Spurs-Jazz és Portland-Boston rangadó, visszatérhet Curry

Több érdekesség is lesz a hajnali tízmeccses programban, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előtte!

 

Indiana Pacers - Los Angeles Clippers 00:00

Legutóbb négy vereség után nyert egy nehéz idegenbeli meccset a Clippers, de most egy egészen más stílusú csapathoz látogat, méghozzá egyáltalán nem friss állapotban, meglátjuk, hogy mihez kezdenek majd Lou Williamsék. Az biztos, hogy tűzerőben ők állnak jobban, de az Indiana agresszív védekezése sokakat limitálni tud mostanában, a kérdés az, hogy Oladipóék támadásban is hozzá tudnak-e tenni, mert legutóbb éppen ezen úszott el számukra a győzelem. A LAC ellenben sorozatban ötször kapott legalább 120 pontot, ami azért beszédes adat, Danilo Gallinari továbbra sem bevethető, míg az Indianánál Domantas Sabonis sérült - érdekes lesz látni, hogy melyik fél tudja ráerőltetni akaratát a másikra, a győzelem mindenesetre égetően kellene (főleg) a vendégeknek. 

Washington Wizards - Denver Nuggets 00:00

Itt is hasonló a helyzet annyiban, hogy a Nuggetsnek borzasztóan kellene a siker, mert már csak tíz mérkőzés van hátra és két meccs a hátránya a nyugati nyolcadik helyhez képest, egyre inkább a szakadék szélére kerül a társaság. A Washingtonnak ilyen gondja nincs, Bealék csak a minél jobb playoff-helyezésért hajtanak, de persze az sem kis tét és a hazai találkozóikat most már hozniuk kellene, főleg a verhető ellenfelekkel szemben. Különösebben jó formában egyik csapat sincs, két szoros és fontos győzelem után a Wizards legutóbb csak 90 pontot dobott San Antonióban, míg a Nuggets két fájdalmas vereség után 135-öt Chicagóban, de egyikük sem igazán meggyőző mostanában. A fővárosiak mellett szól azért a hazai pálya, hiszen a Denver már az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezett, ráadásul csak 12-23-ra áll vendégként, Gary Harris pedig ezen a mérkőzésen sem lesz bevethető. 

Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 00:30

Ez most abszolút kötelező győzelem a Cavs számára, főleg hogy kezdi elkapni a fonalat a gárda és Larry Drew szerint a Toronto legyőzése lehet náluk a fordulópont - ez akár így van, akár nem, a Suns elleni hazai találkozón nem lehet hibázni. A vendégeknek nagyon nincs tartásuk már egy jó ideje, sorozatban kilenc vereségnél járnak és szoros meccset is nagyjából két hete játszottak utoljára, ráadásul egyébként is több kategóriával a Cleveland alatt állnak játéktudásban. A hazaiaknál LeBron James elképesztő formában van, Kevin Love visszatérése is adott egy lökést, így bár továbbra is vannak hiányzóik (Korver és Osman biztosan hiányozni fog, Hood, Thompson és Nance játéka pedig erősen kérdéses), toronymagas favoritok ezen az estén. 

New York Knicks - Minnesota Timberwolves 00:30

Itt a Wolves számára kötelező a győzelem, Townsék nagyon kaparnak, hogy Jimmy Butler nélkül is becsússzanak a rájátszásba és van is két meccs előnyük a kilencedik Denverhez képest, de már csak hetedik-nyolcadikak, szeretnének előrébb kerülni, ha lehet. A Knicks érdekes csapat, mert hazai pályán sikerült megtörnie a vereségszériát és bár idegenben továbbra is vállalhatatlanul gyenge, most otthon fogadja ellenfelét, úgyhogy leírni azért nem lehet - főleg, hogy a Minny idegenben közel sem olyan meggyőző, mint kellene. A tehetség és a tudás természetesen így is Wigginsék mellett szól és ha az egyéniségeik hozzák a kellő teljesítményt, akkor nyerniük kell, de a New York aligha fogja olcsón adni magát. 

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 00:30

Folytatódik a "kötelező" meccsek sora, ezúttal a Raptors az egyértelmű esélyes, különösebben nem is kell magyarázni, hogy miért - a keleti listavezetőről, a liga egyik legjobb csapatáról beszélünk az NBA legerősebb hazai pályáján, ennyi elég is. Ugyan legutóbb kikaptak Clevelandben DeRozanék, de ez most egy egészen más feladat lesz, bár említsük meg, hogy a Nets nincs rossz passzban: Russellék nyertek két meccset, majd 20+ pontos előnyről kaptak ki a Hornets ellen Dwight Howard 30/30-as teljesítményével. A két csapat közötti különbség viszont így is egyértelmű, ráadásul Kanadában játsszák a találkozót, Lowryék éhesek lehetnek a Cavs elleni vereség után, sérültjük pedig nincs, ha csak nem lesznek mégis kirívóan motiválatlanok (benne van ez is, simán vezetik Keletet), akkor minden mellettük szól. 

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 01:00

Ez a találkozó a Bucks számára kiemelten fontos, mert az együttes nincs igazán jó formában és másfél meccsre leszakadt a Heattől, ha el akar még mozdulni a keleti nyolcadik helyről előre, akkor a szinte minden vezéregyéniségét nélkülöző Bullst vernie kell. A nagy kérdés viszont az, hogy mikor tud érdemi védekezést bemutatni a társaság, mert mostanában rendszeresen 110-120 pont között-felett kap, most pedig még Giannis Antetokounmpót is nélkülöznie kell - a vezér kiválása is érdekes hatással lehet a többiekre. A Bullsnál Dunn és LaVine biztosan hiányozni fog most is, Lauri Markkanen viszont lehet, hogy visszatérhet már, a játéka egyelőre kérdéses. 

Oklahoma City Thunder - Miami Heat 01:00

Mindkét csapat jó formában van, az OKC ugyan egy szép győzelmi széria végén kapott ki egy szinte már megnyert meccsen Bostonban legutóbb, de egyben vannak Westbrookék, míg a Heat zsinórban három győzelemnél tart és stabilizálta a helyét a tabellán. Ezúttal azért a Thunder egyértelműen esélyesebb, a vendégeknél Dwyane Wade és Hassan Whiteside még mindig nincs, míg a hazaiaknál az utóbbi időben kiválóan működő csapat teljes, George-ék komoly együtteseket is megvertek, elöl-hátul jól néztek ki, a bostoni hiba ezt nem írja felül. Persze a floridaiak védekezése és Olynyk kreativitása azért nekik is okozhat gondokat, de alapvetően hozniuk kellene az összecsapást. 

San Antonio Spurs - Utah Jazz 01:30

Ez lesz a játéknap egyik kiemelt rangadója, hiszen két kiváló csapat találkozik majd. A Jazz az utóbbi 25 meccséből 22-t (!) megnyert, ami elképesztő adat, de tegyük hozzá, hogy pár napja kikapott Atlantában, most pedig a Dallast ugyan legyűrte, de emiatt egy back-to-back második felén látogat San Antonióba. Méghozzá ahhoz a Spurshöz, amely régen látott jó formában van, Gregg Popovich alakulata sorozatban ötöt nyert, mindet hazai pályán, nagyrészt közvetlen riválisok ellen, ebbe a sorba pedig a Utah is éppen beleillik, hiszen egyetlen mérkőzéssel járnak előrébb jelenleg a texasiak. A pihentség és a hazai pálya mellettük is szól, na meg LaMarcus Aldridge formája, aki tarthatatlan az utóbbi időben és szűk 30 pontot átlagol a győzelmi széria alatt, nagy kérdés, hogy vele mihez tud majd kezdeni Rudy Gobert és a Utah. Alapvetően mindkét gárda a nagyszerű védekezésre tud építeni, így döntő lehet, hogy melyik fél tudja ezt majd jobban művelni, sérülés Kawhi Leonardot leszámítva egyik oldalt sem sújtja. 

Portland Trail Blazers - Boston Celtics 03:00

Ez pedig a másik rangadó lesz majd, ahol a nyugati harmadik és a keleti második találkozik, vagyis a liga jelenlegi öt legjobb csapatából kettő. Jelen helyzetben viszont inkább a Portlandnek áll a zászló, nagyon komoly győzelmi szériában volt az együttes, mielőtt legutóbb egy szoros találkozón elvesztette a Houston elleni szuperrangadót, de emiatt nincs miért szégyenkezdniük McColluméknak, a Rockets jelenleg a liga legjobbja. A Bostonnak sincs oka szégyenkezni, de a sérülések azért korlátot jelentenek számukra, Kyrie Irving és Jaylen Brown még most sem lesz ott a pályán, így azért továbbra is kérdés, hogy támadásban mi lesz velük - a Thundert viszont ezzel a felállással is legyőzték, igaz, akkor otthon játszottak. Most idegenben az egészségesebb és félelmetesen erős Portlanddel szemben elő kell húzniuk valami extrát, ha nyerni akarnak, Jusuf Nurkicot (ő mondjuk nem 100%-os) is limitálniuk kell, de főleg a Lillard-McCollum párost, meglátjuk, hogy Rozier és Tatum képes lesz-e erre. 

Golden State Warriors - Atlanta Hawks 03:30

Itt alapvetően természetesen a GSW az egyértelmű esélyes, de Steve Kerr csapatának egyrészt nem kell kapkodnia, mert a nyugati második hely gyakorlatilag be van betonozva, másrészt a sérülések miatt azért nem egy ereje teljében lévő gárdáról beszélünk. Ugyanakkor a hírek szerint Steph Curry ezen a találkozón visszatérhet és vele megint fordulhat a dolog, főleg hogy a kétszeres MVP ilyen helyzetben ritkán szokta húzni az időt, általában óriási sebességi fokozatban tér vissza, ami komoly pluszt jelenthet még akkor is, ha Thompson és Durant mellett most Draymond Green sem lép pályára. Az Atlanta back-to-backet vív, előző este Sacramentóban kapott ki simán a csapat, ráadásul jó pár meghatározó játékos nélkül, most kiderül, hogy a back-to-back miatt ültették-e ki például Dennis Schrödert, vagy "csak úgy"...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találhatók!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus