszor borzalmasan védekezve. Most a szünet után, hazai pályán játszva azért más lehet a helyzet, a Mavs sem ugyanaz vendégként, mint otthon, így bár az All-Start megelőzően Dallasban 130-123-ra nyertek Nowitzkiék, most inkább a Los Angeles tűnik esélyesebbnek. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus