Scott Brooks visszatér Oklahoma City-be

Javíthat a Spurs és a Hawks, Bostonban a Detroit, Torontóban a Memphis - tíz meccs jön hajnalban, nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Philadelphia 76ers – Sacramento Kings 01:00

Remek centercsatára van kilátás, hiszen a hazaiaknál Joel Embiid, a vendégeknél pedig DeMarcus Cousins a húzóember – igaz, előbbi továbbra is perclimiten van, ez most sem lesz másként. A Philly elveszítette előző négy meccsét, de amikor Embiid játszott, akkor mindig szorossá tudták tenni a küzdelmet, míg a Kings két napja Washingtonban maradt alul hosszabbításban, és továbbra is keleti túrán van a gárda – idegenben eddig 3-6-ra áll, nem túl meggyőző. Szoros meccs lehet, sok múlik a hazaiak ingadozó támadójátékán.

Boston Celtics – Detroit Pistons 01:30

A Detroit idegenbeli back-to-backet vív, saját pályájától távol pedig eddig nagyon gyengén szerepelt az együttes, de éppen tegnap aratott nagy győzelmet Charlotte-ban, így Bostonban is komolyan kell venni. A hazaiaknál ismét pályára léphet majd Al Horford, ő pedig már most nagyon fontos láncszeme a gépezetnek, így ez sokat jelenthet számukra. Ő nagy csatát vívhat Andre Drummonddal, akit kevésbé érint a back-to-back, és általában ő az alapja csapata védekezésének – Horford kinti dobásaival azért meggyűlhet a baja. A vendégek alapvetően a védekezésükben bízhatnak, így most is az lesz a kérdés, hogy mennyire lesznek stabilak – legutóbb otthon 94-92-re kikaptak a Celticstől.

Toronto Raptors – Memphis Grizzlies 01:30

A Grizzliesnél nagyon rossz hírek érkeztek, hiszen Mike Conley hetekig harcképtelen, nélküle pedig jelentősen csökkentek a gárda esélyei – legutóbb vele sem játszottak túl jól, de az ő jelenléte szinte nélkülözhetetlen az eredményességhez. Ráadásul Zach Randolph játéka továbbra is kérdéses, és Vince Carter sem egészséges, az együttes nem utazik túl jó előjelekkel a előző három meccsét megnyerő, eddig 109,1 pontot átlagoló Toronto otthonába. DeRozanék ezzel együtt nem számíthatnak könnyű estére, hiszen bár jó páran hiányoznak a Memphisnél (Chandler Parsonsról nem is szóltunk), Tony Allen és Marc Gasol vezetésével így is kemény védekezésre képesek, és Allen éppen DeRozanon végezhet komoly munkát. Érdekes matchup, de a körülmények ismeretében egyértelmű favorit a Raptors.

Chicago Bulls – Los Angeles Lakers 02:00

A Lakers igyekszik túlélni ezt az időszakot, Russell és Young most sem lehet ott a pályán, és lehet, hogy Randle-t sem erőltetik a back-to-back miatt – tegnap elég gyenge játékkal, simán kikaptak a New Orleanstól, most sem számíthatunk tőlük sokkal többre. Elöl persze így is képesek kimagasló időszakokra, a frissebb, egészségesebb és hazai pályán játszó Chicagónak ezeket kell kezelnie – otthon 4-1-re állnak Butlerék, és kategóriákkal jobban védekeznek, mint ellenfelük. Mindezek tükrében meglepetés lenne a Lakers-győzelem, a Bulls az utóbbi tíz meccséből hetet nyert, és másfél hete Los Angelesben is győzni tudott Dengék ellen.

Oklahoma City Thunder – Washington Wizards 02:00

Ismét jó irányba halad az OKC, a gárda sorozatban három győzelemnél tart, Russell Westbrook pedig a tripla-duplák terén produkál hasonló szériát – az ő megállítása most is hatalmas feladat lesz a Washington számára. A fővárosiak is javuló formát mutatnak, az előző tíz meccsükből ötöt nyertek, de egyrészt idegenben eddig összesen egy találkozót nyertek, másrészt a védekezésük finoman szólva sem fojtogató – nagy kérdés, hogy Wall, Beal és Gortat mihez kezd majd a Westbrook-Adams/Kanter kettő-kettővel. Persze ugyanígy az is kulcskérdés, hogy Roberson és Oladipo mit tud hozzátenni egyrészt a triplák, másrészt főleg a védekezés terén, valószínűleg óriási szerepük lesz a Wizards hátvédsorának lassításában – ha ez sikerül, nagyon jó esélyei lesznek a Thundernek. A találkozó pikantériáját Scott Brooks személye adja, a tréner hosszú évekig volt az OKC edzője, most a Wizards trénereként tér vissza a csarnokba – ő valószínűleg elég jól ismeri Westbrookot és a játékát…

Minnesota Timberwolves – New York Knicks 02:00

Egyik csapat sincs jó formában, mindketten elveszítették előző két találkozójukat, és a Knicks idegenben továbbra is nagyon harmatos – 1-6-tal állnak Anthony-ék saját otthonuktól távol. Hasonló stílust képviselnek a csapatok, elsősorban a támadójátékkal értek el sikereket, a védekezés nem erősségük – kérdés, hogy most ki lesz stabilabb ezen a téren. Érdekes matchup lehet a palánk alatti Towns-Dieng vs. Porzingis-Noah, valamint a Wiggins-Anthony is, de a Wolves legjobbja az utóbbi meccseken Zach LaVine volt, az ő kikapcsolása Courtney Lee feladata lehet. Otthon nagyon kellene ez a győzelem a Minnesotának, hiszen csak 5-12-vel áll az együttes.

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 02:30

Meglepő pofonba szaladt bele a Spurs előző este, otthon kapott ki a gárda az Orlandótól, így negyedik hazai vereségét is elszenvedte – idegenben viszont továbbra is hibátlan Gregg Popovich csapata. A tréner aligha volt elégedett Leonardék játékával, és a Nowitzkit, illetve Harrist is nélkülöző, alig kilencven pont felett átlagoló Dallas ellen már nem hibázhat a gárda – igaz, idén egyszer már majdnem megégtek Barnesék ellen. A hazaiak az előző meccsükön ismét azt a kemény védekezést hozták, amire építhetnek, és meg is törték hosszú nyeretlenségi sorozatukat, kérdés, hogy most mennyire lesznek stabilak hátul – ha ezt tudják folytatni, lehet keresnivalójuk.

Denver Nuggets – Miami Heat 03:00

Minkét oldalon sok a sérült, a hazaiaknál Gallinari, Barton, Miller, Arthur és Hernangomez, a vendégeknél Waiters, Winslow és Reed szerepel ezen a listán, de Tyler Johnson játéka is erősen kérdéses. Chandler, illetve Dragic viszont már visszatért, és mindketten jó formában is vannak, előbbi erőcsatárként játszatása pedig telitalálat a Nuggetsnél, eddig csapata legjobbja, óriási pluszt ad a kispadról beszállva. Döntő lehet, hogy mi történik majd a palánk alatt, ahol Nurkic, Jokics és Faried veheti kezelésbe Whiteside-ot, már amennyiben végül pályára tud lépni, hiszen természetesen ő is sérüléssel bajlódik…

Phoenix Suns – Atlanta Hawks 03:00

Ez a győzelem most nagyon kellene az Atlantának, a gárda sorozatban három vereségnél jár, utóbbi öt meccséből négyet elveszített, és egyre mélyebbre süllyed – a remek rajt óta sem elöl, sem hátul nem kiegyensúlyozott a csapat. A játékosok megbeszélést tartottak, és legutóbb a Warriors ellen már jó játékot mutattak Howardék, de végül kikaptak, Phoenixben viszont mindenképpen nyerniük kellene, hiába vannak továbbra is idegenbeli túrán. A Suns semmivel sincs jobb formában, ugyanúgy elbukott az előző öt találkozójából négyet, védekezésben nagyon ritkán tudnak stabilak maradni Bookerék, a palánk alatt is komoly hátrányban lehetnek, ráadásul otthon is csak 2-5-re állnak, ez sem tűnik számukra hatalmas előnynek.

Portland Trail Blazers – Indiana Pacers 04:00

Úgy fest, hogy a Pacers Paul George nélkül is elkapta a fonalat, a gárda megnyerte az előző két mérkőzését, a védekezés parádésan működik, és Jeff Teague a támadójátékot is szépen irányítja – a Clippers legyőzése komoly fegyverténynek számít. Persze nagy csodák azért (sorozatosan) nincsenek, George és Miles hiányában nem lesz egyszerű tartaniuk a lépést a Portlanddel, hiszen Lillardék 109,7 pontot átlagolnak, de amíg a hazaiak nem tudnak egy épkézláb védekezést összerakni, minden mérkőzésük lutri. Igyekszik erre koncentrálni a gárda, de amíg a kispad ennyire gyenge, nincs Aminu és nincs Ezeli, nehéz mit tenni – pedig a győzelemhez most sem biztos, hogy elég lesz az ágyúzás.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus