San Antonióban folytatná győzelmi sorozatát az OKC

Első komoly skalpjukra vadásznak Westbrookék - jön a magasemberek csatája Denverben - 11 meccset rendeznek hajnalban. 

 

Indiana Pacers - Detroit Pistons 01:00

Milwaukee-ban megszakadt a Pistons komoly győzelmi sorozata, de annak ellenére csak a végén kapott ki a gárda, hogy egyáltalán nem működött a játéka, erre pedig a vereség ellenére is építhetnek. A Pacers védekezése közel sem olyan fojtogató, mint a Bucksé volt, támadásban viszont komolyabb tűzerővel bírnak Oladipóék, akik legutóbb Memphisben tudtak nyerni, ezzel jelezték, hogy nem lehet őket leírni. Összességében azért kompletebb csapat most a Detroit, Drummond tömege okozhat gondot a palánk alatt Turneréknek, a dobógépeik is megvannak a vendégeknek, és ha Reggie Jackson visszatalál a Bucks-meccs előtti formájához, akkor fölényben lehetnek - kérdés persze a hazaiak dobóformája és hogy védekezésben feljebb tudnak-e kapcsolni az eddigiekhez képest. 

Washington Wizards - Miami Heat 01:00

Két napja Miamiban találkoztak a felek, és akkor nyerni tudott a Wizards, van miért visszavágniuk a floridaiaknak - Hassan Whiteside szerint elég rosszul érintette őket az a vereség, mindenképpen javítani akarnak. A fővárosiaknál azonban látszik, hogy ha így pörögnek védekezésben, akkor elöl a Wall-Beal páros képes hozni a meccseket, az előző négy találkozójukat megnyerték, és egyiken sem kaptak 95 pontnál többet, ez lehet a kulcs most is. Ha "kiszabadulnak" Dragicék a szorításból, ők is képesek hatékony támadójátékra, de legutóbb ezt nem engedte nekik a Washington, akik azt is elbírták, hogy Whiteside domináljon a palánk alatt. 

Brooklyn Nets - Utah Jazz 01:30

A Jazz rossz formában és 0-5-ös idegenbeli mérlegel érkezik meg erre a találkozóra, de most már nagyon szeretnék lezárni ezt a szériát és megszerezni első sikerüket vendégként. Ehhez a Netsnek is lesz egy-két szava, ugyan  a hazaiak sincsenek kirobbanó formában, de D'Angelo Russell nélkül is meg tudták szorítani a Bostont, erre mindenképpen építhetnek. Támadásban a Brooklyn, védekezésben a Utah áll sokkal jobban, de érdemes megjegyezni, hogy alig egy hete találkoztak a felek Salt Lake Cityben, Gobert már akkor sem volt a Jazznél, mégis nyerni tudtak Rubióék - ahhoz képest a Nets elvesztette Russellt, viszont most ők lesznek otthon, a Utah pedig idegenben. 

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers 01:30

Szívós munkával, 3-1-es idegenbeli túrával, nagyot harcolva küzdötte vissza magát 50% fölé a Cleveland, és bár továbbra sem túl meggyőző a társaság, ezen a találkozón mindenképpen esélyesnek számít - a Clippers zsinórban hat vereségnél jár, teljesen összezuhantak Blake Griffinék. Érdekes kérdés lesz a palánk alatti csata, hiszen a Cavsnél nincs igazi center, míg a Clippersnél ott van a tömeg és a magasság is a Jordan-Griffin kettőssel, de a vendégek annyira pocsékul védekeznek most már hetek óta, hogy nehéz elképzelni, hogy ne dobja szét ellenfelét a Cavs. Kyle Korver jó formában van, Jeff Green is hasznos, LeBron James idén is ligaelit, 110 pont alatt pedig nem nagyon jártak mostanában - a gond náluk is a védekezés, de ebben azért most már előrébb járnak a Clippersnél. Derrick Rose és Danilo Gallinari játékára szinte semmi esély, de valószínűleg Patrick Beverley sem léphet még pályára.

Toronto Raptors - New York Knicks 01:30

Nagy formában van a Toronto, a kanadaiak az előző öt meccsükből négyet megnyertek, és négyszer elérték a 119 dobott pontot, támadásban a liga legszűkebb elitjében vannak jelenleg - a pontszerzéssel viszont a Knicksnek sincs gondja. Kérdés, hogy Porzingisék mire mennek idegenben, mert ott csak 1-3-ra állnak jelenleg, a 7-3-as hazai mutató itt nem segít, de a lett klasszis mellé mostanában Tim Hardaway Jr. is fel-fellép, rá most is nagyon nagy szükségük lesz. A Raptors otthon azért esélyesebb, de kérdés, hogy képesek-e tartani ezt az iramot támadásban, illetve hogy mihez kezdenek majd a Knicks fegyvereivel. 

Chicago Bulls - Charlotte Hornets 02:00

Itt most nagyon kellene a győzelem a Hornetsnek, mert Kemba Walkerék zsinórban ötször veszítettek, rendszeresen 110 pont felett kaptak, és bár Nic Batum legutóbb már visszatért, ez sem hozott nekik változást. Persze a Bulls sincs jobb passzban, Markkanenék is zsinórban öt vereségből érkeznek, ráadásul ebben volt egy 133-94-es mélyütés is, az nem kérdés, hogy játékerőben továbbra is a liga aljához tartoznak. Már csak ezért is kötelező lenne a siker most a vendégcsapatnak, de az idegenbeli 1-6-os mérleg azért nem véletlen, egyszerűen nem játszanak jól az utóbbi időben - persze mikor másszanak ki ebből a gödörből, ha nem most. 

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 02:00

Ez mindenképpen rangadó lesz, főleg hogy a korábban gyengélkedő OKC most nyert sorozatban három meccset, jó formában érkezik meg erre a találkozóra. A San Antoniónál vannak érthetetlenül gyenge esték, amikor semmi sem működik, ilyen volt a legutóbbi is, amikor csak 86 pontot tudtak dobni a Wolvesnak, de otthon azért 6-2-re állnak, míg a Thunder idegenben 2-5-re, ráadásul mérvadó nyugati csapatot továbbra sem vert meg Billy Donovan legénysége. Az egyértelmű, hogy javultak Westbrookék, de az is, hogy még nem tudják magukból kihozni a maximumot, kérdés, hogy a San Antonio védekezése mennyire tudja limitálni a sztárokat, illetve hogy mennyire lesz majd gördülékeny a Thunder játéka. Gregg Popovich mindenesetre azt mondta, hogy ő nem az OKC, hanem a saját csapata miatt aggódik...

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 02:30

Ez kötelező győzelem a Minnesotának, a gárda eddig egy-két megingástól eltekintve meglepően jól teljesít, ezt bizonyítja a 9-5-ös mérleg is, ráadásul ez már a kilencedik idegenbeli meccsük lesz hat hazai mellett, a sorsolásuk sem a legkedvezőbb. A Mavs továbbra is tankolni látszik, de kétszer okoztak már meglepetést idén Nowitzkiék, mindenesetre az komoly blama lenne Townséknak, ha őket is megviccelné a Dallas - idén egyszer már legyőzte a texasiakat a Minny, most is erre készül. Nem nagyon lehet összemérni a kereteket, mert kategóriákkal több a tehetség a vendégeknél, jobban együtt is vannak, a hazaiaknál viszont Dennis Smith kezdi elkapni a fonalat, egyre biztatóbb teljesítményt nyújt. 

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 04:00

Ez pedig a Portland számára kötelező, hiszen a Kings hasonló cipőben van, mint a Mavs: a tankolás van terítéken, illetve a már meglévő fiatalok fejlesztése, igaz, ők már háromszor okoztak meglepetést, ugyanakkor a vereségeik között több nagyon súlyosat is találunk - most például egy 46 pontos pofonból érkeznek, előtte 18-cal és 27-tel kaptak ki. A Blazers két szép győzelmet aratott otthon, mindkétszer rendkívül éles volt a védekezés, ha ezt most idegenben is megközelítik Lillardék, akkor nem lehet gondjuk - ha csak nem pont most "nyúl bele" a Kings, nem okozhat gondot a vendégeknek a győzelem begyűjtése. 

Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 04:30

Ez érdekes találkozó lesz, két feltörekvő csapatról van szó, ahol a magasemberekre építenek, és idén eddig nagyon hasonló eredményeket értek el, a Denver 8-6-tal, a Pelicans 8-7-tel áll jelenleg. Legutóbb mindketten kikaptak, de a New Orleansnál a védekezés, a Denvernél a támadás csúszott szét, más dolgokon kell javítaniuk erre az estére. Természetesen döntő lehet a palánk alatti harc, a Cousins-Davis kettős csatája a Jokics-Millsap duóval, ez alighanem élményszámba megy majd, és valószínűleg sok minden múlhat rajta, bár a periméteren is vannak meccset eldöntő játékosok mindkét oldalon. A Pelicans esetében ez sokáig kérdéses volt, de az utóbbi időben a Holiday-Moore páros többször is felnőtt a feladathoz, most pedig már bevethető Rajon Rondo is, aki legutóbb bizonyította is, hogy komoly hatása van a játékra. 

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 04:30

Idén már harmadszor találkoznak a csapatok, eddig mindkétszer szoros meccsen nyert a Lakers, és most is inkább az arany-lilák mellett szólnak az esélyek. A Suns back-to-backből érkezik, idegenben lesz, és előző este akkora pofont kapott a Houstontól, hogy abból nehéz felállni, hiába debütált Greg Monroe, védekezésben mintha pályán se lettek volna. A Lakers nyilván nem a Rockets, és náluk is van gond, Lonzo Ballt most már többször is kiültette a meccsek hajrájára Luke Walton, és nekik is csak eggyel van több győzelmük, mint a Phoenixnek, de pihentebbek, otthon vannak, és legalább védekezésben egy kicsit előrébb tartanak ellenfelüknél. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus