Rose térde megsérült, a Nets 30-cal kapott ki!

Mára virradóra 11 mérkőzést vívtak meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, s inkább a negatív események kerültek előtérbe, mint a pozitívak, ami azért nem jellemző az NBA-re. Derrick Rose térde olyan mértékben sérült, hogy a korábbi MVP be sem tufta fejezni a Portland elleni, nagy előnyből elveszett derbit, a Brooklyn Nets pedig kritikus mélypontra ért, 30 ponttal kapott ki ugyanis Minnesotában. Rengeteg érdekesség történt még ezen az éjjelen, jöjjön a játéknap teljes összefoglalása!

Charlotte Bobcats - Phoenix Suns 91 - 98

Tankoló(nak várt) csapatok élvezetes csatája. Al Jefferson (9 pont, 6 lepattanó) ugyan visszatért bokaproblémái után, de nem váltotta meg a világot, így Bledsoe nélkül is célba ért idegenben a Suns, ami a maga nemében meglepetésnek tekinthető. Nem sokan vártak pontgazdag, hajtós és legfőképp színvonalas derbit ettől a párosítástól, ám végül az kerekedett belőle.

Régi hős került elő a sufniból. Channing Frye tavaly szívműtétje miatt az egész évadot ki kellett, hogy ülje, visszatérte után pedig elég hullámzóan kezdett, ám ma az ő 20 pontja volt az extra a Phoenixnél, régi önmagát idézte a vajkezű magasember.

Csak a kicsikkel nem megy. Az egyébként jó szériában lévő Charlotte-nál régi probléma került felszínre, ugyanis a benti emberek betlije miatt hiába tartotta magát végig jól a hazai gárda, végül nem tudta behúzni a derbit.

A Bobcats legjobb dobói: Henderson 17, Walker 16, Sessions 15/3

A Suns legjobb dobói: Frye 20/15, Tucker 17/9, Dragic, G. Green 14-14

 

Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 115 - 107 - hosszabbítás után

Caron Butler sérülése már a múlté. A még most is igencsak tartalékos Bucks veteránja 38 pontot termelt, ami mellett a 8 lepattanó és a 3 szerzett labda is kiemelkedő teljesítmény. Ugyanakkor Brandon Knight, Larry Sanders és Carlos Delfino hiányát nem bírta el a Milwaukee.

Spencer Hawes élete dobása. A Sixers centere sosem játszott annyira jól és hatékonyan, mint idén, s fel is tette ma eddigi produkciójára a koronát azzal, hogy a rendes játékidő végén fordulásból, egy lábról verte be a Sixers egyenlítő tripláját, így mehettek túlórázni a felek.

A lélektani előny döntött. A 25 pontos, 12 lepattanós Hawes és a 27 egysége mellett 6 lepattanót is begyűjtő Evan Turner főszereplésével a ráadásban már egyértelműsítette a helyzetet a Philadelphia, a wisconsiniak Hawes demoralizáló hármasát követően már nem ugyanazzal a hittel folytatták a küzdelmet.

A 76ers legjobb dobói: Turner 27, Hawes 27, H. Thompson 16/3

A Bucks legjobb dobói: C. Butler 38/12, Ilyasova 19/3, Neal 10/6

 

Toronto Raptors - Washington Wizards 96 - 88

Nem került fel az "i"-re a pont. A Washington hiába nyert a minap Clevelandben, most "törölte" akkori sikerét a fővárosi alakulat, mely kikapott a Toronto otthonában, meglehetősen simán, pedig John Wall (37 pont, 6 lepattanó) remekelt.

A harmadik negyed döntött. A félidő utáni első játékrészben robbantott a Raptors, 17 ponttal nyerték meg ezt a szakaszt Rudy Gay-ék (17 pont), onnan pedig már hiába kapart a 17-et szóró Bradley Beal, nem tudta eléggé közel hozni a washingtoniakat a fordításhoz.

A győztes torontói recept. A Raptors teljs kezdője kétszámjegyű dobóteljesítménnyel zárt, ráadásul a várakozásoktól eddig igencsak elmaradó Jonas Valanciunas (11 pont, 13 lepattanó) dupla duplázott, Terrence Ross pedig a kispadról beállva toldotta meg 11 egységnyivel az első sor performanszát.

A Raptors legjobb dobói: Gay, DeRozan 17-17, A. Johnson 14

A Wizards legjobb dobói: Wall 37/6, Beal 17/6, Nené 10

 

Boston Celtics - Indiana Pacers 82 - 97

Totálisan ellentétes félidők. 24 percnyi játékidő után Jordan Crawford (24 pont, 12-ből 10 mezőnyből) triplájával már nyolc ponttal ment a Celtics, ám végül 15-tel kapott ki saját közönsége előtt a tripladuplázó Lance Stephenson (10 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz), illetve a 27-et dobó Paul George húzta Indianától. A kulcs a harmadik negyed volt, melyet 8-25-re nyert meg a ligát vezető Pacers.

Nem csak a meccset vesztette el a Boston. Kelly Olynyk, a nagyszerű nyarat produkáló újonc is kidőlt a sorból sérülés miatt, így a fenti pozíciókban egyébként sem igazán acélos Stevens-legénység hatos kudarcsorozata ki tudja, hol áll meg...

Az egykori segéd mesterként lett próféta korábbi hazájában. Frank Vogelről talán kevesen tudják, hogy egy évtizeddel ezelőtt a Celtics videó-koordinátora volt és innen küzdött fel magát az NBA jelenlegi legjobb csapatának vezetőedzői székéig, ma ráadásul a mumusnak számító bostoniakat saját közönségük előtt gyűrte le az Indianával.

A Celtics legjobb dobói: Jo. Crawford 24/9, J. Green 20, 6, Sullinger 13

A Pacers legjobb dobói: P. george 27/9, Scola, Da. West 17-17

 

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 89 - 96

Az ex-Hawk sztrájkolt? Mo Cheeks mester meg merte húzni, hogy a tavaly még az Atlantában pattogtató Josh Smith-t csak a padról hozta be. Nos, ez a változtatás annyira "bejött", hogy az all-star nulla ponttal zárt, s hét mezőnykísérletéből egyszer sem talált be, no és a Pistons is kikapott saját közönsége előtt...

Atlanta: CSAPAT. A Hawks összes kezdőembere kétszámjegyű dobóteljesítményt tett a közösbe, ráadásul a padról is érkezett bőven segítség, ilyen formán a 18 pontos, 6 lepattanós, 9 gólpasszos Jeff Teague-nél senkinek sem kellett produktívabbnak lennie vendég oldalon.

Kellemetlen egybeesés. Kyle Singler, a Josh Smith helyén kezdő ifjonc 22 pontot termelt, igen jó dobószázalékokkal, így nem lenne meglepő, ha nem utoljára látnánk őt az első ötösben a remek statisztikákat produkáló, de a Monroe, Drummond pároshoz nem igazán passzoló korábbi zsákolókirály helyett.

A Pistons legjobb dobói: Singler 22/3, Stuckey 17, Drummond 15

A Hawks legjobb dobói: J. Teague 18, Horford 17, Korver 14/12, Millsap 14

 

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 86 - 102

A Memphis sem csak szimplán egy meccset vesztett. A hazaiak korán elvesztették térdsérülés miatt a tavalyi szezon legjobb védőjét, Marc Gasolt, ráadásul az évek óta közvetlen riválisnak számító Spurs verte el a 28-at szóró Mike Conley irányította Grizzlies-t idegenben, ami mindig duplán fájó.

San Antonio: extrák nélkül is extra a csapat. A 20 pontos Tony Parkeren kívül még csak átlagon fölüli teljesítményt sem produkált senki a vendégeknél, mégis simán hozta a rangadót a ligát holtversenyben vezető texasi gárda, mely 25 gólpasszt termelt csapatsztinten, nyerte a lepattanózást (38-41) és 53 százalékkal tüzelt mezőnyből.

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 28/6, Z. Randolph 16, T.Allen 12

A Spurs legjobb dobói: T. Parker 20/6, Splitter 17, Ginobili 15/9

 

Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 111 - 81

Williams, Lopez, Terry és Kirilenko hiánya sem mentség erre a produkcióra. Ha tavaly totálisan negatív meglepetés volt a Lakers szereplése, akkor most legalább akkora csalódást jelent, amit a Jason Kidd edzette brooklyni társaság művel. Bár két all-star és két hasznos kiegészítőember nem lehetett ott ma Minnesotában, azért egy Pierce, Garnett, Johnson, Evans, Blatche sorral felálló gárdától minimális elvárás lett volna, hogy a becsületét megőrizze a parketten, de végül ez sem jött össze.

Love újabb brutális dupla duplája - és a többiek. Kevin Love 17 ponttal, 16 lepattanóval és 4 gólpasszal zárt, mindössze 11 dobászt kellett vállalnia és csak 28 percet játékban töltenie, a hasonlóan produktív többi kezdőember segítségével könnyedén lefújta a pályáról a Timberwolves a Nets-et.

A Timberwolves legjobb dobói: Kev. Martin 17/9, Love 17, Pekovics 15

A Nets legjobb dobói: Blatche 16, Joe Johnson 15/6, T. Taylor 13/3

 

New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 104 - 100

50 százalékon a Pelicans. A döcögős idénykezdet ellenére mostanra nagyjából eléri a potenciáljának megfelelő szintet Monty Williams fiatal együttese, mely a hasonló erősségűnek várt, de még mindig pocsékul teljesítő Clevelandet 12 egységnyi hátrányból gyűrte le hajrábeli magabiztosságával.

Egyre nagyobb a káosz a Cavs-nél. Anthony Bennett, az 1/1-es már pályára sem kerül, a másik újonc, Karaszev is csak 11 percet kap, ráadásul a tavalyi bíztató újoncszezont produkáló Tyler Zeller sem került ma játékba, tehát Mike Brown úgy jegeli tehetségeit, hogy közben az eredmények nagyon nem őt igazolják.

Újabb be nem jövő edzői húzások Browntól. Kezdi nagyon csúnyán elveszteni a fonalat a Clevelandben már második időszakát kezdő szakvezető, aki Dellavedovát (0 pont, 5 fault) kezdette Waiters helyett, valamint Andrew Bynumot (8 pont, 1 lepattanó) is a feldobástól kezdve a parketten tartotta, Earl Clarkot pedig már egy ideje szintén csak sokadik csereként veszi számításba Mike Brown, de a csapat így sem győzött.

A Pelicans legjobb dobói: T. Evans, E. Gordon 19/3-19/3, A. Davis 17

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 22/3, Jack 19/3, Waiters 14/3

 

Dallas Mavericks - Utah Jazz 103 - 93

Működik az új tandem Dallasban. Monta Ellis (26 pont, 6 gólpassz) már az első opció támadásban, Dirk Nowitzki (18 pont, 7 lepattanó) a vezér a hajrában, Samuel Dalembert (18 pont, 12 lepattanó) egyre masszívabb a palánk alatt, Blair (11 pont, 9 lepattanó) pedig folyamatosan dupla dupla közelben teljesít a kispadról beállva. Az eredmény? 9-4-es rajt az alapszakaszban.

Kanter és Burke betlije sok volt egyszerre. Enes Kanter, az idén stabilan kezdővé előlépő török center csak két pontra és öt lepattanóra volt jó ezen az estén, Trey Burke, a Jazz újonca pedig megállt öt pontnál, illetve három gólpassznál. Ez sok volt a "jóból" a vendégeknél, akik egyébként csapatszinten bőven hozták, az elvárhatót, de ilyen formán a fordításra nem volt sanszuk már.

A Mavericks legjobb dobói: Ellis 26/3, Nowitzki 18/3, Dalembert 18

A Jazz legjobb dobói: Ma. Williams 19/9, J. Evans 14, Hayward 13/3, Favors 13

 

Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 98 - 95

Rose kiesett, a Bulls meg összeesett. A 20 pontnál tartó chicagói vezér a második félidő derekán térdsérülést szenvedett a jobb lábán (azaz nem a műtöttön), így nélküle kellett befejeznie a vendég gárdának a meccset, de ennek az lett a vége, hogy 17 pontos előnyről is elbukott a vélhetően némileg megijedő Thibodeau-legénység.

Lassan tényleg komolyan kell venni a Portlandet. Kispadja továbbra sincs a Blazersnek (ma összesen 8 pont érkezett onnan, négyből három oregoni csere nullázott), de sorozatban kilencedszer győzött Terry Stotts csapata, melynek összeszokottságában és az egészségben van az ereje. Utóbbiak akkora hitet adtak ma a társaságnak, hogy 15 pontos félidei "égés" után sikerül fordítani és nyerni.

A Blazers legjobb dobói: Matthews 28/12, Lillard 20/9, Batum 17/9

A Bulls legjobb dobói: Rose 20/6, Boozer 16, Deng 15

 

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 102 - 95

A sérüléshullám Los Angelesbe is elért. A vendégek még nem vethették be az agyrázkódás után lábadozó Steph Curry-t, ráadásul meccs közben elvesztették Andre Iguodalát is sérülés miatt, így a Nash, Bryant párost egészségügyi okokból jegelő Lakers a 24-et szóró Pau Gasol vezetésével célba ért otthon.

A Lakers padja újra lecsapott. Nick Young 21-et termelt csereként beállva, míg Jordan Farmar 14 ponttal és 8 gólpasszal adott extra pluszt az aranysárga-liláknak, így a mezőnyből csak 41,5 százalékkal tüzelő, illetve 18 labdát eladó, többnyire irányító nélkül játszó GSW jószerivel sansztalan volt a diadalra.

A Lakers legjobb dobói: P. Gasol 24, N. Young 21/9, Blake, Farmar 14/6-14/6.

A Warriors legjobb dobói: D. Lee 21, H. Barnes 20/6, K. Thompson 19/12

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus