Rögtön jön a Cavs-Bucks visszavágó, javítana a Memphis

Jó pár csapat vív back-to-backet, pályán például a Houston, a Kings, a Portland vagy a Jazz is, míg az OKC New Orleansban javíthat.

 

Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 01:00

A felek előző este hosszabbításos ki-ki meccset vívtak Milwaukee-ban, amit végül LeBron James vezérletével behúzott a bajnok, és hazai pályán nyilvánvalóan nem szeretné visszaadni a kölcsönt. Ilyenkor persze kérdés, hogy kire hogyan hat az utazás, és hogy azonnal jön a visszavágó, a hazaiaknál Kevin Love után JR Smith is megsérült, ha mindketten hiányoznak, azt azért megérezheti a Cavs – egyre szűkül a kispad, ismét előtérbe kerülhet Liggins. A Milwaukee-nak nagyjából ugyanazt kell csinálnia, mint tegnap, csak jobban koncentrálni a végén, a Parker-Antetokounmpo páros tette a dolgát, ha most is ilyen hatékonyak lesznek a festékben, lehet keresnivalójuk.

Atlanta Hawks – Minnesota Timberwoles 01:30

A Hawks és a Timberwolves is szép győzelemből érkezik, a vendégek igazából már négy mérkőzés óta jól játszanak, de a GSW és a Houston ellen végül elbuktak – ha a játékot nézzük, most is bizakodhatnak. Az Atlantánál legutóbb a small-ball működött remekül a Thunder ellen, de most a hírek szerint visszatér Dwight Howard, így valószínűleg kevesebbet fogják majd alkalmazni. Kérdés, hogy védekezésben ki lesz stabilabb, mert ebben mindkét fél elég ingadozó teljesítményt nyújt, illetve az, hogy megtanult-e már nyerni a Minny – Thibodeau szerint a vereségek miatt csalódott, de csapata munkája miatt nem.

Detroit Pistons – Memphis Grizzlies 01:30

Két, gödörben lévő csapat találkozik, a Memphis sorozatban hármat bukott otthon, ráadásul most back-to-backet játszik, míg a Detroit szintén zsinórban három vereség után próbálja összeszedni magát. Drummondék egészen szörnyű meccseket produkáltak, és már a hazai pálya sem jelent náluk garanciát semmire, támadásban borzalmas dolgokat műveltek, de így volt ezzel a Memphis is, továbbra sem találnak vissza a helyes útra a kiegészülő kerettel. Stan Van Gundy belengette, hogy változások jöhetnek a kezdőben is, ebben az esetben Leuer, vagy akár Ish Smith is esélyes lehet, míg a kevesebb „szívvel” játszók kikerülhetnek onnan. A vendégeknél Chandler Parsons is hamarosan visszatérhet, de ezen az estén még nem léphet pályára.

Chicago Bulls – Washington Wizards 02:00

Legutóbb kilábalt a gödörből a Chicago, parádés támadójátékkal és szigorú védekezéssel aratott győzelmet – most ennek folytatásában bíznak Butlerék. A Wizards határozottan elindult felfelé, de legutóbb éppen kikaptak, de Scott Brooks és John Wall szerint sem játszottak rosszul, nem voltak nagy problémák. Érdekes lehet a lepattanózás és a festék, mert előbbiben második ligaszinten a Bulls, míg a Wizards a mezőny alsó felében van, ráadásul Wade-ék játéka egyébként is ide koncentrálódik, márpedig Gortaték nem túl acélosak a palánk alatti védekezésben. Összességében szoros meccs lehet, de azért a Washington 2-8-as idegenbeli mérlege nem véletlen.

New Orleans Pelicans – Oklahoma City Thunder 02:00

A Pelicans back-to-backből érkezik, a gárda tegnap legyőzte a Sixerst, igaz, nem játszott igazán jól, csak egy negyeden keresztül. Ennél biztosan több kell majd az OKC ellen még akkor is, ha a vendégek legutóbb alulmaradtak az Atlanta ellen, és akkor is, ha Victor Oladipo továbbra sem bevethető, mert Westbrook egymaga képes dominálni találkozókat, és rá nincs igazán jó megoldás hazai oldalon. Mindkét félnek nagyon kellene a győzelem, a New Orleansnak el kell indulnia felfelé, míg a Thunder csak kettőt nyert az előző hat meccséből és kezd lemaradni – ők a pihentebbek, alapvetően is nagyon energikusak, ők lehetnek fölényben.

Utah Jazz – Sacramento Kings 03:00

Mindkét csapat back-to-backből érkezik, a Kings egy pontzáporos győzelemből, a Jazz viszont egy sima vereségből – igaz, az Oracle-ben szenvedték el Haywardék. Ezzel együtt az utóbbi 14 meccsükből cask harmadszor kaptak ki, és otthon mindenképpen jó esélyeik vannak, ráadásul ugyan Rodney Hood játéka kérdéses, Derrick Favors a hírek szerint pályára léphet. A Kingsnél nem történt semmi szokatlan, csak Cousins produkált egy elképesztő estét a liga leggyengébb védekezése ellen, amikor ilyen formában van a center, akkor nagyon nehéz mit tenni ellene - azonban ha valaki, akkor Rudy Gobert képes erre. A Jazz középjátékosa minden ellenfelét levette a pályáról az utóbbi időben, márpedig Cousins-extra nélkül nagyon nehéz helyzetben lehet a Sacramento.

Phoenix Suns – Houston Rockets 03:00

A Suns továbbra is nagyon gyenge csapat, pocsék védekezéssel és esetleges, nem túl hatékony támadójátékkal, így hiába van jó formában Bledsoe, meglepetés lenne, ha nyerni tudnának - még úgy is, hogy a Rockest back-to-backet játszik. A vendégek tíz meccs után kaptak ki a Spurstől, de jól védekeztek, és Harden szerint meg kellett volna nyerniük a meccset, de az utolsó percekben tíz pont feletti előnyt adtak le, és az egészen pocsék triplázásuk miatt végül kikaptak. A világ nem dőlt össze, de ha tartani akarják az élcsapatok tempóját, most nem hibázhatnak.

Portland Trail Blazers – Dallas Mavericks 04:00

Nehéz mit jósolni ezen a meccsen, hiszen tegnap három egyéni extra sem volt elég a Portlandnek a győzelemhez, a back-to-back pedig még akkor sem egészséges, ha a Dallas az ellenfél. A periméteren egyébként már ki is egészült a texasi csapat, a tűzerő megvan, és a Blazers előző három meccsét (132, 135 és 126 kapott pont) elnézve most is lehet keresnivalójuk, amennyiben meglesz a ritmus a hátvédeknél. Pontpárbajra számíthatunk, de a Dallas pihentebb és hátul egy fokkal azért hatékonyabb.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus