SL: Orl 6. nap, Utah 3. nap: Rozier meccsnyerő triplája

Utah-ban befejeződött, Orlandóban pedig utolsó előtti napjához érkezett a nyári ligás torna - Dejounte Murray kiválóan mutatkozott be, de Terry Rozier meccsnyerő triplájával verte a Celtics a Spurst (és nyerte ezzel a Utah-i tornát), Floridában pedig kialakult a helyosztók párosítása.

Orlando Summer League 6. nap

Orlando Blue - Dallas Mavericks 96-94

Bár mindössze 2 pont volt a különbség, összesen egyszer volt esélye a Mavsnek a végjátékban az egyenlítésre vagy a vezetés átvételére, egyébként végig 2-4 pont között mozgott a hátrányuk. A győztesnél Devyn Marble (21 pont, 6 gólpassz, 5 szerzett labda) és Nick Johnson (19 pont, 9 gólpassz, 5 pattanó, 4 eladott labda) kiemelkedtek, a második körben draftolt és szerződést kapó Stephen Zimmerman pedig szintén nem volt rossz (12 pont, 3 pattanó, 5 blokk, 4 eladott labda). A túloldalon Marquis Teague (14 pont, 5 gólpassz, 3 eladott labda) és Andre Dawkins (14 pont) dobtak igazán jól, Tyler Honeycutt pedig sokoldalú teljesítménnyel rukkolt elő (9 pont, 13 pattanó, 3-3 gólpassz, szerzett labda és blokk).

Orlando White - Los Angeles Clippers 79-69

A Clippers 11 ponttal még megnyerte a nyitó negyedet, de abból előbb 3 pontot leadtak a félidőre, a harmadik felvonást pedig 30-9-re nyerte a White, azzal el is dőlt a találkozó. A győztesnél Treveon Graham (24 pont, 6 pattanó) vitte a prímet Arinze Onuaku (15 pont, 7 pattanó) előtt. A Los Angeles-ieknél Diamond Stone megint halovány volt (6 pont, 5 pattanó, 3 eladott labda), Brice Johnson jóval dominánsabb teljesítményt nyújtott, de rengeteg hibával (19 pont, 8 pattanó, 8 személyi hiba, 7 eladott labda), David Michineau pedig ezúttal szimplán gyenge volt (11 pont, 5/14 mezőny, 4 eladott labda).

Miami Heat - Detroit Pistons 58-71

A Pistons az első két negyedben 17 pontos előnyt épített ki magának, ezzel el is dőlt a mérkőzés, onnan már nem tudott visszakapaszkodni a Heat. Stanley Johnson ezúttal pazar teljesítménnyel segítette csapatát, messze a Detroit legjobbja volt (20 pont, 9 pattanó, 3 szerzett labda), az idei első körös Henry Ellenson viszont nagyon eltűnt (4 pont, 6 pattanó, 3 eladott labda). A Heatnél a szerződést kapó ex-paksi Rodney McGruder volt leginkább dicsérhető (14 pont, 8 pattanó), Justise Winslow-nak ezúttal szinte semmi nem sikerült (13 pont, 3/17 mezőny, 1/7 tripla), de a gyűrűt Josh Richardson is alig találta el (11 pont, 4 gólpassz, 4/13 mezőny, 0/4 tripla), Briante Weber pedig még több hibával dolgozott (10 pont, 5 pattanó, 5/13 mezőny, 6 eladott labda).

Kialakultak ezzel a párosítások az utolsó napra, a helyosztókra. A döntőt a két 100%-os csapat, a Detroit és az Orlando White vívja majd egymással. A bronzmeccsen a Heat az Oklahoma City Thunderrel néz farkasszemet - mindketten 3-1-gyel végeztek. Az 5. helyért a Charlotte Hornets és a Dallas küzd meg. A hetedik helyért az Orlando Blue és az Indiana Pacers lép majd pályára. Az utolsó hely elkerüléséért pedig a Clippers a New York Knicksszel találkozik. A pontos programot még kora délután közzétesszük.

Utah Summer League 3. nap

San Antonio Spurs - Boston Celtics 86-87

A nap legjobb meccsét a Boston Celtics és a San Antonio Spurs játszotta egymással - végig hullámzó és szoros mérkőzésen Terry Rozier (23 pont, 7 pattanó, 6 gólpassz, 4 eladott labda) 1.8 másodperccel a vége előtt dobott hármasával nyert végül a Celtics. Rozier messze kiemelkedett a Celticsnél (13 pontot dobott csak az utolsó negyedben), a többiek nem nyújtottak hozzá fogható teljesítményt - Demetrius Jackson hatékony volt legalább (11 pont, 3/4 tripla), Guerschon Yabusele pedig hasznos (8 pont, 7 pattanó 2-2 gólpassz és szerzett labda). A túloldalon Jonathon Simmons elmaradt a tőle megszokott szinttől, nem is kevéssel (13 pont, 4/15 mezőny), így Dejounte Murray kiváló bemutatkozása (21 pont, 5 pattanó, 4 eladott labda) és Kyle Anderson nagy meccse (23 pont, 10 pattanó, 7 gólpassz, 3 szerzett labda) sem ért sikert végül, hiába tűnt úgy egészen a legvégéig.

Utah Jazz - Philadelphia Sixers 75-86

Kiegyenlített első félidő után a Sixers a harmadik negyedben robbantott, nem volt kérdés a végén a győzelmük. Ben Simmons ugyanazt hozta, amit az első meccsén, gyenge dobás, de sokoldalú játék (6 pont, 2/8 mezőny, 2/6 büntető, 7 pattanó, 6 gólpassz), és ezúttal Timothe Luwawu sem volt annyira jó az idei első körösök közül (9 pont, 3/9 mezőny, 0/5 tripla, 6 pattanó). A Philly sikerét Christian Wood (17 pont, 6 pattanó, 3 blokk) és Richaun Holmes (17 pont, 7 pattanó, 2 blokk) biztosították leginkább. A túloldalon Trey Lyles kiemelkedett, de leginkább csak büntetőinek köszönhetően (22 pont, 4/17 mezőny, 3/8 tripla, 11/12 büntető, 8 pattanó), ezúttal viszont Tibor Pleiss is megmutatta kicsit magát (14 pont, 6 pattanó).

Mivel itt nem rendeznek döntőt és helyosztókat, hanem a 4 csapat 1-1 alkalommal játszik egymással, így be is fejeződtek a küzdelmek. A Boston 3 győzelemmel első lett, a Spurs 2 sikerrel második, a Sixers ezzel az egy diadallal harmadik, a Jazz pedig mindháromszor kikapott, így végeztek a negyedik pozícióban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus