San Antonióban is nyert, a döntő kapujában a GSW

Leonard nem játszott, Lee is megsérült - Durant 33 pontot dobott - egy lépésre az újabb finálétól a Golden State.

Bár a negyedik negyed elején még látótávolságon belül volt a Kawhi Leonard nélküli Spurs, ezúttal sem tudta megverni a Kevin Durant által húzott Warriorst az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati döntőjében - Steph Curryék 3-0-s előnybe kerültek és egy győzelemre vannak a finálétól. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzés rövid videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető!

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 108-120

Nem sikerült a feltámadás. Nem tudta hozni a kulcsfontosságú találkozót az alaposan felforgatott (Mills-Green-Simmons-Anderson-Aldridge volt a kezdő) San Antonio, a remek első negyed után védekezésben nem tudott mit tenni a gárda. Pedig alapvetően semmi különös problémába nem ütköztek Aldridge-ék, a festékből 62-50-re, a leindításból szerzett pontokat tekintve 23-10-re nyertek, nem kaptak sok hármast (11-et) és behúzták a lepattanózást is, a GSW azonban mégis mindig megtalálta a jó megoldást - mindig volt legalább egy nagyon hatékony fegyver, ami az adott időszakban működött. Ezt tetézte, hogy Tony Parker és Kawhi Leonard után David Lee is kidőlt az első negyedben, így még Joel Anthony is pályára került, de hiába hozott extrát Manu Ginobili (21 pont, negyven playoff-meccs óta nem dobott ennyit), a záró etapban már nem tudott igazán közel kerülni a Spurs - az első percekben még nyolc-tíz pontra volt az együttes, de aztán lerendezte a meccset a Warriors. A San Antonio így 3-0-s hátrányba került és a negyedik találkozón valószínűleg már csak a becsületéért küzd majd saját közönsége előtt.

A döntő kapujában. A meccs előtt arról beszéltek a Golden State-nél, hogy nagyon veszélyes találkozó lesz ez számukra és ez az első negyedben be is igazolódott, a Pachulia helyén kezdő McGee-t leszámítva azért akadtak gondjaik a Spursszel. A második játékrészben aztán már emeltek a tempón, majd a harmadikban leszegte a fejét Kevin Durant és egymaga beszórt 19 pontot - végül 33-mal zárt tíz lepattanó mellett, itt pedig már kényelmes előnybe került a GSW. A vendégek lendülete, sebessége és kreativitása meghozta a nagyon fontos győzelmet, a padról nagyszerűen szállt be David West, ismét sokoldalú volt Draymond Green, ezúttal jól dobott a Splash Brothers, így továbbra is veretlen az idei rájátszásban a társaság - egyetlen sikerre van attól, hogy hibátlan mutatóval jusson el a nagydöntőig.

A Spurs legjobb dobói: Ginobili 21/6, Aldridge 18/3, Simmons 14
A Warriors legjobb dobói: Durant 33/9, Curry 21/9, Thompson 17/9

A párharc állása: 3-0 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus