Texasi rangadó a Sport TV-n!

Ma éjjel hét találkozót vívnak meg az NBA-ben, s közülük a legszínvonalasabbnak vártat, a Houston Rockets - San Antonio derbit a Sport TV jóvoltából mi is élőben láthatjuk itthon a TV-képernyők elől. Portlandben is rangadót rendeznek, hiszen a remek formában lévő Marc Gasolék látogatnak az oregoniakhoz, New Yorkban pedig egy érdekes szájízű keleti klasszikus várható ezen a játéknapon. Nézzük, mit érdemes tudnunk a program előtt felvezetésként!

Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans (01:00)

A Cavs edzője, Mike Brown a játékosokra mutogat, akik borzasztó formában, egyáltalán nem hatékony csapatként tartanak Kelet legalja felé, pedig a Kyrie Irvingéktől mindenki PO-szereplést várt idén. Az egyik utolsó szög lehet a szakvezető koporsójában a Pelicans elleni esetleges vereség, ha Holiday, Anderson és Smith nélkül is triumfál az NOP Luol Dengék csarnokában, akkor egyszerűen nincs tovább értelme a jelenlegi formációt erőltetni, Dan Gilbertéknek egyszerűen váltaniuk kell, nem feltétlenül a játékoskeretben... A vendégek tét nélkül, már félig-meddig a tankolásra átállva érkeznek Clevelandbe, de azért várhatunk egy hajtós, érdekes meccset ezen a fronton.

Detroit Pistons - Orlando Magic (01:30)

A Pistonsra és vezetőedzőjére, a vezetőedzőként játékos korából hozott nimbuszát napról napra romboló Mo Cheeksre gyakorlatilag egy az egyben igaz, amit feljebb leírtunk a Clevelandről és Mike Brownról, no és a totális tankolásban lévő ellenfélről, jelen esetben az Orlandóról. Itt is a hazaiak tesze-toszasága lehet a garancia a szoros, izgalmas meccsre, de Nik Vucsevics nélkül azért kisebb csoda lenne, ha nyerni is tudna a Magic.

New York Knicks - Boston Celtics (01:30)

A Celtics éveken keresztül nyerni járt az MSG-ben, de az újra lendületbe jövő Knicks ezen az estén abszolút favorit az őt New Yorkban idén már egyszer nagyon csúnyán elpáholó Boston ellen, mely Rajon Rondo nélkül is gyönyörűen halad a top draftcetlik felé. Azért azt várhatjuk, hogy elég alaposan felszívják magukat Jeff Greenék, de az erősen kérdéses, hogy a belül amúgy sebezhető (azaz Kenyon Martin, Metta World Peace és Amare Stoudemire nélkül játszó) Knicks ellen mire lesz elég idegenben.

Houston Rockets - San Antonio Spurs (02:00, TV: Sport 1, ÉLŐ)

A Rockets már kétszer is legyőzte a nálánál jobb mérleget felmutatni tudó Spurst idegenben, ez alapján otthon inkább James Hardenék tűnnek esélyesnek, de ha azt vesszük alapul, hogy miként produkált az utóbbi két, Memphis elleni fellépésén a McHale-legénység, akkor a Green, Leonard, Splitter trió kidőlése miatt három kezdőjét is kényszerből jegelő San Antonio sem tűnik esélytelenebbnek Houstonban, pláne, hogy az örökranglistán Red Auerbachot megelőzni igyekvő Gregg Popoviché a legjobb vendégbeli mutatót produkáló együttes a ligában idén. Rengeteg az oda-vissza mis-match, de a palánk alatt kiemelkedik Dwight Howard és Tim Duncan parolája, mezőnyben pedig James Harden és Manu Ginobili párharca.

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies (04:00)

A Grizzlies meríthetett egy jó adag önbizalmat a Rockets oda-vissza elverésből és az 50 százalék fölé kerülésből, ennek alapján otthon sem kiáltható ki abszolút favoritnak a Blazers, mely vesztett pár fontosabb csatát az utóbbi napokban. A kispadok produktivitása dönthet az aktuális dobóforma és az edzők párharca mellett.

Golden State Warriors - Washington Wizards (04:30)

A GSW nagyot lépett előre a Blazers elkapásával, de az a diadal csak akkor lesz igazán értékes, hogy ha a felemásan szereplő Washingtont is két vállra fektetni Mark Jackson együttese, mely Harrison Barnes és Jordan Crawford helyét még mindig nem találja a rendszerben, de ez nem akadályozza meg a viszonylag stabil szereplésben a jövőt picit a jelenért feladó GSW-t. Látvány, hajtás, kiváló egyéni teljesítmények - pláne 1-2-es posztokon a Curry, Thompson, illetve a Wall, Beal  párosoktól, vélhetően különösebb végjátékbeli izgalmak nélkül.

Los Angeles Lakers - Indiana Pacers (04:30)

A Lakers nem egyszerű idegenbeli túrán van túl, de a Pacers látogatása is kellemetlen élményeket tartogathat a még mindig a Bryant, Nash, Blake, Farmar, Henry ötösfogat távollétében harcoló LAL számára. Itt is elég egyértelmű a felállás, pláne mivel a ligaelső két kellemetlen kudarcot is elszenvedett nyugati túráján és minden bizonnyal most javítani szeretne.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus