Rose-ék Atlantában, Duncanék Portlandben rangadóznak

A Chicago az otthon parádés Atlantához, a címvédő a Blazershez látogat, de pályán a Cleveland, a Lakers, a Toronto és a Clippers is

Cleveland Cavaliers – Charlotte Hornets 01:00

Két idegenbeli vereség után a Cavs szempontjából tökéletes ellenfél érkezik hozzájuk, a reménytelenül gyenge (idegenben 1-9-re álló, átlagban 90 pontot sem szerző) Charlotte látogat Clevelandbe. Al Jeffersonékat manapság nagyjából az nem mossa le, aki nem akarja, a center az utóbbi hat meccsen 41%-kal dob. LeBron James térdei állítása szerint rendben vannak, amit a New Orleans ellen 41 pontos estével bizonyított is. Otthon több mint öt százalékkal dobnak pontosabban és az utóbbi időben átlagban tizenöt ponttal gyűrik le ellenfeleiket – nem túl örömteli hírek a Charlotte számára. Kidd-Gilchrist alapvetően jó védő, de tavaly James róla dobott több mint hatvan pontot, az Irving-Love duóra pedig minimális opciójuk sincs, a Brooklyn 58%-kal dobott ellenük. Érdekes lehet James és Stephenson találkája a tavalyi Heat-Pacers PO-párharc után.

Indiana Pacers – Los Angeles Lakers 01:00

Azok után, hogy a tegnapi nap után minden Kobe-ról szólt és végül győzelemre is vezette csapatát Jordan megelőzése mellett, ma zsinórban harmadik győzelmét arathatná a Lakers, ha nyerni tudna a komoly gödörben lévő Indiana vendégeként. A Pacers nyolcas vereségszériában van, kilencet egymás után nem buktak 2007 óta – márpedig ha nem javulnak legalább védekezésben, ez könnyen megeshet velük. A Portland kivételével mindenki száz fölött dob nekik az utóbbi időben, eközben a támadójátékuk is mélyponton van, valami nagyon nem stimmel Vogeléknél – Hibbert és West nélkül is jobb volt a csapat. A Lakers viszont az elmúlt meccseken javított a védekezésen, ami óriási lépés a szezon elejéhez képest, a Bryant-Young kinti tűzerő mellett pedig a Boozer-Hill páros belül is képes szép dolgokra – a lelki mélyponton lévő Indiana ellen talán ők számítanak inkább esélyesnek.

Philadelphia 76ers – Boston Celtics 01:00

Amellett, hogy a liga legrosszabb csapata a Sixers, időnként óriási meccseket képesek játszani – a bombaerős Memphist kis híján elkapták legutóbb. A Celtics már megverte a mostanság tripla-dupla közelében játszó Carter-Williams által húzott Phillyt, de azóta például Sullinger tragikus (az elmúlt három meccsen 3,3 pontot átlagol), de Rondo sem igazán találja a pontjait. A Keltáknál jó eséllyel kihagyja a meccset Bradley és Smart, ami elég érzékeny veszteség számukra még akkor is, ha Turner mostanában hozza magát – a hazaiaknál McDaniels bokája nincs rendben, az ő játéka kérdéses. Rondo és MCW párharca izgalmas lesz, egyébként a nagy formában lévő Jeff Green lehet a mérleg nyelve, rá nem igazán lehet válaszuk a hazaiaknak.

Atlanta Hawks – Chicago Bulls 01:30

Az Atlanta nagy győzelmi sorozatának az Orlando és Harris buzzere vetett véget, de hazai pályán továbbra is veretlenek jó ideje – viszont az egyre fogyó támadójáték aggodalomra adhat okot. A sikerük kulcsa a kemény védekezés volt, de előbb Teague, majd Korver formája is visszaesett elöl, ezen pedig mindenképpen javítaniuk kell – bár a Bulls külső sora felveszi velük a versenyt. Butler továbbra is remek, Rose belendült, belül pedig Noah ugyan hiányzik, a Gasol-Mirotic-Gibson trió képes lehet meccselni a Horford-Millsap párossal – utóbbira szerkezetileg is jó opció Mirotic. A Bikák védekezésben is hozzá tudják tenni, ami szükséges, viszont tegnap Miamiban kissé fáradtnak és pontatlannak tűntek, ma jóval nehezebb dolguk lesz.

Toronto Raptors – Orlando Magic 01:30

Visszatért Vucsevics és vele rögtön sokkal jobban festett az Orlando, Harris buzzerével pedig megverték a nagy sorozatot futó Atlantát. A Magic egészen kiválóan képes játszani három negyeden át, de a végjátékokat rendre elszúrják – ez különösen úgy aggasztó, ha tudjuk, hogy a Raptors a liga egyik legjobbja a záró tizenkét percekben. A Toronto sikeressége mostanság a védekezésen múlik DeRozan nélkül, így érdekes lesz, mihez kezdenek majd a nagy dobóformában lévő Oladipóval, a másodéves hátvéd 18 pontot átlagol 54,7%-kal az elmúlt hét meccsen, ami óriásit lök a Magic szekerén. Idén kétszer is találkoztak már, mindkétszer a Toronto nyert, de Oladipo egyiken sem játszott – az biztos, hogy a hazaiak védekezése lesz a kulcs, különösen a periméteren.

Phoenix Suns – Milwaukee Bucks 03:00

Az elmúlt tíz napban nagyjából teljesen szétesett a korábban rendkívül ígéretes Phoenix, óriási lyukak keletkeztek a védekezésben, kifulladt a bombaerős hátvédsor és botrányos százalékkal dobálnak – ez elegendő ahhoz, hogy nagyjából bárkitől ki tudjanak kapni. A Bucks védekezése sincs egyben, de a fiatalok vezérletével nagyon agresszív támadójátékot adnak elő, Antetokounmpo és Jabari Parker is  sok büntetőt harcol ki – bár Morrisék ellen nem feltétlenül lesznek szerkezeti előnyben. Goran Dragic játéka kérdéses ma, márpedig némi nyugalomra és intelligenciára lenne most szükség Phoenixben. A Bucks legutóbb Chris Pault is meg tudta fogni, ha Bledsoe-t lelassítják, gyakorlatilag be is véshetik a W-t, mindenképpen korábbi formáját kell hoznia a hazai periméternek – bár még egyszer hangsúlyozzuk, szerkezetileg a Suns ki tudja kapcsolni a Milwaukee erősségeit.

Portland Trail Blazers – San Antonio Spurs 04:00

Tony Parker jó eséllyel kihagyja a derbit, de tegnap a bajnok visszatalált a kemény védekezés útjára és Leonard vezetésével legyőzték a Denvert, hasonló teljesítmény kell tőlük ma is hátul. A tavalyi rájátszásban Duncanék teljesen szétszedték Aldridge-et, az erőcsatár pedig amúgy sincs túl veretes formában, az utóbbi időben egy-egy villanást leszámítva pontatlanul dob – kissé fáradtnak tűnik, akárcsak a teljes csapat. A Spurs Parker nélkül is tökéletesen működik, Duncan is jó formában van, a matchup is neki kedvez, viszont Popovich csapata nehéz túrát kezd meg és nem ez lesz a legkeményebb találkozójuk a következő hetekben.

Los Angeles Clippers – Detroit Pistons 04:30

A Clippers két kiábrándító vereségen van túl, mindkettőhöz Chris Paul volt a kulcs – hat-hat eladott labdával és pontatlan játékkal rukkolt elő, amit nem tudtak kompenzálni a társak. A Pistonsnak nincs igazi kullancs védője, anélkül pedig nehéz dolguk lesz, hiszen a palánk alatti erejüket sem igazán tudják kihasználni a kiemelten atletikus Griffin-Jordan páros ellen. Amellett, hogy Paul gyengébb meccseken van túl, elsősorban a védekezésükön kell javítaniuk Doc Rivers játékosainak, bár a Pistons támadójátékát nem túl bonyolult megfogni – Jennings visszatérése óta 37%-kal dob és az egész periméter-játékuk csak rövid ideig tud hozzátenni. Ennek ellenére most zsinórban nyertek kettőt, de a Staples Centerben most aligha lesz könnyű estéjük.

A meccsekhez élőképes linkeket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus