San Antonióban is legyőzné a Spurst a Memphis

Múlt héten otthon nyert a Grizzlies, most idegenben is szeretne, a Sport1 közvetíti a meccset - Miamiban a Toronto - DeAndre és a Clippers Dallasban.

 

Brooklyn Nets - Phoenix Suns 00:30

A Nets meglepően veszélyes mostanában, főleg otthon, a szezonjuk legjobb hónapját teljesítik Brook Lopezék - a fiatalokat játszató és jelenleg nem túl acélos Suns ellen is megvan minden esélyük. A vendégek zsinórban öt vereségnél járnak, bár játékban azért voltak jobb meccseik is, nyerni mindenesetre nem igazán tudnak - kérdés, hogy Bookeréktől milyen hatékonysággal érkeznek a kosarak a periméterről, ha elkapják a fonalat, feléjük billenhet a mérleg nyelve. Tétje nincs az összecsapásnak, de feladni aligha fogja bármelyik együttes is, a Sunsnál a fiatalok nyerni akarnak, a Brooklyn pedig lendületben van, ráadásul otthon játszik.

Miami Heat - Toronto Raptors 00:30

Nagyon nehéz helyzetben van a Heat, mert kidőlt Waiters, majd legutóbb megsérült Hassan Whiteside is, a gárda két alapkövét veszítette el - a center játékában így is bízhatnak, és nagyon kellene is nekik, hogy pályára tudjon lépni. A riválisok közül ugyanis a Bucks és a Bulls is remek formában van, a playoffba jutáshoz pedig most is nyerniük kellene, pedig a Raptors egyértelműen jobb csapat - ráadásul most el is kapták a fonalat Valanciunasék. Fontos lesz, hogy a vendégek mennyire tudják megtartani az utóbbi két találkozón hozott támadójátékukat, mire megy a Heat DeRozan ellen, illetve hogy a Raptors fegyelmezett, fizikális védekezését fel tudja-e törni Spoelstra csapata Waiters nélkül - a Torontónak is nagyon kellene a siker, izgalmas, szoros, kemény találkozóra van kilátás.

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 01:30

A két csapat parázs meccseket vívott tavaly DeAndre Jordan miatt, kérdés, hogy most mit kap a center Dallasban, bár a Mavs azóta megszerezte Nerlens Noelt erre a szerepkörre. Érdekes is lesz látni, hogy a Griffin-Jordan páros ellen mit választ Carlisle, a vendégek erőcsatára egyébként is remek formában van, a gárda zsinórban három győzelemből, motiváltan érkezik, míg a Mavsnél lassan azért elúszik a rájátszás - persze ettől még nem feltartott kezekkel fognak kiállni, főleg hogy egy győzelem esetén azért marad még esélyük. Összességében azért jobb csapat a Clippers, a Dallas pedig nem remekel mostanában, csak akkor tudott nyerni, amikor ültek a dobások és 110 pont felett dobott, jellemzően otthon - a hazai pálya most is segíthet, kérdés, hogy meg tudják-e szórni a Clipperst. Seth Curry kisebb sérüléssel bajlódik a GSW elleni meccs óta, az ő játéka nem 100%-os.

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 01:30 (ÉLŐ - Sport1)

A Spurs ismét kicsit lemaradt a Warriorstól, bár az előző két találkozót meg tudta nyerni, a Memphis ellen mindenesetre nem lesz könnyű dolguk Leonardéknak. A vendégek egy szép széria után legutóbb ugyan elbuktak New Orleansban, de lehet, hogy ez csak egy kisiklás volt és visszatérnek a bukás előtti útra, amelyen például öt nappal ezelőtt otthon éppen a Spurst is megverték - azon a találkozón remek védekezéssel és egy nagy negyedik negyeddel kerekedtek felül. San Antonióban persze más lehet a helyzet, Popovich csapata 26-7-re áll otthon, a Grizzlies pedig 19-17-re idegenben, de az egyértelmű, hogy Marc Gasolék azért mumusnak számítanak a texasiak számára, ez a stílus nem fekszik a nyugati másodiknak. Éppen ezért nehéz jósolni, de az biztos, hogy a Memphistől minimum a múlt heti játék kell, hogy legyen esélye, és messze kell szárnyalnia a Pelicans ellen látottat - Tony Allen valószínűleg most visszatérhet, míg a Spursnél Murray valószínűleg nem.

Portland Trail Blazers - New York Knicks 03:00

A Bucks elleni kellemetlen pofon után most kötelező a győzelem a Blazers számára, Lillardék elszalasztották az esélyt, hogy utolérjék a Denvert, és hirtelen ismét másfél meccs a hátrány, ennyire a szezon végén pedig nagyon sokba kerülhet egy esetleges bukás. A New York back-to-backet vív, előző este a Jazzt izzasztotta meg, de végül kikapott, így fáradtabban léphet pályára a társaság - ráadásul Derrick Rose kisebb bokasérülést szenvedett, a back-to-back pedig egyébként sem szokott nekik jót tenni. Mese nincs, a Lillard-McCollum párosnak Nurkic támogatásával szét kell szednie a Knicks védekezését és a Denver után eredni, otthon, frisebben, motiváltabban óriási blama lenne számukra egy vereség.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus