Thunder-Blazers a Sport TV-n!

Westbrook vs Lillard a Sport 1-en, de lesz Wizards-Bulls, Suns-Mavs, Hawks-Clippers, valamint pályán Jamesék és Curry-ék is

Tizenegy meccses maratonnal köszönti a karácsonyt az NBA, ebből az OKC-Portland derbit a Sport TV is közvetíti. Ezen felül lesz még Washington-Chicago, Hawks-Clippers és Suns-Mavericks, de pályára kerül többek között a Cleveland és a Golden State is. Nézzük, mit érdemes tudnunk a mai játéknap előtt!

Cleveland Cavaliers – Minnesota Timberwolves 01:00

A találkozó legnagyobb sztoriját nyilvánvalóan Kevin Love adja, a Minnesotánál évekig franchise-játékosként szereplő erőcsatárt idén nyáron cserélték Clevelandbe – a Cavs két 1/1-est, Wigginst és Bennettet küldte cserébe, akik nyilván bizonyítani szeretnék, hogy ez rossz döntés volt. Ezzel a ténnyel ki is merül az a lista, amire a Wolves mellett szóló érvek kerülnek, a teljesen üres keret jelenleg nem hasonlítható össze LeBron Jamesékkel – ugyan Muhammad nagy formában van, és egy-egy meccsre Young is felszívja magát, minden poszton utcahosszal jobb a Cleveland, nem lehet igazán elemezni a matchupokat sem. Érdekességből persze nem lesz hiány.

Indiana Pacers – New Orleans Pelicans 01:00

Anthony Davis 38 pontos estével reagált a Portland elleni fiaskóra, ezzel az utóbbi négy mérkőzésén háromszor érte el a harmincat – a minden téren lyukas Indiana ellen jó esélye van egy hasonlóra. Ugyanakkor a tavalyi két találkozón megfogták őt David Westék, persze az is tény, hogy az idei Pacers nyomokban sem emlékeztet arra – viszont meg kell említeni, hogy a meggyengült védekezés ellenére idén kivették már Aldridge-et, Griffint, Bosh-t és Pau Gasolt is a játékból. Ha ez ma sikerül Davisszel, szoros meccset láthatunk, hiszen bár az Indiana támadójátéka elég harmatos, ma visszatérhet hosszú sérülése után George Hill, egy irányító pedig nagyon ráfér már erre a csapatra. Szükség is lesz rá, hiszen belül nem valószínű, hogy Westék fognak dominálni, így a periméteren kell ezt pótolni – de mindez csak akkor érhet valamit, ha Davist le tudják lassítani.

Orlando Magic – Boston Celtics 01:00

Jameer Nelson tíz évet kosarazott Orlandóban, most bostoniként térhet vissza ide – legutóbb még a padról szállt be a Celticsnél, de jó eséllyel előbb-utóbb elfoglalhatja Rondo helyét a kezdőcsapatban. Ma már ő, Wright és Crowder is több szerepet kaphat, a magasemberre szükség is lesz Zeller mellett, hogy a festékben hatékonyabban védekezzenek és meg tudják fogni Vucsevicséket – az utóbbi időben a liga leggyengébben támadó csapata egyébként a Magic. Oladipo hagyományosan gyengén játszik a Celtics ellen, most Bradley tehet sokat azért, hogy ez így maradjon, ha a Boston hozza az elvártat hátul, nagy gondjuk nem lehet ma még akkor sem, ha új irányítót „telepítenek” a rendszerbe. Persze tény, Stevens csapata nem a védekezéséről híres, egyénileg viszont mindenük megvan ahhoz, hogy ma eredményesek legyenek, a labdát lassan járató Magic csak Harrisben és Vucsevicsben bízhat.

Washington Wizards – Chicago Bulls 01:00

A két csapat akár a keleti döntőben is találkozhat az eddigiek alapján, és a legérdekesebb küzdelmet a periméteren láthatjuk majd ma. Derrick Rose tegnap parádézott, és 29 ponttal vezette győzelemre csapatát a keleti éllovas Toronto ellen, John Wall pedig vezeti a ligát a gólpasszokat tekintve – ráadásul a remeklő Jimmy Butler és a védekezésben szintén hatékony, viszont az utóbbi időben dobásával szenvedő Beal a két „partner”. A palánk alatt mélyebb a Bulls, ha Noah-ék meg tudják fogni Gortatot, itt mindenképpen előnyben lesznek a vendégek, akik ráadásul keleten a legjobb idegenbeli mérleggel büszkélkedhetnek - hiába remekel otthon a Washington és áll decemberben 9-2-re, a zsinórban négyet nyerő Bulls is nagyszerű formában érkezik a rangadóra.

Atlanta Hawks – Los Angeles Clippers 01:30

Az Atlanta sorra bizonyít most már erős csapatok ellen is, azok után, hogy zsinórban nyolcat nyertek gyengébb ellenfelekkel szemben, már elkapták a Clevelandet, a Chicagót, a Houstont és a Dallast is – az elmúlt tizennégy találkozójukból egyetlen egyet veszítettek el, az Orlando ellenit Harris buzzerével. Az utóbbi időben ráadásul Jeff Teague nélkül menetelnek, de ebbe a rendszerbe remekül illik Schröder, a csapatvédekezés pedig sok mindent megold – ez lehet a kulcs ma is. A Clippers ugyanis erősen botladozik a nagy győzelmi széria után, legutóbbi hét meccsükből csak hármat nyertek meg, és elsősorban a védekezésük bomlott meg (106 pontot engednek átlagban) – bár támadásban jó formában vannak, a Hawks hasonló csapatokat fogott meg az utóbbi időben, ráadásul a LAC ellen hagyományosan jól is játszanak.

Brooklyn Nets – Denver Nuggets 01:30

Felröppentek a hírek, miszerint Deron Williams rúdja kifelé áll Brooklynból, és cserélni akarják az irányítót – nélküle és Jack remek játékával verték el legutóbb a Pistonst, és ma sem valószínű, hogy pályára lép. Érdekes, hogy őt és Brook Lopezt is jól tudják eddig pótolni, Plumlee maximálisan hozza, amit a sztárcenter szokott – az ő szerepe különösen fontos lehet, hiszen a Nuggets belső védekezését csak az nem szedi szét, aki nem akarja. Tegnap Al Jefferson Kemba Walkerrel akkor szerzett pontot, amikor akart, most a Jack-Plumlee kettősre vár ez a feladat, de a belendülő Joe Johnsonnak is jó napja lehet. A Denver támadójátéka tegnap teljes csődöt mondott, az elmúlt két derbin 4/34-es triplamutatót hoznak és 40%-kal dobnak mezőnyből, festékbeli hiányosságaikat képtelenek pótolni, ez pedig még a jelenlegi Nets ellen sem fér bele.

Miami Heat – Philadelphia 76ers 01:30

A Heat meglepő győzelmet aratott legutóbb a Boston ellen a vereségszéria után, ma pedig kozmetikázhatják a hosszú évek óta nem látott hazai bukássorozatot – igaz, Wade játéka erősen kérdéses, Bosh pedig valószínűleg nem játszik. Nélkülük verték a Bostont, de nagy kérdés, hogy Deng, Chalmers és Ennis meg tudja-e ismételni ezt a teljesítményt, főleg védekezésben. Ugyanakkor tény, hogy a Sixers húsz feletti eladott labdákkal operál, amit még ez a Miami is meg tud büntetni, ugyanakkor legutóbbi öt idegenbeli meccsükből hármat megnyertek Carter-Williams vezérletével – hátvédposzton ő és Wroten okozhat gondokat a hazaiaknak. Túl nagy színvonalra nem kell számítani, de a Miaminak égető szüksége lenne erre a sikerre.

Milwaukee Bucks – Charlotte Hornets 02:00

Stephenson nélkül sorozatban hármat nyert a Charlotte, amire nem volt még példa idén – Henderson mellett Kemba Walker lendült nagy formába, az ő jó játéka pedig Al Jefferson életét is könnyebbé teszi. Ezen a három találkozón remekül működött az elzárás-leválás, megvolt a hely a dobóknak, ugyanakkor 86 ponton tartották átlagban ellenfeleiket, ami szintén jelentős javulás. A Bucks viszont Jabari Parker sérülése után is remekel, 2-2-re hozták a nehéz nyugati túrát, és továbbra is 50%-on állnak. Jason Kidd támadórendszere tökéletesen működik, nincs kiemelkedő játékosuk, viszont nagyjából bárki képes tíz pont fölé jutni, a cserepadjuk sokkal erősebbnek tűnik, mint a Hornetsé – jelenleg nyolc játékos átlagol minimum húsz percet, plusz a ma visszatérő Ilyasova 19-et. Az „európaiasabb” kosárlabda eddig meghozza gyümölcsét, kérdés, hogy mihez kezdenek Jeffersonnal és a lendületből érkező Charlotte-tal.

Oklahoma City Thunder – Portland Trail Blazers 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Thunder-drukkerek sajnálatára Durant játéka ma sem biztos, sőt, a hírek szerint nem fog pályára lépni, így maradhat az Irányítók Pumpálása c. show Westbrook és Reggie Jackson előadásában – ennek New Orleansban is vereség lett a vége, és a Portland ellen is könnyen ez lehet a forgatókönyv. A Blazers tegnap nagy verést kapott Aldridge nélkül, az erőcsatár helyzete pedig hasonló Duranthez: játéka kérdéses, de sanszosabb, hogy nem lép parkettre, márpedig nélküle a vendégek játéka is több szintet esik vissza. Jelen állás szerint Westbrookék formája lesz a döntő, hiszen Lillard sem igazán jó védő, a festékben pedig nem igazán van minőségi játékos most a Blazersnél, így az OKC hátvédei alighanem sokat fognak a festékben járni – ha ott jól döntenek és fejeznek be, Ibakáék segítségével ez elég lehet a sikerhez.

Phoenix Suns – Dallas Mavericks 03:00

A két fél összecsapott már ebben a hónapban, december elején a Phoenix meglepetésre tudott nyerni Dallasban – viszont az a meglepő tény, hogy Dragicék jobban teljesítenek idegenben, mint hazai közönség előtt. A Mavst tegnap szétszedte az Atlanta, Tyson Chandler szerint nem csak Rondo beillesztése az újdonság, de a teljes rotáció átalakult, amivel vannak gondjaik. Mindenesetre a kulcs a hátvédek harca lesz, amikor három villámléptűvel (Dragic, Thomas, Bledsoe) áll fel a Suns, nehéz velük mit kezdeni, ezen segíthet Rondo – viszont vele egyelőre nem igazán dobnak jól Nowitzkiék. A Suns védekezésén azért akadnak rések, kialakulhat egy pontháború, mindenképpen érdekes találkozó lesz.

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors  04:30

Kobe Bryant újabb horribilis, 8/30-as estén van túl, de láthatóan ez sem zavarja egyelőre – ugyanakkor Scott mester szerint lehet, hogy pihentetnie kellene a veterán sztárt. Mellette Nick Young tud fellépni hatékonyabb kivitelben, de a Warriors nem csak, hogy vezeti a ligát, de támadásban és védekezésben is a legjobbak között van, egyénileg is tele vannak jó védőkkel, de csapatként is mindenük megvan a sikerhez – kilátásban van egy újabb nehéz este a Lakers számára. A Golden State iszonyatosan mély rotációjába becsatlakozott David Lee, aki maradni is fog a kispadon, így tovább bővülnek Steve Kerr opciói. Klay Thompson 41 pontot dobott a Lakersnek korábban és két sima, de pontzáporos győzelmet aratott a GSW, reálisan nézve ma sincs esélye az arany-liláknak még úgy sem, hogy Bogut valószínűleg nem léphet pályára vendégoldalon.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus