Szép tömések Detroitban, lötyögés New Orleansban

Látványos és izgalmas meccset hozott a Pistons-Sixers, alacsony színvonalat a Pelicans-Mavs, a Pacers jól játszva nyert Charlotte-ban

 

A játéknap legszebb jeleneteit (és a Basketball Jones előzeteseit) tartalmazó videós cikkünket itt találjátok!

Charlotte Hornets – Indiana Pacers 79-88

Előléptek a második sorból. CJ Miles és Luis Scola vitték a prímet a Pacersnél, mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet és győzelemre vezették sérülésektől sújtott csapatukat. Miles az első félidőben 6/7-es mutatóval dolgozott mezőnyből, végül 8/15-tel és 23 ponttal zárt – a hajrában is lehetett rá számítani. Scola David West helyét foglalta el és egy 15 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát szállított 26 perc alatt.

Hibbert és Al Jeff összecsapott. A két center párviadalából győztesen inkább az Indiana jött ki, mivel náluk Hibbert kevésbé lényeges támadóoldalon. Ő 10 ponttal és 9 lepattanóval zárt, de gyenge mezőnymutatót hozott, Jefferson pedig 15 ponttal és 7 lepattanóval jelentkezett, szintén nem túl hatékonyan. Hozzá kell tenni, hogy Big Al hat sapkát osztott ki, főként Hibbertnek…

Felemásra sikerült a cserehátvédek bemutatója. Walker és Stephenson híján Roberts és Gary Neal került a kezdőbe a Charlotte-nál és míg előbbi 19 ponttal, valamint öt gólpasszal jelentkezett, utóbbi 1/11es mezőnymutatót szenvedett össze, bár kiosztott hat gólpasszt. Walker nagyon kell ebbe a támadójátékba, nélküle Robertsnek 41 percet kellett a pályán töltenie.

Stephenson nem játszott. A Pacerstől Charlotte-ba igazoló dobóhátvéd sérüléssel küszködik, de rajta kívül Kemba Walker és Gerald Henderson sem lépett pályára – a vendégek listája még hosszabb, Paul George, David West és George Hill a kezdőből, CJ Watson, Chris Singleton és Rodney Stuckey pedig a rotáció fontos részeként (utóbbi jó eséllyel szintén a kezdőből) maradt távol.

A Hornets legjobb dobói: Roberts 19/9, Jefferson 15, Kidd-Gilchrist 13
A Pacers legjobb dobói: Miles 23/9, Scola 15, Sloan 11, Copeland 11/3

Detroit Pistons – Philadelphia 76ers 109-103

Kiegyensúlyozott Pistons. Jennings, Monroe, Meeks és Caldwell-Pope sem lépett pályára, ennek ellenére hat hazai játékos érte el a tíz pontot, 28 gólpasszt osztottak szét és 48,6%-kal céloztak mezőnyből. Ráadásul csupán kilencen kaptak értékelhető perceket, így még inkább erős a hat tíz pont feletti teljesítmény.

Kiegyensúlyozott Sixers. Szintén hatan jutottak tíz egységig, Sims palánk alatti játéka mellett Wroten (5/11 büntető, ha innen kicsit pontosabb…), 8 pattanót és 5 gólpasszt is hozzátett, de a periméterről összességében is jól termeltek a vendégek, Chris Johnson, illetve a padról Shved és Elliot Williams is megbízhatóan hozták a pontokat.

A palánk alatt az atletikusság dominált. Ez a Pistonst ismerve nem meglepő, Josh Smith és Andre Drummond is dupla-duplázott, előbbi ráadásul hét gólpasszt is kiosztott, igazi vezérként játszott. Ugyanakkor a túloldal is jól nézett ki védekezésben, Nerlens Noel nyolc pattanója mellé öt blokkot osztott ki (Smith egyszer csúnyán áthúzta), Sims pedig támadásban hozta a pontokat, 17-ig jutott. Összességében szűken hozta a pattanózást a Detroit, jól helytálltak a vendégek. Smith zsákolásán kívül Drummond is húzott nagyot, de a vendégeknél is szépen gyártották az anyagot a top 10-be.

Megjöttek a triplák. A motorvárosiak nyári törekvései elsősorban a tavaly nem létező spacingre irányultak, a triplavetők pedig ma hozták is magukat. Caron Butler 18 pontot szórt a padról, a kezdőben Augustin kettő, Singler négy, Martin három triplát értékesített, összességében 15 hármast pörköltek be, ráadásul 53,6%-kal tették mindezt.

A Pistons legjobb dobói: Singler 19/12, Butler 18/6, Smith 17/3, Martin 17/9
A 76ers legjobb dobói: Sims 17, Johnson 15/6, Thompson 14/6, Shved 14/6

New Orleans Pelicans – Dallas Mavericks 88-85

Cserecsapat. A Dallasnál nem nagyon volt a csapat közelében kezdőjátékos, így a második és a harmadik sor kapott lehetőséget. Gal Mekel most is bizonyított, 17 pontjával csapata legeredményesebb játékosa lett, ráadásul kiosztott nyolc gólpasszt is. Összességében gyengén dobott a Mavs, hiszen a 40%-ot sem érték el, de a helyzeteik megvoltak, csak Jefferson pl 0/7-et hozott mezőnyből – nem a megfelelő játékosok voltak ott.

Kezdők, de gyengén. A Pelicans ellenben az alapkezdőjével állt ki a meccsre, de gyakorlatilag nem volt köztük olyan, akinek ment volna a játék – még Davis sem sziporkázott most – és bár Ryan Anderson próbálta megtolni a brigádot a padról, ők még a Mavsnél is gyengébbnek tűntek elöl. A támadójáték ennek megfelelően hagyott némi kívánnivalót maga után…

A Pelicans legjobb dobói: Evans 14/3, Davis 13, Gordon 12/6, Anderson 12/6
A Mavericks legjobb dobói: Mekel 17/3, Crowder 14, Villanueva 13/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus