Thunder-Rockets a Sport TV-n, majd jön a GSW-Bucks rangadó

Komoly rangadót játszanak az Oracle-ben, de Draymond Green nem léphet pályára - Westbrook nélkül meccsel a Thunder - Phoenixben nyerne a Boston - Portlandbe látogat a Clippers - íme a játéknap beharangozója.

 

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 2:00 (Sport 1)

A Thunder back-to-backet játszik, előző este a ligautolsó Cleveland otthonában nyert a gárda erősen akadozó támadójátékkal és ennek tükrében most sok jóra nem számíthat: az nagyon látszott, hogy Russell Westbrook nélkül nem az igazi a gárda és a korábbi MVP most sem lesz majd ott a parketten. A Rockets szép lassan elindult felfelé, ha nem is sziporkázó játékkal, de megnyerte az előző három mérkőzését, mindhármat idegenben, összekapta a védekezését és bár támadásban még mindig nem brillírozik a gárda, most már van mire alapoznia. Ugyan most is idegenben lesznek Hardenék és már a negyedik állomásukhoz érkeznek a túrán, de eddig 3-0-t hoztak, egészségesebbek és az OKC semmivel sem lesz náluk frissebb.

Phoenix Suns - Boston Celtics 3:00

A Sunsnál komoly a gond, ahogy arról mi is beszámoltunk, Devin Booker is megszólalt ezzel kapcsolatban és nem valószínű, hogy egyik napról a másikra annyit javulnak, hogy megvernek egy Boston-szintű csapatot - más kérdés, hogy a Celticsnél sem minden rózsás, Indianában és Denverben is kikapott a gárda, most próbál javítani. Alapvetően nyilván masszív favoritok Kyrie Irvingék, nincs komolyabb sérültjük, sokkal jobban védekeznek és bár támadásban csak 25.-ek, a Suns konkrétan tökutolsó jelenleg, úgyhogy ez sem számít sokat. Nagy javulás kellene Deandre Aytonéktól, hogy meglepetést okozzanak...

Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 4:00

Ez rangadó lesz, a Portland 8-3-mal ott van a liga legjobb csapatai között, támadásban és védekezésben is a top6-ban van, míg a Clippers 6-4-gyel áll és mindkét említett kategóriában szintén befér a top10-be - legutóbbi két meccsét magabiztosan nyerte úgy, hogy mindkettőn 120 pontot dobott. Izgalmas csatának ígérkezik, fontos lesz, hogy Jusuf Nurkiccsal mihez kezdenek majd a Clippers magasai, illetve hogy Damian Lillardék vérét mennyire tudják szívni Patrick Beverley-ék - ha megtörik a Blazers ritmusát, akkor bőven lehet esélyük a vendégeknek. A hazaiaknál Mo Harkless nem játszhat majd, a vendégeknél pedig Mbah a Moute és Avery Bradley is hiányozni fog, ezt azért a periméter-védekezésük megérezheti majd.

Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 4:30

Ha a Blazers-Clippers rangadó lesz, akkor ez pláne, hiszen a 10-1-gyel álló címvédő fogadja a 8-2-vel érkező negyedik helyezettet, ennél nagyobb csatának talán csak egy GSW-Raptors derbit tekinthetnénk jelenleg. Igaz ez még akkor is, ha a Milwaukee legutóbb éppen kikapott Portlandben, méghozzá 15 ponttal, összességében 2-2-re áll idegenben, úgyhogy a sikerei nagy részét otthon hozta eddig - a Warriors közben saját pályáján még nem hibázott, sőt, mostanában igazán kiélezett találkozót sem játszott sehol. Egy fontos hiányzójuk viszont lesz Steph Curryéknek, mert a hírek szerint Draymond Green nem tudja vállalni a játékot, nélküle pedig azért lehetnek gondjaik védekezésben és fejben is, főleg hogy a rotáció is elég rövid, mert Shaun Livingston sem fog játszani és Andre Iguodala sem 100%-os jelenleg. A Bucksnál ilyen gond nincs, de azért a GSW szintje még lehet, hogy sok nekik - meglátjuk, összességében otthon azért még Green nélkül is Kevin Duranték az esélyesek.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Golomán György csapata, a Westchester Knicks is pályára lép az NBA G League-ben, 1:00-tól fogadják a Raptors 905 csapatát - a találkozót a liga Facebook-oldalán, vagy a fent linkelt oldalakon lehet követni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus