Rubio vs Irving, Paul vs Westbrook, Parker vs Wall

Ma éjjel 12 mérkőzéses "csúcsforgalom" lesz az NBA-ben, s ezeken leginkább a klasszis irányítók párharcai, illetve természetesen csapataik csatái kerülnek reflektorfénybe. Ricky Rubio a Minnesotát vezeti harcba Kyrie Irving és a Cleveland ellen, Chris Paul a Clipperst igyekszik győzelemhez segíteni a Westbrook - Durant páros fémjelezte OKC-vel szemben, míg Tony Parker a San Antoniót próbálja sikerre kormányozni a John Wall húzta Washington kárára. Nézzük, mit érdemes tudnunk a mai program előtt!

Orlando Magic - Milwaukee Bucks (01:00)

A nap egyik "kiesési rangadóján" eléggé viharvert csapatok néznek farkasszemet egymással, bár a Magic egész jól elboldogult az utóbbi hetekben, hónapokban két húzóembere, Glen Davis és Tobias Harris nélkül, ám a Bucks egyre lejjebb és lejjebb csúszik a Sanders, Ilyasova, Delfino, Ridnour négyesfogat távollétében, ráadásul Brandon Knight sérülésből visszatérte után még messze nem az igazi. Otthon több kellemetlen vereség benyelése után - tankolás ide vagy oda - egyértelmű favorit a Nikola Vucsevics, Victor Oladipo, Arron Afflalo trió fémjelezte Orlando.

Philadelphia 76ers - Houston Rockets (01:00)

A 76ers lassan a kerete erősségének megfelelő helyére kerül a keleti tabellán, bár továbbra sem lehet azt mondani, hogy feltartott kézzel, szándékosan vesztené el meccseit Brett Brown legénysége, melytől ma komoly bravúr lenne, ha legyűrné az egyébként határozottan rossz passzban lévő és eddig nem igazán összeálló Houstont saját közönség előtt. A palánk alatt teljesen más a két fél, de most sem kizárt, hogy visszaüt a Howard, Asik páros lassúsága, illetve kettejük híresen pocsék büntetőzése. Amennyiben Beverley játszik betegsége ellenére és sok hibára tudja kényszeríteni Michael Carter-Williamst, a hazaiak extrákra képes, de nagyon hullámzó újoncát, úgy vélhetően el is dől a meccs a vendégek javára.

Boston Celtics - Charlotte Bobcats (01:30)

A Celtics négyes győzelmi sorozatát növelheti ma hazai környezetben, de jó kérdés, mennyire tud úgy teljesíteni a még mindig Rajon Rondo nélkül felálló, de már Jordan Crawford és nem pedig Avery Bradley irányította bostoni had, hogy egyértelműen esélyesnek számít és ennek minden terhét el is illene viselnie. A Bobcats palánk alatt Al Jeffersonnal azért nem sansztalan idegenben sem, ráadásul a két gárda valamiért évek óta szoros, kiélezett meccseket (is) vív egymással, lehet ebből egy viszonylag színvonalas, élvezetes mérkőzés is.

Memphis Grizzlies - Toronto Raptors (02:00)

A Memphis igencsak küzd azzal, hogy megtalálja saját játékát, ráadásul Jerryd Bayless továbbra is küzd kisebb sérülésével, ezen felül a pad másik viszonylag megbízható pontszerzője, Pondexter ki is dőlt a sorból, így ha sokpontos, futós meccset képes produkálni a kanadai had idegenben, nem is esélytelen a bravúrra. Rudy Gay számára érdekes lehet a visszatérés egykori sikerei helyszínére, hollywoodi sztori lenne, ha ma ezt győztesen, esetleg fontos kosarakkal tenné, s elnézve a Grizzlies jelenlegi állapotát, ez csoda sem lenne.

Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers (02:00)

A nagyon hullámzó Irving teljesítményén sok múlik majd, ez egészen biztos, pláne mivel a közben kezdővé avanzsáló Andrew Bynumra ma nem számíthat a Cavs családi elfoglaltság miatt. Rubio, Love és Martin mellé kezd felnőni támadásban Nikola Pekovics is, ilyen formán saját csarnokában nem is kérdés, hogy elvárás az Adelman-tanítványoktól a győzelem. Egyes poszton igazi csemege lesz az eléggé eltérő játékstílusú fiatal játékmesterek párharca, de inkább domináns lehet, hogy a padról mire képesek a felek.

Atlanta Hawks - New York Knicks (02:00)

A Hawks a lehető legjobbkor fogadhatja a romokban heverő New Yorkot, mely JR Smith-t ugyan visszakapta, de eddig inkább csak ártott a tavalyi év legjobb csereembere, Tyson Chandler hiánya pedig a festék védése miatt nagy baj a vendégeknél, Al Horforddal a sorban illene ezt a helyzeti előnyt ki is használnia az Atlantának.

San Antonio Spurs - Washington Wizards (02:30)

Tim Duncan kihagyja ezt a derbit pihentetési okokból, így megnyílhat az út az eddig idegenben nem túl eredményes, de egyébként jól küzdő és szoros meccseket játszó fővárosiak előtt, minden bizonnyal elég jó kis meccset vívnak majd egymással az egyaránt playoffba várt alakulatok. Parker és Wall csatája külön is érdekes lehet, mivel főleg fizikálisan elég nagyok a különbségek a két karmester között, de Duncan nélkül döntő lehet az is, hogy a fonalat végre elkapó Danny Green tartja-e a ritmust távolról vagy sem, illetve hogy a másik oldalon Bradley Beal melyik arcát mutatja dobásban.

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers (03:00)

A Nuggets nagyon rossz rajt után összeszedte magát, s ma már elvileg be is veti a visszatérő Wilson Chandlert, ezen felül JaVale McGee hiánya nem biztos, hogy igazi hátrány lesz az alacsonyabb szerkezettel és sok futással operáló Lakers ellen. Steve Nash ki kell, hogy hagyja ezt a meccset is, ráadásul back-to-back játszik a Los Angeles-i gárda, ami visszaüthet könnyen. Gallinari és Bryant hiányzása miatt eléggé hasonló erősségű alakulatok csatája lesz ez, az ex-Lakers játékosnak, a Nuggets mostani vezetőjének, Brian Shaw-nak pedig pláne presztízsmeccs lehet ez a párosítás.

Utah Jazz - New Orleans Pelicans (03:00)

A Jazz még mindig nyeretlen, de most a Ryan Anderson nélkül harcba induló NOP ellen reális esélye lehet a rossz sorozat megtörésére a Utah-nak, pláne mivel a Holiday, Evans páros borzasztóan teljest/dob a Williams-legénységnél. Mivel egyesben nem remekel az itt talán az egész liga leggyengébbje, a Jazz sem, így ez nem biztos, hogy faktor lesz, pláne mivel az eddigi kezdő PG-t, Tinsley-t már ki is tette keretéből a Trey Burke nélkül küzdő Utah.

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns (04:00)

A Portland és a Phoenix is a nyugati kellemes meglepetések között említhető, így amolyan felszabadult csapatok csatája lehet ez, de otthon azért elvárás a diadal az oregoniakkal szemben. Goran Dragic már visszatért az arizonaiaknál, ám a kulcs nem ő, hanem Bledsoe és a Morris-ikrek remeklése, illetve Miles Plumlee érthetetlenül jó produkciója - főleg mivel Alex Len, a Suns idei lottery-választottja most sem egészséges és centerben egyébként is vékony a gárda. Az egykor az ellenfélnél játszó Robin Lopeznek ezért most fontos szerepe lehet, de a Lillard, Batum párostól is kelleni fognak a jó dobóstatisztikák a megbízható Aldridge mellet.

Sacramento Kings - Brooklyn Nets (04:00)

Nem véletlenül mondjuk, hogy a játéknap egyik legérdekesebb párosítása ez, sok forog kockán ugyanis mindkét oldalon, a keleti sereghajtó(!) brooklyniakon pedig akkora a nyomás, hogy nem lenne meglepő az újabb bukta a rohanós, sokat tüzelő, s néha sokat is találó Kings otthonában, pláne mivel nem mostanság jött ki csapatszinten a lépés úgy istenigazán a sacramentóiaknál. Komoly feljavulás kell Jason Kidd legénységétől, ebben a veteránok elvben sokat segíthetnek, ám könnyen elképzelhető a tavalyi Lakers-höz hasonló blama, aminél a sormintába beleillene egy mai kudarc.

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder (04:30)

A Clippers és a Thunder is bukdácsolt kicsit a rajt után, de "józanodni" látszik mindkét nyugati élgárda, ami jót tehet a mai derbi színvonalának is. Bár a leginkább várt párharc egyes poszton folyik majd Chris Paul és Russell Westbrook közt, a meccs inkább a palánk alatti harcon dőlhet el, illetve ott, hogy az OKC padja mennyire tud felnőni a hazaiakéhoz. Igencsak kiszámíthatatlan párosítás ez, de a felek jól ismerik egymást, nagy meccset várhatunk, klasszismegoldásokkal, páratlan izgalmakkal!

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus