Söpör a Cleveland, vagy szépít az Atlanta?

Mindkét fél több sebből vérzik - a Cavsnek nagyon kellene a pár nap extra pihenő - 0-3-ról miben reménykedhet a Hawks?

 

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 02:30 (Sport2 - ÉLŐ)

Az Atlanta mindent egy lapra tett fel a harmadik mérkőzésen, de erőfeszítéseiket nem koronázta siker – LeBron James elsöprő akarata a Clevelandet hozta ki győztesen a hosszabbítás után. 0-3-ról még soha senki nem fordított az NBA történetében és bár előbb-utóbb minden sorozat megszakad, nehéz elképzelni, hogy innen nagydöntőbe jusson a Hawks.

Több sebből is vérzik Mike Budenholzer csapata és bár aktív védekezéssel, valamint Jeff Teague agresszivitásával sikerült ezen felülemelkedniük legutóbb, kérdés, hogy még egyszer képesek-e erre. Al Horford és DeMarre Carroll nincs teljesen rendben, Korver hiányzik, Millsap pedig a harmadik meccsen játszott először jól, így csak abban bízhatnak, hogy sikerült még egyszer azon a hőfokon égniük, és talán James fáradtságát ki tudják használni.

A négyszeres MVP-nek lassan már mindene fáj és el is mondta, hogy Irving nélkül sokkal több energiáját emészti fel a sorozat – az előző találkozón gyakorlatilag szünet nélkül nála volt a labda és támadta a Hawks védekezését. Irving sorozatban két meccset kihagyott sérült térde miatt, és van rá esély, hogy ezúttal pályára lép – egyrészt valószínűleg felesleges erőltetni, másrészt nem ártana, ha James tudna egy kicsit pihenni.

Érdekes faktor még Dellavedova, aki pótolja Irvinget és nagyjából az egész liga haragját kivívta már – a Bulls elleni szériában Gibsonnal akaszkodott össze, most pedig Korverrel és Horforddal is meggyűlt a baja. Nagy kérdés, hogy mentálisan melyik csapat lesz ott jobban, kinek mennyire fontos ez a győzelem – a söprés vagy annak elkerülése, valós remény a fordításra vagy már a nagydöntőre való készülés…

A párharc állása: 3-0 a Cavaliers javára.

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus