Spurs-Heat és a back-to-back gyakorlása

Az NBA-ben holnap hajnalban hat meccset rendeznek, egyértelműen kiemelkedik ezek közül a Heat texasi látogatása: az összeállni látszó Miaminak jó teszt lesz a Spurs elleni mini-presztízscsata. Sok csapat szokja az alapszakasz-ritmust: back-to-back játszik a Dallas, ezúttal Indianában, a Magic ugyanígy tesz majd a Philly ellen, a Pistons pedig Atlantában. A Sacramento gyakorolhat a Maccabi ellen, a Denver pedig tovább keresheti a rotációját az azt már nagyjából megtaláló Clippers ellen – akik szintén másodszor lépnek pályára 24 óra alatt.

 

(A mérkőzésekhez élőképes linkeket itt találtok.)

Indiana Pacers – Dallas Mavericks (01:00)

A Pacers továbbra is keresi a játékát, amit jól fémjelez, hogy eddig a nem éppen pontterméséről híres George Hill a legjobb dobójuk 13 pontos átlaggal. Roy Hibbert még keresi önmagát, viszont David West már visszatért sérüléséből, és valamennyire alakul a rotáció. A Dallas előző este még Clevelandben győzött, valószínűleg most inkább a kiegészítők kapnak szerepet – nem lehetetlen, hogy Dirk Nowitzki nem is fog játszani, inkább pihentetik. 

Philadelphia 76ers – Orlando Magic (01:30)

A két csapat között volt játékosmozgás volt a nyáron, hiszen Dario Saric érkezett Philadelphiába (pontosabban csak a játékjoga), az irányító Elfrid Payton pedig Orlandóba. Payton szépen illeszkedik be eddig, jól mozgatja a gárdát, újonctársa, Aaron Gordon pedig gyorsan elhallgattatta a fanyalgókat, akik szerint nem lehet majd megtalálni a posztját. A Magic felkészülését Oladipo sérülése zavarta meg, az ő helyettesítése még mindig nem megoldott – ennek tesztelésére lehet jó ez a meccs. A Philly Michael Carter-Williams kidőlése óta ismét egy D-Ligás csapatnak tűnik, így Nerlens Noel formába hozása mellett sok céljuk nem lehet ezzel az összecsapással. 

Atlanta Hawks – Detroit Pistons (01:30)

Josh Smith látogatja meg korábbi csapatát, és próbálhatja meg elmélyíteni ismereteit a hatodik ember szerepkörében – előző meccsen 3 pont és 1 pattanó jött össze. A többi nagyemberre is ráfér egy kis sikerélmény, 24 órával korábban a Magic állománya lejátszotta őket a pályáról. Érdekes módon a Pistons hátvédsora tűnik inkább rajtra késznek, míg a Hawksnál éppen a kinti dobások okoznak még problémát. A Millsap-Horford páros alakul, a kispad is rendben van – a támadójáték finomítását gyakorolhatják a hazaiak. 

San Antonio Spurs – Miami Heat (02:30)

A bajnoki döntő visszavágója nyilvánvalóan nem lesz olyan éles, mint egy alapszakasz-meccs, de kis pikantériát azért ad majd a közös múlt. A Spurs eddig nagyon erőkímélően játszik, most sem fogják összetörni magukat – viszont arra valószínűleg vigyázni fognak, hogy sok pozitív lelki töltetet ne vigyen haza a tegnap Kansasben pályára lépő Heat. A vendégek játéka egyre jobban alakul, a Chalmers-Napier-Cole hátvédtrió jó formában van, Luol Deng egyre hasznosabb, Chris Bosh szokja a centeréletet – talán Wade az, akitől eddig nem sok mindent láttunk, persze láthatóan nagyon vigyáz rá az edzői stáb. Talán a mostani meccs egy kicsit felpaprikázza őt is. 

Sacramento Kings – Maccabi Haifa (04:30)

A Haifa is back-to-back játszik, a Trail Blazerstől majdnem 50 ponttal kaptak ki, ma sem számíthatnak sok jóra a Kingstől. A Sacramento évek óta először jó szerkezetűnek tűnik (vagy inkább elfogadhatónak), a csapatjáték, a passzok és a csapatvédekezés csiszolására is kiválóan alkalmas ellenfél lesz az izraeli gárda.

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets (04:30)

A Clippers tegnap már technikaikkal tarkított mérkőzést játszott a Jazz ellen, megérezhették, hogy közeledik az alapszakasz. A keménykedésen túl a LAC egyre jobban összeszokottnak tűnik, Crawford és Hawes is megtalálta a dobásait, most Matt Barnes-on a sor, hogy formába hozzák. A Nuggets még messze nincs készen, Brian Shaw egyelőre a variációkat próbálgatja. A kezdőötös már összeállni látszik (Lawson-Afflalo-Wilson-Faried-Mozgov), a rotáció viszont még romokban hever. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus