Shaw visszatért a Staplesbe, bemutatkozott a Nuggets kispadján

Két mérkőzéssel folytatódott tegnap este, illetve ma hajnalban az NBA előszezonja. A Philadelphia Sixers a spanyol Bilbaóval csapott össze baszkföldön, míg Brian Shaw visszatért korábbi sikerei színhelyére, a Staples Centerbe, ám ezúttal már mint a Denver Nuggets vezetőedzője. 

Bilbao Basket - Philadelphia Sixers 104-106

Spanyolországban kezdte az előszezont a Philly egy borzalmas meccsen. Mindkét alakulat úgy gondolta, hogy ő ugyan nem fogja kiszolgálni a nézőket, inkább megpróbálják begyakorolni a taktikai - és nem annyira taktikai, inkább csak buta - faultokat, így a két csapat összesen 78 büntetőt dobhatott a találkozón, a Sixers nem kevesebb mint 46-ot. Ehhez jött még 31 eladott labda a spanyoloktól, 26 a Philly-től, és könnyen el tudja képzelni mindenki, milyen színvonal uralkodhatott az összecsapáson. A Sixers vezetett az elején, a második félidőben aztán egyre jobban közelítette meg ellenfelét a vendéglátó gárda, majd előztek is. A végén egy 16-2-es futást produkált Brett Brown alakulata, de még innen is egyenlített a Bilbao - stílusosan egy triplánál odavert szabálytalanságot, és három büntetőt követően. A spanyolok aztán direkt faultoltak, de ők már nem tudtak eredményesek lenni az utolsó támadásból, így nyert a Sixers két ponttal.

Evan Turner egészen jó volt így bemutatkozásképpen új szerepkörében, franchise-playerként (25 pont, 7/15 mezőny, 10/12 büntető, 5 eladott labda), Tony Wroten inkább csak a büntetőkből élt (16 pont, 3/8 mezőny, 10/12 büntető, 3 szerzett labda, 4 eladott labda), James Anderson viszont kifejezetten jól célzott mezőnyből (15 pont, 6/8 mezőny, 2/3 tripla, 7 pattanó). Spencer Hawesnak, mint a gárda jelenleg egyetlen egészséges és használható centerének nagyon össze kell kapnia magát (1/8 mezőnyből, 6 lepattanó), és Michael Carter-Williamsnek is javítania kell a dobásain (1/5). Az újonc játékmester egyébként egy kicsit szürke volt, de a pontok hiányán kívül nagyon hasznosan játszott (6 gólpassz, 3 labdaszerzés és lepattanó, eladott labda nélkül!), igaz, a faultokkal ő sem bánt túl jól, sok érthetetlen szabálytalansága volt.

A Sixers legjobb dobói: Turner 25 pont, Wroten 16 pont, Anderson 15 pont.

A Bilbao legjobb dobói: Bertans 19 pont, Grimau - Hervelle 14-14 pont.

 

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 88-97

Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két együttes - az első negyed nagy részében az aranysárga-lilák, míg a másodikban a Denver állt jobban, de nagyobb különbséget egyik együttes sem tudott kialakítani. A harmadikban robbantott aztán a Staplesbe visszatérő, ott játékosként és segédedzőként összesen öt bajnoki címet nyerő Brian Shaw együttese, és itt kialakított, nagyjából 10 pontos előnyüket meg is tudták tartani a mérkőzés végéig, így nyert a Nuggets. A győztesnél Ty Lawson már formában van (15 pont, 7/10 mezőny, 10 pattanó, 6 gólpassz), de nagyon jó volt Jordan Hamilton is (15 pont, 7/12 mezőny), és bár a dobás nem ment az orosz medvének, Tyimofej Mozgovnak, 15 perc alatt azért kiosztott 5 blokkot.

A Lakers a két ’öreg’, Steve Nash és Pau Gasol mellett három atletikus, fiatalabb játékossal (Nick Young, Shawne Williams, Wes Johnson) állt fel, azonban mindegyikük mezőnymutatója 40% alatt maradt – van még mit dolgozni a kezdőötösön hazai oldalon. Az örömteli volt, hogy Nash és Blake 6, illetve 7 gólpasszt osztott ki, Xavier Henry, a fiatal hátvéd pedig a múltkori félpályás buzzere után megint remekül játszott (15 pont, 4/7 mezőnyből, 7/9 a vonalról) ám ez a mai napon kevés volt, 32%-os mezőnymutatóval zárt összességében a Lakers, így nem is lehetett más a vége, mint vereség.

A Lakers legjobb dobói: Henry 15 pont, Gasol - Landry 13-13 pont.

A Nuggets legjobb dobói: Lawson - Hamilton 15-15 pont, McGee 12 pont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus