San Antonióba látogat az OKC, 20:00-tól Mavs-Pacers

A Spurs otthonában kell javítania a Thundernek - a Miamit fogadja a Toronto - Charlotte-ban a Houston - pályán a GSW és a Portland

 

Dallas Mavericks – Indiana Pacers 20:00

A négynapos szünet meglehetősen ritka az NBA alapszakaszában, pláne annak ilyen kései szakaszában, de most bőven pihenhetett a Pacers – ez nem is jött rosszul számukra, hiszen Ty Lawson legutóbb megsérült, CJ Miles pedig továbbra sem 100%-os. A meccs pikantériáját Monta Ellis adja, aki tavaly remekelt Dallasban, majd átigazolt az Indianához, és először tér vissza korábbi csapatához. A Mavsnek mindenképpen javulnia kell, főleg a periméteren, ahol Matthews és Deron Williams is borzasztóan játszik mostanában, és a csapat el is veszítette előző négy meccsét, míg a Pacers felfelé kapaszkodik. Döntő lehet George és Parsons csatája, de a palánk alatti harc is, hiszen a Mavs mostanában minden jobb centertől komoly pofont kap – ha center nem is feltétlenül, de Myles Turner most is okozhat komoly károkat…

Charlotte Hornets – Houston Rockets 01:00

Nagyon érdekes meccs lehet ez, hiszen a Charlotte bombaformában van, tegnap a Pistonst is megszórták, és a parádés periméter-játékukkal zsinórban hat győzelemnél járnak – viszont a Houston is javulni látszik, tegnap meggyőző teljesítménnyel nyertek Bostonban. Fontos lesz, hogy ki bírja jobban a back-to-backet, hiszen mindkét gárda szeret rohanni, de a Rockets tegnap jól megfogta a Celtics kisembereit, ez most is döntő lehet majd. A vendégeknek elsősorban a védekezésre kell odafigyelniük, mert Walkerék pillanatok alatt képesek megszórni ellenfelüket, márpedig a texasiak hajlamosak néha „lazábbra venni” a figurát hátul – ez most aligha fog beleférni.

Philadelphia 76ers – Detroit Pistons 01:00

A Sixers tegnap hosszú bukószériát zárt le, de nagy árat fizetett érte, mert súlyosan megsérült Robert Covington, ráadásul Jerami Grant és Jahlil Okafor sem léphet majd pályára. A Pistons gyengén játszva kapott ki Charlotte-ban, Andre Drummond pedig közel értékelhetetlen produkciót nyújtott, élesen kritizálta is őt edzője – kérdés, hogy ez milyen hatással volt rá. Mindenképpen javulnia kell, mert Nerlens Noel ellen legjobbját kell nyújtania, a periméteren egy dobópárbajt nem biztos, hogy meg tudnak nyerni Reggie Jacksonék – igaz, Covington nélkül azért jelentősen csökken a hazaiak tűzereje.

Toronto Raptors – Miami Heat 01:00

A Toronto továbbra is a Cleveland nyomában van, és hazai pályán borzasztóan erősek Lowry-ék, a csapatvédekezésük nagyon hatékony, és a hátvédpárosuk bárkit képes megszórni. A Heat egy nagy negyedik negyeddel győzött Chicagóban, de az idegenbeli back-to-back nem Wade-ék mellett szól, ráadásul az ő védekezésük már csak időszakokra működik úgy, mint a szezon korábbi részében – a rohanásból sem biztos, hogy ők jönnek ki jól, igaz, Goran Dragic és Hassan Whiteside jó formájában bízhatnak. Arra jó esély van egyébként, hogy Wade kihagyja a derbit, mert tegnap is egy kisebb sérüléssel együtt vállalta a játékot, és nem biztos, hogy van értelme erőltetni – a Raptors már kétszer is simán verte a Miamit…

Atlanta Hawks – Memphis Grizzlies 01:30

A Memphis újfent óriásit harcolt, és gyakorlatilag a B-csapatával megverte a New Orleanst, de az amúgy is borzasztóan szűk keret nem biztos, hogy egy hosszabbítás másnapján komoly károkat tud okozni Atlantában. A Hawks összekapta magát az utóbbi meccseken, igaz, a palánk alatt még mindig vannak gondjaik, de a védekezésük nagyon harap, és kérdéses, hogy a Grizzliesben mennyi tűzerő maradt erre az estére. Az biztos, hogy már Vince Carter is kidőlt, de ettől a csapattól nem egy csodát láttunk már az utóbbi időszakban – ettől függetlenül meglepetés lenne, ha ebben a helyzetben nem hozná a meccset az Atlanta.

Milwaukee Bucks – New Orleans Pelicans 01:30

A Milwaukee szintet lépett az utóbbi időben, hazai pályán látványos, szórakoztató és eredményes játékkal hozzák a meccseiket – összeállóban a védekezés, elöl pedig Giannis Antetokounmpo vezérletével rendszeresen száztíz pont köré jutnak. Ezzel szemben a Pelicans nincs jó formában, továbbra is a Davis-Holiday kettősre építenek csupán, illetve néha Ryan Anderson is fel tud melléjük lépni – tegnap azonban hosszabbítást buktak az erősen tartalékos Memphis ellen, így valószínűleg elég fáradtan érkeznek erre az összecsapásra. Kérdés, hogy Davis mennyire tud dominálni majd Jabari Parkerék ellen, mert elsősorban ebben bízhatnak, de a gárda az utóbbi hét meccséből hatot elbukott, és átlagban száztíz pontot kapott – sok minden nem szól mellettük.

San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 02:30

A játéknap rangadója ez lesz, de jelenleg elég egyértelműnek tűnnek az esélyek előzetesen. A Spurs hazai pályán továbbra is veretlen, és bár nem mindenki teljesen egészséges, a Leonard-Aldridge páros a remek csapatvédekezéssel így is hozza a meccseket, míg az OKC csak szenved az All-Star óta, tegnap pedig gyenge játékkal otthon kapott ki a Minnesotától. Kawhi Leonard eddig gyakorlatilag minden klasszist megfogott, ha most is limitálni tudja Durantet, szinte nyert ügyük van a hazaiaknak – persze ez nem lesz ilyen egyszerű, de jelenleg nagy különbség van a felek között, és a frusztrált, védekezésben is gyengébb OKC ráadásul fáradtabb is lesz a back-to-back miatt.

Denver Nuggets – Washington Wizards 03:30

A Denver kifejezetten jó formában van, zsinórban három győzelemből érkezik a társaság, Faried, Jokics és Mudiay is remekel, a támadójáték Gallinari nélkül is nagyon hatékony – ezzel szemben a Wizards idegenbeli back-to-backet játszik úgy, hogy az előző négy meccsét elveszítette. Tegnap nagyon megfogták Wallékat, és most is döntő lehet, hogy mennyire tudnak majd rohanni, mindenesetre a hazai pálya és a fizikai állapot a Nuggets mellett szól – ők 115,8 dobott, a Wizards pedig 109,5 kapott pontot átlagol az elmúlt találkozókon. Ezzel együtt a fővárosiakban benne lehet a győzelem, és a Denver azért közel sem verhetetlen, de jelenleg Jokicsék várhatják jobb helyzetben az összecsapást.

Golden State Warriors – Phoenix Suns 04:30

A GSW tegnap szétdobta a Portlandet úgy, hogy a sztárok a negyedik negyedben már pályára sem léptek, Steph Curry például csak 29 percet játszott – így nem valószínű, hogy hátrányt jelent majd a back-to-back, főleg otthon. Ebben a csarnokban továbbra is veretlen a Warriors, a Suns ellenben néhány biztató meccs és győzelem után ismét szétesett, védekezésben botrányosak, főleg ami a perimétert illeti – ezt a bombaformában lévő Devin Booker nem valószínű, hogy egymaga tudja ellensúlyozni. Ezek tükrében nagy meglepetés lenne, ha meg tudná szorítani a címvédőt a vendégcsapat.

Portland Trail Blazers – Orlando Magic 04:30

A Portland a GSW elleni vereség után azonnal javíthat hazai pályán, és Lillardéknak minden esélyük meg is van a győzelemre – ugyan az utóbbi meccseken több bukta is becsúszott, saját közönségük előtt továbbra is masszívak. A Magic is back-to-backből érkezik, ők nyerni tudtak Sacramentóban, de Vucsevics és Payton jó eséllyel most sem léphet pályára, így pedig nem biztos, hogy tudják majd tartani a lépést – ha védekezésben hozza magát a Portland, egy átlagos dobóteljesítmény is elég lehet a hazai sikerhez. A Blazers számára fontosabb is lenne a győzelem, hiszen jelenleg hatodikak nyugaton, de csak másfél meccs az előnyük a nyolcadik Dallashoz képest.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus