Thomas-parádé és hosszabbításos Boston-győzelem

53 pontig jutott a Celtics klasszisa, csapata túlórában nyomta le a Washingtont - hozta az elsőt a Jazz ellen a Warriors. 

Tarthatatlan volt Isaiah Thomas, a Boston irányítója 53 ponttal vezette győzelemre csapatát a Washington ellen az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában. A másik hajnali mérkőzésen nem hibázott a Golden State, Curryék hozták a Jazz elleni széria első összecsapását. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ida kattintva megtekinthetők!

Boston Celtics - Washington Wizards 129-119 - hosszabbítás után

Hosszabbítás döntött. Nagyon agresszíven kezdett a Washington és már az első negyedben tíz pont feletti előnyt épített ki, John Wall jobbnál jobb labdákkal tömte társait és a bostoni védekezés tehetetlennek bizonyult. Ebből egyszer felállt a Celtics, de a harmadik negyedben megint 14 pontos fórba kerültek a vendégek, Wall ekkor is azt csinált, amit akart - aztán elfogyott az erő és Isaiah Thomas megverte őket. A záró etap nagy részében már fej-fej mellett haladtak a felek, de fél perccel a vége előtt még egyszer vezetett a Wizards Morris triplájával - a rendes játékidő utolsó támadását viszont elrontotta Wall, a hosszabbításban pedig már nem nagyon volt keresnivalójuk. Így hiába Wall 40 pontja (16/32 mezőnyből), 13 gólpassza és 3-3 labdaszerzése, valamint blokkja, második meccsét is elveszítette Scott Brooks csapata és hazai pályán már győzelmi kényszer alatt kell játszania.

Isaiah Thomas elképesztő. A Boston vezére húga tragikus halála miatt egyébként is nagyon nehéz szívvel játszik ezekben a hetekben, ráadásul az első meccsen kitört egy foga és Brad Stevens szerint nem érezte túl jól magát a nap folyamán. Ennek ellenére teljességgel tarthatatlannak bizonyult, az első negyedben egymaga tartotta a lelket a gyengén kezdő csapatában, a folytatásban teljesen átvette az irányítást, majd a negyedik negyedben és a hosszabbításban egymaga 29 egységet rámolt be. Thomas összesen 53 pontos (18/33 mezőnyből, 12/13 büntető) playoff-karriercsúcsot dobott, ennél többet Celtics-mezben csak John Havlicek (54) szerzett a rájátszásban, ő egyenlített a rendes játékidő végén és ő vezette győzelemre a hazai alakulatot - mellette főleg a dupla-duplázó Horfordot és a padról remekül beszálló Smart-Rozier kettőst emelhetjük ki tőlük.

A Celtics legjobb dobói: Thomas 53/15, Horford 15/3, Crowder 14, Bradley 14/6
A Wizards legjobb dobói: Wall 40/9, Morris 16/3, Gortat 14, Beal 14/3

A párharc állása: 2-0 a Celtics javára.

Golden State Warriors - Utah Jazz 106-94

Végig uralta a meccset a Warriors. Hamar magához ragadta a kezdeményezést a hazai alakulat, hiszen rögtön egy 9-0-s rohammal kezdett és bár innen egyszer még felzárkózott a Jazz, az első negyed végétől kezdve kontrollálta a dolgok alakulását az első kiemelt. A különbség már a nagyszünet előtt 17 pontosra hízott, köszönhetően elsősorban Steph Currynek, a fordulás után pedig már csak arra figyelt a vendéglátó, hogy ne engedje veszélyes közelségbe ellenfelét. Amikor felszívta magát a Utah, akkor mindig érkezett egy-egy jó védekezés, amelyből pontot is szerzett a Warriors, Draymond Green elöl-hátul vezér volt (17 pont, 8 pattanó, 6 gólpassz, 2-2 labdaszerzés és blokk), a gárda pedig triplák nélkül (7/29) is könnyedén szerezte a pontokat - 40 mezőnykosárra jutott végül 34 gólpassz és nyolc eladott labda, nem okozott nekik nagy kihívást a Jazz. Aggodalomra adhat viszont okot a GSW-drukkerek számára, hogy Steph Curry kisebb bokasérülést szenvedett, sántítva jött le a pályáról a harmadik negyedben és kapott is kezelést a kispadon - nem tért már vissza a parkettre, igaz, a mérkőzés állása sem indokolta a játékát. 

Ennél többre lesz szükség. Kicsit sem tudta kordában tartani a Warriorst a Utah, hiába nyerték meg a lepattanózást Gobert-ék, a védekezés nem működött úgy, ahogy arra számíthattunk - ezt tetézte a leindításokból kapott 29 pont, minden hibát megbüntetett a GSW. Elöl ezúttal különösen bizonytalan volt Quin Snyder alakulata, egyetlen megbízható opciójuk sem akadt, Gordon Haywardot (4/15 mezőnyből, 12 pont) eléggé megdolgozták Duranték, a palánk alatt érkező Green besegítéseivel pedig nem nagyon tudtak mit kezdeni - ráadásul ahogy volt egy kevésbé átgondolt támadásuk, rögtön átrohant rajtuk a hazai csapat. Elsőre nem nagyon láttuk, hogy mivel nyerhetne a Jazz, de a következő találkozóig van idő válaszokat találni - igaz, kérdésekből is akad bőven.

A Warriors legjobb dobói: Curry 22/3, Durant 17/3, Green 17/6
A Jazz legjobb dobói: Gobert 13, Hayward 12/6, Hood 12

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus