Spurs: Itt az első meccslabda a bajnoki címhez! (Sport TV)

Ma éjjel már akár bajnok is lehet a San Antonio Spurs, mely 3-1-re vezet a Miami Heat elleni nagydöntőben, ahol az egyik fél negyedik diadaláig megy a harc. Tony Parkerék otthon koronáztathatják meg magukat, hacsak nem áll be gyökeres fordulat a címvédőnél, úgyhogy egy újabb klasszikusra van kilátás, melyet a Sport TV jóvoltából itthon is élőben izgulhatunk végi a TV-képernyők elől!

San Antonio Spurs(1.) - Miami Heat(2.) (02:00, TV: Sport 1, ÉLŐ)

Kisebb csoda, hogy egy ilyen szezon végén úgy áll oda a sorsdöntő csatá(k)hoz a két fél, hogy nincsen számottevő sérülése senkinek sem, igaz a floridaiak formaidőzítése messze sem sikerült olyan jól, mint a texasiaké és míg a San Antonio vezérei könnyedén játsszák saját játékukat, a Miami ászai nagyon megszenvednek a fáradtsággal és a fásultsággal is.

Azt mondani sem kell, hogy ha az eddig történtekből indulunk ki és csak a tendenciákat vennénk figyelembe, akkor egyértelműnek tűnik a mai Spurs-siker, de most van csak igazán sarokba szorítva a Heat, mely ha életben akarja tartani magát és dinasztiaként szeretne bevonulni a sportág történelemkönyveibe, akkor most hatalmas esélye van arra, hogy mindenki méltónak tartsa erre a Spoelstra-legénységet - már amennyiben a finálék történetében először képes lenne - nem mellesleg dupla pályahátrányból - 1-3-ról bajnoki címet nyerni.

Persze először az első szöget kéne kiütnie saját koporsójából a Miaminak, de ez az este San Antonióban elhozhatja azt a pillanatot, mely éppen a rivális Popovich-alakulat hasonló titulusát legitimálhatja. Nem is kérdés, hogy a második meccshez hasonlóan rá kellene erőltetnie saját stílusát az alapszakasz-győztesre a Heatnek ahhoz, hogy legyen keresnivalója, mert 110 dobott pontot James és a többiek extrái mellett is nehéz elképzelni a vendégektől. Tim Duncan és Gregg Popovich is ötödik bajnoki elsőségét szerezheti ma, de ehhez vélhetően kőkemény megpróbáltatásokon kell átesnie a két nagyágyúnak és társaiknak.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó nagydöntő állása: 3-1 a Spurs javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus