Spurs-Thunder a Sport TV-n, visszatérhet Durant

Erősödik a Warriors, rangadó San Antonióban, kötelező előtt a Pacers és a Heat - mutatjuk, hogy mi vár ránk hajnalban. 

 

Detroit Pistons - Washington Wizards 01:00

A Pistons talán idei legjobb formájában van, így hazai pályán most is önbizalommal telve fogadhatja ellenfelét, az utóbbi időben kiegyenesedett a gárda, főleg ami a védekezést illeti, saját közönsége előtt pedig kifejezetten jó a mérlege. A Wizards egy gyengébb szériát zárt le legutóbb a Spurs elleni sikerrel, náluk a nagy kérdés, hogy támadásban megmarad-e ez a lendület, vagy visszasüllyednek az azt megelőző szintre - a detroiti védekezés ellen egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, ez biztos. Az egymás elleni párharcukat 3-0-ra vezetik a fővárosiak idén, de John Wall már utazik a csapattal és hivatalosan "kérdéses" a játéka, van rá valamennyi esély, hogy ezen az estén visszatérhet - igaz, ha így is lesz, biztos, hogy nem játssza végig a meccset. 

Miami Heat - Chicago Bulls 01:30

A Cavs legyőzésével két vereség után javítani tudott a Miami és hazai pályán papíron kötelező nyernie a társaságnak, de náluk azért mindig kérdés, hogy van-e bennük annyi tűzerő, hogy erőlködés nélkül hozzák az ilyen mérkőzéseket. A Bulls sorozatban hat vereségnél tart és nem mostanában kapott 110 pont alatt, a Dunn-LaVine páros továbbra sem bevethető, így pedig túl nagy játékerőt azért nem képvisel a vendégcsapat, míg a floridaiaknak minden győzelemre szükségük van a keleti helyezkedésben. Hassan Whiteside játéka kérdéses, mert már teljes edzésmunkát végzett, van rá esély, hogy visszatér, vele a soraiban pedig mindenképpen nyernie kellene a találkozót Erik Spoelstra csapatának. 

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 02:00 (Sport1 - ÉLŐ)

Ez lesz a játéknap rangadója, ahol két jó csapat feszül egymásnak úgy, hogy mindkettőnek nagyon kellene a győzelem. A Portland hibája miatt abszolút reális esélye lehet még előrébb lépni a Thundernek, de ehhez most is nyernie kell, míg a Spurs számára már csak azért is kulcsfontosságú a találkozó, mert idegenben azért kiderült, hogy a remek hazai széria ellenére nem lett hirtelen élcsapat a San Antonio. Náluk a nagy kérdés LaMarcus Aldridge helyzete, elvileg nem komoly a sérülése, de most még nem biztos, hogy játszhat, márpedig nélküle támadásban azért eléggé elveszett lehet a társaság. Idén egyébként az egymás elleni csatát 2-1-re vezeti az OKC és bár két szoros meccset is elvesztett mostanában a gárda, alapvetően nincs rossz passzban és pihentebb is, hiszen az elmúlt nyolc napban csak két mérkőzést játszott, míg a Spurs négyet. 

Sacramento Kings - Indiana Pacers 04:00

Itt természetesen a Pacers az esélyes, de hiába vannak nagy formában Oladipóék, ha a Philly is hozza a meccseit és egy botlást leszámítva úgy fest, hogy a Cavs is megindult, nem tud előrébb lépni Nate McMillan alakulata. A Sacramentóban általában van tartás, de támadásban eléggé szenved az utóbbi időben, az elmúlt öt meccsből csak egyszer érték el a száz pontot Hieldék, kérdés, hogy a védekezésben egyébként is kiválóan működő Pacers ellen lesz-e valami megoldása a hazai csapatnak. Persze a túloldalon is kérdés a támadójáték, de annyival magasabb szintet képviselnek a vendégek, hogy így is kötelező nyerniük, főleg ha komolyan gondolják az elsőkörös pályaelőnyt. 

Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 04:30

Itt már éledezni fog a Warriors, mert sorozatban hat kihagyott meccs után visszatérhet Kevin Durant és a hírek szerint betegsége után ismét bevethető Draymond Green is, kettejük köré pedig már lehet valamit építeni Curry és Thompson nélkül is. Rá is férne a társaságra a siker és a két vezér, főleg Durant már elég lehet ahhoz, hogy támadásban jelentősen feljavuljanak, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég az ingadozó Bucks ellen. A vendégek a Spurs legyőzése után kikaptak a Clipperstől, de védekezésben valamelyest feljavultak az utóbbi időben és a GSW papíron nem is rossz matchup nekik jelen állapotukban (domináns center és a Splash Brothers nélkül), így lehet keresnivalójuk, ráadásul nagyon motiváltak is lehetnek, hiszen a keleti hetedik-nyolcadik helyen küzdenek a Heattel. Várhatunk azért valami javulást a címvédőtől és ha Durant jó állapotban lesz, akkor hazai pályán bármire képesek lehetnek még Curryék hiányában is. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus