Spurs-Celtics rangadó San Antonióban

Komoly teszt előtt áll a ligaelső - nehéz meccsre készülhet a Warriors és a Cavaliers is - nyolc találkozó jön hajnalban. 

 

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 01:00

Két dolgot érdemes tudni a Chicagóról, az egyik, hogy sorozatban tíz vereségnél tart, a másik, hogy mind a három eddigi győzelmét pénteki meccsen aratta, így talán bizakodhatnak valamennyire Holidayék. A Hornetsnek viszont nagyon kellene ez a meccs, 9-14-ről kapaszkodnának felfelé a playoff-helyek irányába, ahoz viszont az idei hazai kötelezőket hozniuk kell - legutóbb a Warriorstól kaptak ki, most viszont egyértelműen ők az esélyesek. A Bulls azért mutatott életjeleket mostanában, Dunn egész jól szervezi a játékot és mozgatja a társakat, Fred Hoiberg szerint ha ezt folytatják, akkor jönni fognak a győzelmek is, de kérdés, hogy képesek-e stabilan fejlődni. A hazaiaknál Kaminsky és Zeller sem lesz ott a parketten, magas posztokon vékonyabbak lehetnek, ráadásul a vendégeknél elvileg elkezdheti az idényt Nikola Mirotic. 

Detroit Pistons - Golden State Warriors 01:00

Mindkét gárdának nagy szüksége van a győzelemre, a GSW egyrészt üldözi a Houstont, másrészt a sérülések miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy szétszórtan, gyengén játsszanak, és lemaradjanak. A Pistonsnál nagyobb a gond, 0-4-gyel zárták idegenbeli túrájukat Reggie Jacksonék, és lemaradtak a riválisoktól, hazai pályán mindenképpen meg kell törniük ezt a szériát, bárki is az ellenfél. A bajnoknál Curry biztosan nem lesz ott, de Green, Pachulia, Iguodala és McCaw játéka is kérdéses, így pedig nem nagyon lehet megtippelni, hogy mire lehetnek képesek - a Hornets ellen limitálni tudták Howardot, és Durant tripla-duplájával nyertek, de a Detroit a mostani Drummonddal más szint, ráadásul Bradley személyében van egy kiváló védőjük Klas Thompsonra. Az biztos, hogy a vendégeknek elő kell húzniuk a Charlotte elleni védekezést, különben nem nagyon lesz esélyük ilyen felállásban.

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 01:00

Ez rangadó lesz, bár alapvetően a sorozatban 13 győzelemből érkező Cleveland természetesen még idegenben is esélyes, de a Pacers mostanában képvisel olyan minőséget, hogy megtörje LeBron Jamesék szériáját. A vendégek vezére értelmezhetetlen teljesítményt nyújt, kérdés nélkül MVP-szintet hoz, mellette még Thomas, Rose és Shumpert nélkül is megvannak, akik fel tudnak mellé lépni, egy ideje védekeznek is, de tűzerőben a Pacers sem áll rosszul, ráadásul jó formában is van. A hazaiak számára az lehet intő jel, hogy komoly csapatok ellen nem nagyon szokott elég lenni a védekezésük, múlt héten a Houston és a Toronto dobta szét őket (118 és 120 pont), ez pedig most sem fog beleférni, a Cleveland is meg fogja büntetni. Myles Turner és Cory Joseph sérüléssel bajlódik náluk, a Cavsnél viszont Tristan Thompson közelít a visszatéréshez, már most is van esély a játékára.

Orlando Magic - Denver Nuggets 01:00

Érdekes meccs lesz, a Magicnél nem lesz ott Evan Fournier, aki azért nagyon hiányozhat majd a gépezetből, míg a Denvernél a Jokics-Millsap kettős távollére okozhat továbbra is problémát - az előző két meccsüket elvesztették nélkülük, pedig nagyon kellene nekik a siker. Michael Malone vezetőedző szerint viszont nem a két magasember hiánya okozta a fő gondot, hanem hogy játékosai nem akarnak védekezni, az említett két találkozón kaptak 245 pontot, így pedig nem fognak nyerni. Emiatt és a Magic stílusa miatt is sok pont, látványos játék várható, kérdés, hogy az Atlantában parádézó Vucsevics-Gordon párossal mihez kezdenek a vendégek a festékben, illetve hogy Harrisék mennyire tudják ezt ellensúlyozni a periméterről - az Orlando sem védekezik jól, aligha most fog ez megváltozni. 

Memphis Grizzlies - Toronto Raptors 02:00

A találkozó kérdése, hogy a Raptors idegenben is képes-e dominálni, mert eddig csak 6-6-ot hozott vendégként, ellenben otthon 9-1-et, egyelőre elég nagy a kontraszt. A Memphis a komoly vereségszériát ugyan megtörte, de legutóbb megint kikapott, támadásban azért nem váltják meg a világot Evansék, ráadásul Marc Gasolnak volt egy kisebb térdsérülése legutóbb, nem tudni, hogy pontosan milyen állapotban van. Akárhogy is, hoznia kell a találkozót a Torontónak, a Lowry-DeRozan páros jó formában van, körülöttük a magasemberek is hozzák, amit kell, meg kell oldaniuk a Grizzlies periméter-védekezését. 

Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks 02:00

Jó találkozóra van kilátás, a Dallas abszolút partiban volt a Bostonnal is idegenben, miután behúzott két hazai győzelmet, itt is minden esélye megvan a győzelemre - igaz, a Bucksnak jobban kellene a siker, és nincs is rossz formában Jason Kidd alakulata. Antetokounmpoék a bostoni vereség után legyőzték a Detroitot, előtte is hoztak egy jó szériát, otthon esélyesebbnek számítanak, de még élhet bennük a dallasi meccsük, amikor hatalmas, 111-79-es pofont kaptak. A Milwaukee-nál mindig a védekezés a fő kérdés, ha azt megoldják a periméteren Bledsoe-ék, akkor nagy gondjuk nem lehet, a Mavs azért nem fogja őket szétszedni a festékben. 

New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 02:00

Anthony Davis nélkül is jól nézett ki az elmúlt meccseken a Pelicans, a magasember pedig a hírek szerint gyorsan vissza is tér, nehogy kiderüljön, hogy pótolható - egyelőre nem biztos a játéka, de úgy fest, hogy ott lesz a parketten. Hazai pályán ez most kötelező meccs a New Orleans számára, bár a Kings mostanában bárki ellen veszélyes volt még idegenben is, legutóbb például a Cavst, előtte pedig a Milwaukee-t szorongatták Hieldék. Érdekes lehet Randolph csatája a NOP magasaival, Willie Cauley-Stein viszont még mindig nem lesz bevethető, ő hiányozhat számukra. 

San Antonio Spurs - Boston Celtics 03:30

A játéknap végére maradt a legnagyobb rangadó, ahol a nyugati harmadik Spurs fogadja a ligaelső Bostont. Védekezésben jelenleg a Celtics az első, a San Antonio pedig a harmadik az NBA-ben, arra tehát ne nagyon számítsunk, hogy pontzáport látunk majd, de jó és színvonalas kosárlabdát biztosan fogunk. A texasiak 12-2-es hazai mérlege azért nagyon meggyőző és jelzi, hogy a botlások azért otthon nem nagyon következnek be, és bár Kawhi Leonard valószínűleg csak egy nappal később debütálhat, így is nagyon masszívak lehetnek. A "sztárfaktor" viszont a Boston mellett szól, Kyrie Irving több negyedik negyedet eldöntött már az elmúlt időszakban, a Spursről is vannak kellemes emlékei, ráadásul mellette Al Horford is fantasztikus teljesítményt nyújt. A magasember csatája az Aldridge-Gasol párossal fontos lehet, ha őt tudják limitálni a hazaiak, azzal nagyot nyerhetnek, de akkor még mindig ott van Irving, akire bár papíron van jó védőjük, ha elkapja a fonalat, lehetetlen megfogni. Nagy rohanást nem várhatunk, mindkét gárda a liga legaljához tartozik a játéktempó szempontjából. Még egy dolog: az első meccsüket Bostonban 108-94-re megnyerte a Celtics.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus