Sikersorozatok: hatnál a Rockets, tucatnál a Celtics

Sorozatban 12. győzelmét aratta a Boston, a hatodikat a Houston - továbbra is élcsapat a Detroit - Anthony nélkül nyert az OKC. 

Kyrie Irving hiányát ezúttal is kezelni tudta a Boston és a Raptors egypontos legyőzésével sorozatban tizenkettedik sikerét gyűjtötte be az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. Nem adott esélyt a Pacersnek a zsinórban hatodik győzelmét jegyző Houston, Carmelo Anthony nélkül nyert az Oklahoma City, a Detroit pedig továbbra is nagy formában van - nézzük, hogy mi történt!

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Boston Celtics - Toronto Raptors 95-94

Nincs megállás. Kyrie Irving nem tudott pályára lépni a hazaiaknál, Al Horford viszont visszatért és rögtön vezére volt a Bostonnak: 8/9-et dobott mezőnyből, eljutott 21 pontig, védekezésben pedig szintén nagyot játszott, segítségével a gárda teljesen levette a pályáról az Ibaka-Valanciunas párost. A találkozó végig szorosan alakult, két kosárnál gyakorlatilag csak két alkalommal nőtt nagyobbra a távolság valamelyik irányba és a negyedik negyedben is végig fej-fej mellett haladtak a felek - bő két perccel a vége előtt aztán Al Horford betalált egymás után kétszer, ellopott egy labdát, amiből Tatum dobott kosarat, ez pedig végül döntőnek bizonyult. A Raptors nem talált megoldást, DeRozan az utolsó húsz másodpercben két potenciális győztes dobást hibázott, így a Celtics sorozatban tizenkettedik győzelmét is behúzta - a széria alatt 92,2 pontot kaptak átlagban és most is elsősorban a védekezésüknek köszönhetően tudtak nyerni. 

Egy dobásra volt a Toronto. A vendégek játékát eléggé lebontotta a Boston, Serge Ibaka és Jonas Valanciunas összesen 14 pontot, valamint 9 lepattanót tett hozzá és csak akkor tudott valamennyire hatékonyan dolgozni a Raptors, amikor alacsony szerkezettel próbálkozott. Összességében nem állt nekik rosszul ez a stílus és ez a ritmus, de a végjátékban egyszerűen egy ponttal jobb volt a Celtics, pedig a hazaiak is hibáztak bőven - DeRozan most elrontott egy olyan kísérletet, amit szinte automatikusan szokott értékesíteni, még a védője, Jaylen Brown is meglepődött rajta, hogy kimaradt a dobás. Ennél viszont nagyobb baj számukra, hogy hét perc játék után megsérült Norman Powell és mankóval hagyta el az arénát, ez nem hangzik jól...

A Celtics legjobb dobói: Horford 21/3, Brown 18/6, Rozier 16/9
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 24/3, Lowry 19/12, Miles 10/6

Detroit Pistons - Miami Heat 112-103

A Detroit sem lassít. Nem csak a Boston, de a Pistons is nagyon nagy formába lendült, sorozatban ötödik győzelmét aratta és 10-3-as mérleggel második Keleten, utoljára ilyen rajtot még Chauncey Billupsék vettek ennél a klubnál 2005-2006-ban. Ezúttal igazi nagycsapatként hozták a mérkőzést, nem játszottak extra jól sem elöl, sem hátul, de amikor kellett, futottak egy 10-0-t a negyedik negyedben és maguk mögött tartották a Miamit - ebben nagy szerepe volt a padról 14 ponttal, fontos kosarakkal beszálló újoncnak, Luke Kennardnak. Összességében Andre Drummond a palánk alatt dolgozott (17 lepattanó, 4 gólpassz a kilőtt labdákból), Tobias Harris és Avery Bradley hozta a pontokat (ketten együtt 49-et 34 mezőnykísérletből), Reggie Jackson mozgatta a csapatot, míg a kispadról érkezett Ish Smith (11 pont, 7 gólpassz), a többi cserétől pedig még 6/11 tripla. Komplett csapatmunkával hozták az újabb sikert, most kapnak egy kis pihenőt és csütörtök hajnalban folytatják Milwaukee-ban.

Ehhez most kevés volt a Miami. Hosszú idegenbeli túrát teljesít a Heat, amely ráadásul egy jobb csapattal találkozott, a negyedik negyedben nem volt meg az erő a vendégekben ahhoz, hogy még egyszer visszajöjjenek a Pistons 10-0-s rohamát követően. A kezdőötössel nem volt különösebb probléma, de a kispad most nagyon besült, gyakorlatilag amíg az első sor volt fent, addig minimum partiban voltak, ahogy ez megbomlott, jöttek a problémák - most viszont hazatérhetnek és csütörtök hajnalban 6-7-es mérleggel fogadják a Washingtont. 

A Pistons legjobb dobói: Harris 25/15, Bradley 24/6, Jackson 17/3
A Heat legjobb dobói: Whiteside 20, Dragic 18/6, Waiters 16/6

Indiana Pacers - Houston Rockets 95-118

Végig a Houston irányított. Ahogy mostanában minden meccsén, úgy most is magához ragadta a kezdeményezést a Rockets és hat perc alatt tizenöt pontos előnyt épített ki, ami megalapozta a találkozó folytatását is. Ugyan a Harden-Gordon páros nem dobott jól kintről, de a többiek hatékonyan belövöldözték a hármasokat, a két playmaker pedig másból is eredményes tudott lenni, sőt, Harden tizenöt gólpasszt is szétosztott - ehhez Capela (20 pont, 17 lepattanó, 9/12 mezőnyből) is hozzátette a magáét, így nem forgott veszélyben a vendégek sikere. Mike D'Antoni legénysége végig uralta az összecsapást és sorozatban hatodik győzelmével továbbra is Nyugat élén található - eddig 7-1-re áll idegenben, így nem biztos, hogy jó hír, hogy a következő hét meccsből ötöt otthon játszik...

Alárendelve. Nem nagyon tudott hozzászólni a találkozóhoz a hazai alakulat, egyszer, a második negyedben sikerült visszajönniük öt pontra, de ez sem tartott sokáig, összességében végig alárendelt szerepet játszottak Sabonisék. Victor Oladipo (28 pont, 11/17 mezőnyből) dicsérhető, de igazán segíteni ő sem tudott, nehezen boldogultak a Rockets aktív védekezésével (13 eladott labdájukból 10-et a Houston csent el), illetve a lendületes támadójátékkal sem - 6-8-cal utaznak el Memphisbe, ahol csütörtök hajnalban lépnek pályára. 

A Pacers legjobb dobói: Oladipo 28/6, Sabonis 17/3, Turner 13
A Rockets legjobb dobói: Harden 26/9, Gordon 21/9, Capela 20

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 112-99

Egyszerűsödött a helyzet az OKC-nél. Steven Adams sorozatban második meccsét ülte ki sérülés miatt, Carmelo Anthony pedig derékfájdalmakra panaszkodott, ezért egy órával a feldobás előtt úgy döntöttek, hogy ő is pihenőt kap - így támadásban Russell Westbrook és Paul George szabadon csinált, amit akart, ami végül győzelmet ért. A regnáló MVP 27 pontig (6/18 mezőnyből, 5 gólpassz, 4 eladott labda) jutott, de ezúttal George volt az igazi vezér, aki 37 egységet rámolt be 12/22-es mezőnymutatóval, közte 7/12 triplával - Billy Donovan mégis a védekezést emelte ki, szerinte idén most voltak a legjobbak ebben, ennek köszönhető a győzelem. Főleg a harmadik negyed sikerült egyébként jól a vendégek számára, akkor az addig 5/18-at dobó Westbrook-George páros 32 pontot rámolt be a csapat 39 egységéből és az egál meccsből 15-17 pontos Thunder-vezetés lett, majd ez a záró etap elején a húszat is átlépte - itt eldőltek az érdemi kérdések, így sorozatban másodszor tudott nyerni az Oklahoma City.

Nowitzki begőzölt. Ritkán látni olyat a Dallas német legendájától, hogy elveszíti a fejét, de ezúttal ütött egy elég erős faultot Granten, amit a videózás után flagrantté minősítettek a játékvezetők, majd keményen oda is szólt a játékvezetőnek, amiért technikait kapott - Rick Carlisle-nak kellett odalépnie és elrángatnia onnan, igaz, később ő is kapott egy technikait. Összességében az első félidő után nem nagyon volt már esélye a vendégcsapatnak, ugyan Barnes és Ferrell igyekezett, de a Thunder két klasszisa ennyivel többet tudott hozzátenni, ráadásul az sem segítette a Mavs ügyét, hogy Wesley Matthews 0/9-es mezőnymutatóval zárt...

A Thunder legjobb dobói: George 37/21, Westbrook 27/9, Grant 10
A Mavericks legjobb dobói: Barnes 22/6, Ferrell 18/9, Smith 15/6

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus