SL: Orl 4. nap, Utah 2. nap: Jonathon Simmons rekordja

Orlandóban a negyedik, Utah-ban a második napot rendezték a nyári ligás küzdelmekben - Jonathon Simmons a Spursnél új rekordot állított fel.

Orlando Summer League, 4. nap

Miami Heat - Orlando Blue 84-68

Az első szoros negyed után a Miami bedarálta ellenfelét, onnantól kezdve végig jobban játszottak a kék orlandói együttesnél. A Heatnél a nagycsapatnál is érdekeltek voltak a legjobbak: Justise Winslow ugyan pocsékul dobott (15 pont, 5/15 mezőny, 3 szerzett labda), Josh Richardson viszont parádésan játszott (22 pont, 6/9 mezőny, 3/4 tripla, 7/8 büntető, 6 gólpassz), Briante Weber pedig borzasztóan sokoldalú volt (9 pont, 10 pattanó, 6 gólpassz, 6 szerzett labda). Az ex-paksi Rodney McGruder ma nem tűnt ki a mezőnyből (6 pont, 2/6 mezőny, 2/5 dupla, 4 pattanó). A túloldalon az idei draft 41. helyén kiválasztott Stephen Zimmerman dupla-duplája volt említésre méltó (10 pont, 10 pattanó), Nick Johnson gyengén dobott nagyon, de legalább hozzátette mindenben egy kicsit (10 pont, 8 gólpassz, 4 pattanó, 3 szerzett labda, 3/12 mezőny).

New York Knicks - Los Angeles Clippers 92-84 hosszabbítás után

Feltámadt hamvaiból az első két meccsen vállalhatatlanul játszó Knicks, amely 8 pontos hátrányból egalizált az utolsó negyedben, majd 8-0-ra nyerte a hosszabbítást, így győzött. a Győztesnél hárman is 13-14 pontot szórtak, Ron Bakernek (14 pont, 3/9 mezőny, 3 gólpassz, 3 lepattanó, 4 szerzett labda) és JP Tokotónak (13 pont, 5/16 mezőny) a gyenge mezőnymutató ellenére is nagy szerepe volt a hosszabbítás kiharcolásában és a ráadásban, a legjobb azonban Rosco Allen egykori csapattársa, Chasson Randle volt (24 pont, 6/9 tripla, 5 pattanó, 5 gólpassz, 6 szerzett labda, 4 eladott labda). A Clippersnek a három idei draftolt volt a három vezére: Brice Johnsonnak (23 pont, 7 pattanó, 8 eladott labda), Diamond Stone-nak (20 pont 7 pattanó, 5 eladott labda) és David Michineau-nak (16 pont, 7 gólpassz, 9 eladott labda) is az eladott labdák voltak csak a gyengéi, azok viszont nagyon.

Indiana Pacers - Detroit Pistons 76-80

Kifejezetten jó meccset játszottak a csapatok, amely nagyon hullámzó volt - az első negyedben a Pacers, a középső kettőben a Pistons volt a jobb. A Detroit vezetett a záró felvonás nagy részében, aztán fordított a Pacers, fél perccel a vége előtt még ők álltak jobban, de Kaleb Tarczewski ziccerével és büntetőkkel behúzta a győzelmet a Pistons. Az autóvárosiaknál a tavaly kiválasztott Stanley Johnson pocsékul dobott, viszont megint ott volt mindenhol (16 pont, 5/17 mezőny, 2/7 tripla, 5 pattanó, 3 gólpassz, 4 szerzett labda), az idei első körös Henry Ellenson viszont most egészen jó volt (14 pont, 5 pattanó). A túloldalon megint Glenn Robinson III emelkedett ki (20 pont, 7 pattanó), de jó volt a második körben draftolt Georges Niang (14 pont, 6 pattanó, 3 gólpassz) és Scotty Hopson (15 pont) is. A nagycsapatnál még érdekeltek közül Joe Young borzalmasan vállalt (8 pont, 4/13 mezőny, 0/5 tripla, 5 gólpassz), Rakeem Christmas viszont elfogadhatóan játszott (10 pont, 7 pattanó).


Utah Summer League, 2. nap

San Antonio Spurs - Philadelphia Sixers 95-91

Szoros volt a végeredmény, de hozzá kell tenni, hogy a harmadik negyedet 36-19-re nyerte a Spurs, ezt követően már 20 ponttal vezettek. Az utolsó fél percre két ponttal is megközelítette ellenfelét a Sixers, de közelebb már nem tudtak jönni. A Phillynél alig játszott valaki az érdekes emberek közül - az egykor a csapatban szerződéssel is rendelkező Christian Wood volt a legjobb (19 pont, 7 pattanó), James Webb elfogadható volt (9 pont, 4/10 mezőny, 8 pattanó), de Ben Simmons és Timothe Luwawu sem lépett pályára. A Spursnél az első meccsen is villogó trió szerezte gyakorlatilag az összes pontot: Jonathon Simmons (35 pont, 7 pattanó, 5 gólpassz, 9 eladott labda), Kyle Anderson (23 pont, 8 pattanó, 3 gólpassz, 3 szerzett labda, 3 blokk, 5 eladott labda) és Bryn Forbes (23 pont, 4/5 tripla) is egészen kiválóan játszottak az eladott labdákat leszámítva. Simmons 35 pontja egyébként Utah-i nyári ligás rekord.

Utah Jazz - Boston Celtics 82-89

Elég szoros találkozót játszott a két csapat egymással, a 8 ponttal megnyert harmadik negyednek köszönhetően győzött a Boston. A Jazznél Trey Lyles kiemelkedett (26 pont, 11 pattanó, 4 eladott labda), de Dionte Christmas (14 pont) is jól játszott. Az ex-szolnoki Aaron Craft (4 pont, 3 pattanó, 2-2 gólpassz és eladott labda) és Tibor Pleiss (7 pont, 4 pattanó) finoman szólva is visszafogottak voltak. A túloldalon többen pihentek - nem játszott sem az 1/3-as Jaylen Brown, sem a tavalyi első körös RJ Hunter, sem Jordan Mickey. James Young időtlen idők óta első jó meccsét hozta (17 pont, 4/5 tripla, 5 pattanó), de egészen jó volt a tavalyi első körös Terry Rozier (16 pont, 6 pattanó, 4 gólpassz), illetve az idei 1/16-os Guerschon Yabusele is (13 pont, 8 pattanó) - a többi pályára lépő most nem villogott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus