Szépített a Portland, visszavette a pályaelőnyt a Toronto

Hatalmas egyéni teljesítményeket és két sérülést is hozott ez a játéknap - 2-1-re vezet a Raptors és a GSW a Heat, illetve a Blazers ellen.

Damian Lillard 40 pontos estével vezette sikerre a Blazerst a Steph Curry-t továbbra is nélkülöző Warriors ellen, hiába játszott hihetetlen meccset Draymond Green és Klay Thompson is – ezzel 2-1-re szépített Terry Stotts csapata. Keleten Dwyane Wade 38 pontja nem ért győzelmet a Toronto ellen, mert Kyle Lowry is eljutott 33-ig, a Raptors pedig szoros meccsen nyerni tudott Miamiban és visszavette a pályaelőnyét – mindkét fél elveszítette kezdő centerét. Nézzük, hogy mi történt hajnalban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában!

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Miami Heat – Toronto Raptors 91-95

Előny a Torontónál. Jól kezdett a Raptors, Kyle Lowry az idei playoff során először hozta az alapszakaszban látott formáját és végig agresszíven támadta a gyűrűt – rá és Valanciunasra építve bő tízpontos előnyt szereztek a vendégek. A harmadik negyedben aztán jött Dwyane Wade, aki ihletett napot fogott ki: 38 pontig jutott, közte 4/6 triplával és vezérletével kiegyenlítette a találkozót a Heat. Az utolsó percben is fej-fej mellett voltak a felek, de a végül 33 pontig jutó Lowry két villanással eldöntötte a meccset, a túloldalon Joe Johnson hibázott a hárompontos vonal mögül, így a rossz hazai kezdés után visszavette a pályaelőnyt és megfordította a párharcot a Raptors.

Whiteside és Valanciunas is megsérült. A hazaiak centere mindössze nyolc perc játék után kapott oda a térdéhez egy lepattanócsata közben és nem is tudott már visszatérni, így a helyén Udonis Haslemet kellett bevetnie Erik Spoelstrának – olyan is volt azonban, amikor egyáltalán nem volt fent magasember a Heatnél. A Torontónál ezt kihasználva villogott Jonas Valanciunas, már az első félidőben dupla-dupláig jutott, ám a harmadik negyedben bokasérülést szenvedett és ő sem tért már vissza – ez érzékenyen érintette csapatát, mert ekkor még tizenhárom ponttal ők vezettek. Lowry azonban megmentette a Raptorst, a hírek szerint pedig Valanciunas akár már a következő meccsen is játszhat, ellenben Whiteside számára jó eséllyel véget ért a széria – ha ez így lesz, a Heat nagyon nehéz, talán kilátástalan helyzetbe kerül.

A Heat legjobb dobói: Wade 38/12, Dragic 12, Johnson 10
A Raptors legjobb dobói: Lowry 33/15, DeRozan 19, Valanciunas 16

A párharc állása: 2-1 a Raptors javára.

Portland Trail Blazers – Golden State Warriors 120-108

Talált megoldást a Portland. Ha védekezésben nem is, támadásban kategóriákat javult a Blazers az első két meccshez képest, ebben pedig óriási szerepe volt a parádés estét hozó Damian Lillardnak. Az irányító 40 pontig jutott (14/27 mezőnyből, 8/13 tripla), de kiosztott mellette tíz gólpasszt is, totálisan dominálta a Warriors védekezését – McCollum és Aminu is húsz pont felett zárt, vezérletükkel pedig a második negyedtől kézben tartották a meccset a hazaiak. Ekkor már tíz pont feletti előnyben volt a Portland egy jó periódust követően, a záró etapban a különbség elérte a húsz egységet is – ezzel a sikerrel megmaradtak a reményeik, 2-1-re szépítettek a párharcban.

Két hatalmas extra kevés volt. Steph Curry nélkül is láthattunk káprázatos egyéni teljesítményeket a GSW-nél, ugyanis Klay Thompson berámolt 35 pontot (14/28 mezőnyből, 5/9 tripla), Draymond Green pedig még őt is túlszárnyalta: 37 pontig (13/23 mezőnyből, 8/12 tripla), kilenc lepattanóig és nyolc gólpasszig jutott. Ugyan így eléggé kétemberessé vált a Warriors támadójátéka, ez mégis elég lett volna a sikerhez, ha védekezésben tudnak bármit kezdeni Lillarddal, illetve a portlandi periméterrel – hiába dobtak azonban 14 hármast, kaptak a túloldalon 17-et és képtelenek voltak lelassítani a Blazers gépezetét.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 40/24, Aminu 23/12, McCollum 22/3
A Warriors legjobb dobói: Green 37/24, Thompson 35/15, Barbosa 10

A párharc állása: 2-1 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus