Spurs elleni bravúrra hajt a Pelicans, Atlantában a Cavs

Jön a Wizards-Raptors visszavágó - a Lakershez látogat a Boston, Dallasba a Memphis - kötelező előtt a Heat és a Jazz.

 

Philadelphia 76ers - New York Knicks 01:00

A felek egy hete találkoztak, akkor egy utolsó másodperces kosárral nyert otthon a Knicks, azóta a Philly még kikapott kétszer, legutóbb ráadásul elég simán - a New York viszont a Raptors elleni fájó bukta után megverte az Orlandót. A felek között nincs nagy különbség, bár Porzingis visszatésése rögtön dobott azért a vendégeken, neki most is fontos szerepe lehet, főleg hogy négyesben Saric vagy Covington ellen azért lehet komoly fizikai fölénye. Csapatként jobban együtt vannak a hazaiak, de nem véletlenül kaptak ki zsinórban háromszor, számukra különösebb tétje sincs már az idénynek, míg a New Yorknál Derrick Rose például playoffról beszél...

Washington Wizards - Toronto Raptors 01:00

Jön a két rivális visszavágója, a felek két napja Torontóban csaptak összes, és akkor egy parádés második negyeddel nyerni tudott a Wizards - hazai pályán most a fővárosiak az esélyesek. Nagy kérdés, hogy Lowry nélkül mit hoz most a Toronto, védekezésben egy pillanatig sem szabad kiengedniük, és a Joseph-Valanciunas párostól támadásban is sokkal több kell, ha nyerni akarnak. Az látszott, hogy Ibakára építhetnek, de a gyors, rohanós Wizards szétdobta őket legutóbb, most mindenképpen lassítaniuk kell a játékot, és a gyűrű felé kell terelniük Bealéket (ahol fölényben lehetnek), ha el akarják kerülni az újabb vereséget.

Orlando Magic - Miami Heat 01:00

Nagyon kapar a rájátszásért a Miami, így pedig Orlandóban is kötelező a győzelem a gárda számára. A hazaiak az Atlanta remek legyőzése után kikaptak a Knickstől, és nem nagyon lehet megjósolni, hogy mire számíthatunk tőlük, az biztos, hogy tűzerőben még Ross-szal megerősödve sem az igaziak - az alacsony szerkezettel is vannak gondjaik, és nagyon ingadozó a formájuk. A Miami kategóriákkal jobb, összerakottabb, szervezettebb csapat jelenleg, viszont Waiters, Whiteside és Richardson is sérüléssel bajlódik, pedig legalább előbbi kettőre komoly szükségük van. Ha mindenki játszik, akkor azért egyértelműen ők az esélyesek, és nem is hibázhatnak egy ilyen meccsen, ha playoffba akarnak jutni - idén ráadásul már kétszer kikaptak a Magictől, van miért visszavágni.

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 01:00

Az előző két meccsét megnyerte az Atlanta, igaz, a Mavs ellen azért megszenvedett a gárda, de alapvetően nincsenek most rossz formában Schröderék. A Cavs a bostoni vereség után igyekszik javítani, beépíteni Deron Williamst és összerakni a játékot, igaz, Bogut még nem lesz ott a csapattal. A palánk alatt lehetnek gondjaik, Thompson ugyan jó megoldás lehet Howardra, de amikor ő ül, akkor a hazai center Millsappel megspékelve azért okozhat zavart a clevelandi védekezésben. Az esélyesek természetesen még Love és Smith nélkül is LeBron Jamesék, de Bostonban nagyon besültek a dobógépek, legalább egy valakinek fel kell még lépni James és Irving mellé, hogy jöjjenek a pontok. A szezon során egyébként egyszer találkoztak, akkor a bajnok otthonában 110-106-ra nyert a Hawks.

Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers 02:00

A Bucksnál egyáltalán nem kerek a helyzet, Jason Kidd munkája kicsit kapkodósnak tűnik, a kezdőcsapatot is variálja, a rotációt meg főleg, de a játék nem igazán javul. A Clippersnek is javítania kell, a Rockets elleni vereséget nehezen fogadták el a szurkolók, és bár most idegenben lesznek, így is ők az esélyesek. Antetokounmpóra nincs igazán emberük, de a palánk alatt a magasemberek terén csak Monroe-t felvonultató hazaiak ellen dominálhat Griffin és Jordan, tűzerőben is kategóriákkal jobbak Redickék, ráadásul Chris Paul fogja össze az egészet - őt ugyan "ütheti" Dellavedova, levenni biztosan nem tudja a pályáról. A Bucksnál Beasley is sérült, még kevesebb opciójuk van támadásban, csak a legjobb formájukban lehet esélyük.

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 02:30

Ez jó meccs lehet, a Mavs elég stabil csapat, amelynek nagyon kellene is a győzelem, főleg otthon, míg a Grizzlies megnyerte az előző két meccsét, és szintén rendkívül fontos számára a siker. A hazaiaknál Wesley Matthews játéka erősen kérdéses, és mivel Barea sincs, a tűzerő azért fogy, kérdés, hogy Noel mit tud hozzátenni belül - ha legalább védekezésben lelassítja Marc Gasolt, lehet keresnivalójuk a Ferrell-Barnes-Curry trió jó dobóformájával. Sok pontra alapvetően nem számíthatunk, mindkét együttes a védekezéséből él, de ha hagyják, akkor mindkettő képes megszórni ellenfeleit kintről, az utóbbi időben Conley-tól és Gasoltól is láthattunk ilyen meccset memphisi részről. A festékben persze papíron fölényben vannak a vendégek, akiknek védekezésben is vannak jó opcióik a Mavs fő fegyvereire, meglátjuk, hogy mindebből mi valósul meg.

Utah Jazz - Brooklyn Nets 03:00

Két vereség és főleg a legutóbbi, Minnesota elleni bukás után ez most kötelező a Jazznek, hiszen iszonyatosan szoros a küzdelem Nyugaton, és papíron nincs annál könnyebb meccs a ligában, mint egy Brooklyn elleni hazai. Igaz, a Nets legutóbb 17 meccses szériát tört meg a sacramentói győzelemmel, de ez nem változtat semmin, a Jazz több kategóriával jobb csapat, amely ha összeszedi magát és az erejét, akkor nem okozhat neki gondot a győzelem.

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 03:00

Mindkét együttes back-to-backet játszik, a Suns remek támadójátékkal tudott nyerni, míg az OKC a hajrában bukott el Portlandben - ilyenkor mindig az a kérdés, hogy kiből mennyit vett ki az előző este, illetve hogy milyen hatással van rá az ott elért eredmény. A phoenixi gépezetet egyre többször jó nézni, a fiatalok kezdenek összeállni, sok helyről érkezhetnek a pontok, egytől négyig bármelyik posztról képesek megszórni az ellenfelet, míg a Thunder éppen ötösben, vagy legalábbis négyes-ötösben, a palánk alatt erős. Kérdés persze, hogy a Suns sokszor lyukas védekezése mihez kezd Westbrookkal, de azt láttuk már, hogy ő képes túlpörögni bizonyos esetekben, főleg ha fáradt - egyedül nem fogja tudni megnyerni a meccset, csak ha a csapatvédekezésük is rendben lesz. 

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 03:30

Érdekes összecsapás lesz, a GSW gondjai miatt teljesen reális lehet a Spurs ligaelsősége, persze Popovich rögtön elmondta, hogy ez nem érdekli őket, a saját szezonjukat futják - azt mindenesetre remekül teszik, zsinórban öt győzelemnél járnak. Tony Parker sérüléssel bajlódik, de a periméteren így is sokkal erősebbek a New Orleansnál, amelynél az a helyzet állt elő, hogy legutóbb sokkal jobban játszottak Cousins nélkül, mint vele, márpedig most ismét játszhat a klasszis center. Kérdés, hogy ők Davisszel javulnak-e már együtt, illetve hogy a rájuk épített játék, valamint a spacing mennyit lép előre a csapatnál, ők ketten ugyanis biztosan nem fogják túldobni a San Antoniót. A poszton Aldridge és Dedmon sem rossz védő egyébként, kintről viszont Leonardék sokkal hatékonyabbak még Parker nélkül is (de lehet, hogy játszik egyébként), igaz, a kelleténél talán többször kell a cserékhez nyúlni az első ötös gyengélkedése miatt. A New Orleans rájátszása ezekben a napokban elúszik jó eséllyel, ha csak nem jön most egy bravúrgyőzelem és egy óriási fordulat. 

Los Angeles Lakers - Boston Celtics 04:30

Itt egyértelműek az esélyek, a Boston a Cavs legyőzése után magabiztosan, masszív favoritként léphet pályára a kisebb gödör ellenére is, Bradley visszatért, és jelenleg sokkal-sokkal jobb csapatot alkotnak, mint a Lakers. Russelléknél nem sok pozitívum van azon felül, hogy a fiatalok biztosan fejlődnek, most éppen sorozatban öt vereség után érkeznek, és nem igazán látni, hogy mivel nyerhetnének, ha csak a Celtics nem játszik félgőzzel.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus