Russell jelezte, hogy átvenné a stafétát a Lakersnél

A Lakers hátvédje 33 ponttal állt csapata élére - triplaesőt hozott a Rockets-Pelicans meccs Kínában.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 123-117

Tartalékosan is szórta a pontokat a Pelicans. Holiday, Evans, Ajinca és Pondexter továbbra sem bevethető a New Orleansnál, így Frazier és Moore alkotta a kezdő hátvédpárt - utóbbi ihletett formában jutott el 24 pontig (10/15 mezőnyből, 4/4 tripla), előbbi pedig kacérkodott egy tripla-duplával (7 pont, 8 pattanó, 9 gólpassz). Anthony Davis is hatékonyabban dolgozott már az eddigiekhez képest, Asik villogott (14 pont, 14 pattanó, 5 blokk), míg a padról ismét hozta magát Buddy Hield - más kérdés, hogy védekezésben azért komoly gondok akadtak a csapatnál ismét. Nagyon hullámzó volt a találkozó és közel állt a győzelemhez a New Orleans, de végül elbukta a pontzáporos összecsapást.

Ez már közelített az éles rotációhoz. Ugyan Patrick Beverley nem lépett pályára, összesen csak tíz játékos kapott lehetőséget a Rocketsnél, ráadásul a kezdők közül csak Capela játszott harminc percnél kevesebbet - ezúttal nem a cseréket próbálgatták a texasiak. James Harden dominálta a labdát, de sokat rontott (26 pont, 15 gólpassz, 6/18 mezőnyből, 8 eladott labda), az Anderson-Ariza-Gordon trió pedig pontosan azt csinálta, amit kellett: 11/21 (!) triplát rámolt be ez a három játékos. Összességében azért több időt töltött pályán az első sor, mint a Pelicansnél, de a védekezéssel ugyanúgy sok gond volt, végül ha szűken is, de behúzta a meccset a Houston - a hajrában éppen az ex-pelikán Gordon értékesített egy kulcsfontosságú dobást...

A Rockets legjobb dobói: Harden 26/9, Gordon 24/15, Anderson 21/12
A Pelicans legjobb dobói: Moore 25/12, Davis 23, Asik 14, Hield 14/3

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 124-115

Russell volt a Lakers vezére. A fiatal hátvédtől azt is várják, hogy álljon az arany-lilák élére, ezúttal nagyon erős estét produkált - már félidőben húsz pontnál járt, végül 33-ig (13/19 mezőnyből, 4/7 tripla, 3 labdaszerzés) jutott és tarthatatlannak bizonyult. Mellette ott volt a kezdőben Lou Williams és Nick Young is, de az első sorból most mindenki hozta magát, míg a kispad inkább védekezésben jeleskedett - Brandon Ingram például ezúttal is csak négy pontot szerzett, de kiosztott három blokkot. Russell egyre jobb formájában bízhatnak a Lakersnél, az előszezonban abszolút ő a gárda vezére.

Jól működött a Denver. Ugyan Mudiay (14 pont, 5/13 mezőnyből, 0/4 tripla, 7 gólpassz) most sem dobott jól, a támadójátékot képes volt irányítani és a Gallinari-Nurkic kettősre építve hatékonyan működött a rendszer. Ez a két játékos bedobott 40 pontot és 20/24 büntetőt, a center ráadásul 16 lepattanót is leszedett, de Barton, illetve a Jokics hiányában a kezdőbe visszakerülő Faried is hozta, amit kell. Az első negyedet még Russellék nyerték, a másodikban a Nuggets volt a jobb, a harmadikban nem bírtak egymással és a záró etapban nyerték meg a meccset Lou Williamsék - a hátvéd 15 pontot szórt ebben a játékrészben, a denveri második sor nem tudta tartani a lépést.

A Lakers legjobb dobói: Russell 33/12, Williams 25/12, Randle 16
A Nuggets legjobb dobói: Nurkic 21, Gallinari 19/6, Barton 15

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus