Spurs, Wolves: egy negyed elég volt a győzelemhez

A San Antonio Spurs New Yorkban a Knicks ellen, míg a Minnesota Timberwolves a Lakers otthonában már az első negyedben eldöntötte a meccset, a Phoenix Suns pedig megerősítette helyét a nyugati élmezőnyben. A nap messze legizgalmasabb, hosszabbítást is hozó csatáját Oklahomában rendezték, ahol Kevin Durant fantasztikus játékára volt szükség, hogy a Thunder ne kapjon ki a vendég Washington Wizardstól. 

A nap legérdekesebb, legfontosabb jeleneteit állandó napi rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg.
 

New York Knicks – San Antonio Spurs 89-120

Egyetlen percig sem volt szoros. A vendéggárda a Green-Parker-Belinelli trió révén 10-0-val nyitotta a meccset, az első negyedet 35-17-re nyerték. Gregg Popovich az olasz Belinelli kezdetésével alacsonyabb és gyorsabb kezdőötössel állt ki, ami nyerő taktikának bizonyult. A Knicksnek szemernyi esélye sem volt, edzőjük, a ma már szórványos „rúgjátok ki” rigmusokat kapó Mike Woodson meg is mondta a nyilvánvalót: ezen a napon egyszerűen nem küzdöttek a fiai. 

Danny Green újra a régi? A triplakirály lassan lendült bele a szezon elején, de úgy tűnik, kezdi elkapni a fonalat. Ilyenkor pedig Tony Parkerrel félelmetes duót alkot, most a kritikus első negyedben ketten 18 egységet termeltek. 

JR Smith nem ilyen visszatérésről álmodott. Az előző szezon Legjobb Hatodik Embere 5 meccses eltiltással kezdte az új évadot a drogszabályok megsértése miatt, és első meccse elég lehangoló volt: 5 pont, 1/9 mezőnyből, 1/5 a triplavonal mögül, valamint 5 eladott labda alig 20 perc alatt. 

A Knicks legjobb dobói: Bargnani 16/3, Anthony 16, World Peace 13/3.
A Spurs legjobb dobói: D. Green 24/18, Leonard 18/3, Parker 17.

 

Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 106-105 hosszabbítás után

Nyeretlen fővárosiak Oklahomában. A Wizards ötödjére próbálkozott a Thunder ellen idegenben, ötödjére sem sikerült azonban legyőzniük Kevin Durantéket.

Fölösleges agresszió. Nené és Russell Westbrook 3:19-cel a rendes játékidő vége előtt másodjára mentek egymásnak a meccsen, újabb dupla technikai után ki is állították őket. A Wizards 92-82-re vezetett ekkor, a gyengén játszó Westbrook elvesztése azonban felpaprikázta a hazaiakat, 14-4-gyel fejezték be a felvonást, Durant triplája hosszabbítást ért.

Megbosszulták magukat a kihagyott büntetők. Az Oklahoma sokkal több pattanót szerzett (58-41), ezt azonban a Washington kompenzálni tudta kevesebb eladott labdával (17-12), és sokkal jobb triplázással (6/20 - 12/29). Győzelmükhöz - a 10 pontos, végjátékbeli vezetésük megtartása mellett - annyi kellett volna, hogy a büntetőket elfogadhatóan értékesítsék, ez nem sikerült nekik (13/26).

Haszontalan karriercsúcs. Bradley Beal profi pályafutása során először jutott 30 pont fölé, 34 pontos estéje - amelyet többek között 6/8-as triplamutatóval ért el - azonban nem jelentett győzelmet. A rendes játékidő végén - igaz, nem könnyű helyzetből, de - ő hibázta el a dobást a győzelemért Serge Ibaka szorításában.

A Thunder legjobb dobói: Durant 33/3, Ibaka 25, Westbrook 13/9.
A Wizards legjobb dobói: Beal 34/18, Ariza 15/3, Nené 14.

 

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 101-94

Hornacek történelmet írt a Sunsnál. A jelenlegi vezetőedző az első tréner a csapat történetében, aki négy győztes hazai meccsel kezdte regnálását.

Markieff Morris továbbra is csodálatos. A harmadéves magasember ma 23 pontot tett a közösbe 9/12-es mezőnymutatóval, a végig szoros meccs végjátékában, 80-79-et követően pedig az ő két kosara indította el azt a Suns-rohamot, ami Eric Bledsoe és Gerald Green segítségével a győzelmet hozta az arizonaiaknak. Morris idén 17.2 pontot átlagol 62.7%-os mezőnypontossággal!

Nincs kispad a Pelicansnél. A vendégek legnagyobb gondja, hogy a kezdők mögött nincs igazán minőség, a kispadról egyszerre csak egy hátvéd tud jól teljesíteni - ez ma a 16 pontig jutó triplaspecialista, Anthony Morrow volt. 49-20-ra bukták el ma hajnalban is a cserék által termelt pontok összevetését.

A Suns legjobb dobói: Bledsoe 24/6, Markieff Morris 23/3, Green 15/3.
A Pelicans legjobb dobói: Smith 22, Morrow 16/6, Holiday 16.

 

Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves 90-113

Átrohantak a Lakersen. A győzelmeit elsősorban gyors játékával gyűjtögető Lakers ellen a Wolves parádés kinti-benti játékot produkált az első negyedben, 47-23 után nagyon hamar eldőltek az érdemi kérdések. 

A két Kevin gyorsan lerendezte. Kevin Love 18, Kevin Martin 16 egységet termelt az első 12 percben, a meccs végén Ricky Rubio tripla-duplája már csak hab volt a tortán. 

A Lakersnek gyorsan el kell felejtenie ezt a mérkőzést. A Timberwolves két húzóembere óriási formában van, ezt a tempót más csapat sem nagyon bírta volna. Viszont a hazaiak is segítettek nekik azzal, hogy magas és lassabb szerkezettel (Kaman, Gasol) kezdtek, ezzel inkább az ellenfél levédésére, semmint a saját erősségeikre (gyors, sokpontos játék) koncentráltak - ez most rossz döntés volt Mike D’Antoni vezetőedzőtől, mert mire reagált, addigra elment a meccs. 

A Lakers legjobb dobói: Blake 19/15, Meeks 16/3, Gasol 11.
A Timberwolves legjobb dobói: Martin 27/9, Love 25/12, Brewer 17/3. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus