Rögtön elvette a GSW pályaelőnyét a Thunder!

Egy félidő Warriors, egy félidő OKC - azonnal átvették a párharc irányítását Russell Westbrookék.

Hiába uralta az első félidőt a Golden State, a fordulás után nagyot változott a játék képe és a Thunder megfordította a meccset – Kevin Duranték rögtön az első találkozón elvették a címvédő pályaelőnyét. Nézzük, hogy mi történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati döntőjében ma hajnalban!

Visszajátszás: egy negyednyi Good Russ

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 102-108

Az első félidő a Warriorsé volt… Jól kezdett a címvédő, már az első negyedben meglépett ellenfelétől, majd a folytatásban tíz pont fölé növelte előnyét. Klay Thompson 19 egységet szórt be a nagyszünetig és Steph Curry is elsüllyesztett néhány óriási triplát, eközben a túloldalon Russell Westbrook három (!) pontot tudott hozzátenni – 60-47-re vezettek a hazaiak két negyed után.

…a második viszont a Thunderé. A folytatásban aztán nagyot fordult a játék képe, Westbrook elkapta a fonalat és 24 pontot szórt a második félidőben, eközben Thompson dobásai egyre inkább eltűntek a túloldalon és az OKC ledolgozta a hátrányát. A negyedik negyedben már a vezetést is átvette Billy Donovan csapata és bár Kevin Durant rengeteg dobást elhibázott, fél perccel a vége előtt egy kulcsfontosságú tempót küldött a helyére. A csoda már nem jött, így hiába dobott összességében gyengén a Thunder két sztárja (Durant 10/30, Westbrook 7/21), mezőnyben (ketten együtt 16 lepattanó, 15 gólpassz, 10 labdaszerzés) ezt pótolták és a Curry-Thompson duó (20/45 mezőnyből, 9/22 tripla) sem tudott igazán varázsolni. Hiába volt meg tehát a Warriors előnye, nagy csatában már az első találkozón elvette a pályaelőnyt az OKC!

A Warriors legjobb dobói: Curry 26/18, Thompson 25/9, Green 23
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 27/6, Durant 26/3, Adams 16

A párharc állása: 1-0 a Thunder javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus