Thunder-Spurs a Sport TV-n!

A bombaformában lévő bajnokot fogadják Westbrookék - New Orleansban javítana a GSW - Heat-Hornets PO-meccs - "óriási" debütálás?

 

Atlanta Hawks – Phoenix Suns 01:30

Az Atlanta porrá zúzta legutóbb a nagy formában lévő Brooklynt, de Paul Millsap válla megsérült – ma ő mindenképpen kihagyja a találkozót. Ez az eset mindenképpen felerősíti azt a kérdést, hogy van-e értelme Budenholzer számára játszatni az első sorát, hiszen már tétje nincs a találkozónak számukra, viszont egy ilyen sérülés sokba kerülhet – hazai pályán ugyanakkor általában játszanak Korverék. A Suns a Jazz elleni győzelemmel lezárta ötmeccses bukószériáját, és hagyományosan jól szerepelnek Atlantában, sőt, március 13-án sem játszottak rosszul – Markieff Morrisék most is csak hasonlóan jó védekezéssel arathatnak győzelmet. Len és Knight is valószínűleg kihagyja a derbit a részükről, de ha teljes fegyverzettek áll ki a Hawks, mindenképpen a keleti éllovas az esélyes.

Miami Heat – Charlotte Hornets 01:30

Mindkét fél számára kötelező a győzelem, ha halovány playoff-reményeiket életben akarják tartani, így mindenképpen nagy küzdelemre van kilátás. A Miami március 29-én még hetedik volt, azóta azonban sorozatban négy vereséggel lecsúszott tizediknek, és egy teljes meccs a hátránya a nyolcadik helyhez képest – a Hornets még náluk is rosszabbul áll fél mérkőzéssel. A sérülések továbbra is jelentős szerepet játszanak a hazaiaknál, Deng és Beasley játéka erősen kérdéses, de az Andersen-Whiteside centerpáros sem biztos, hogy pályára tud lépni – nélkülük és a Jefferson-Zeller páros hiányában izgalmas lesz a Biyombo-Haslem csata a palánk alatt… Kérdés, hogy Wade vagy Walker hoz-e jobb formát, a Miami ikonja sorra szórja a jobbnál jobb meccseket, de legutóbb Walker is berámolt 24 pontot – már a Hornets védekezése sem az igazi, Kidd-Gilchrist nélkül nincs igazán emberük Wade-re. A vesztes kiszáll a playoff-harcból.

New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 02:00

A nyugati nyolcadik helyért hajt a New Orleans, és bár négy győzelem után kikaptak a Portlandtől, másfél meccsel vannak a Thunder mögött – de a céljuk eléréséhez bravúrgyőzelmek kellenek most már, mint például a mai. Curry-éket rendesen lemosta a Spurs, de a Pelicans ellen 117 pontot átlagoltak az utóbbi három találkozón, és sorozatban tízszer győzték le Daviséket, ami semmiképp sem a hazaiak mellett szól. Kérdés, hogy Boguték mennyire tudják lassítani Davist, és hogy Evansék tudják-e tartani a lépést a Splash Brothersszel, de egy ilyen vereség után (hacsaknem pihentet Kerr) „kötelessége” a ligaelsőnek egy magabiztos győzelemmel javítani – ebben már az eltiltását letöltő Shaun Livingston is részt vehet.

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs 02:00 (Sport1)

Bajnokhoz méltó formában van a Spurs, a toronymagasan éllovas Golden State-et is leoktatták Leonardék legutóbb, ezzel sorozatban hetedik győzelmüket szerezték meg. A széria alatt 87,6 pontot kapnak csak átlagban, viszont zseniális támadójátékkal operálnak, egyik sem túl jó hír az OKC számára. Westbrookéknak égetően szükséges lenne a siker a rájátszás szempontjából, de ehhez egyrészt a jelenleginél jóval tudatosabb támadójátékot kellene produkálniuk több labdajáratással, másrészt a szellős védekezésüket is össze kellene rántaniuk, máskülönben szétpasszolják őket Ginobiliék. Kawhi Leonard bámulatos formában van, és amellett, hogy szűk húszpontos átlagot hoz, mióta teljesen egészséges, védekezésben is parádézik, majdnem 3 labdát lop meccsenként – Westbrook életét jelentősen keserítheti. Még úgy is bőven esélyes a Spurs, hogy Splitter nem tud pályára lépni, legalább három mérkőzést kénytelen lesz kihagyni.

Sacramento Kings – Minnesota Timberwolves 04:00

Ha van rémálom matchup a kosárlabdában, akkor azt valószínűleg erről az összecsapásról nevezték el – a festékbeli védekezésben D-liga szinten lévő Wolves próbál majd valamit kezdeni a megállíthatatlan DeMarcus Cousinsszal. A center zsinórban hat dupla-duplánál jár, amiből kettő ráadásul tripla-dupla volt, 28,3 pontot, valamint 16,8 lepattanót átlagol, de emellé remekül passzol és védekezésben is igazi szörnyeteg mostanság – csak sok szerencsét lehet kívánni a Minny-nek. Ők az utóbbi hét meccsen 23,4 pontos átlagot hozó Andrew Wigginsben bízhatnak főleg úgy, hogy Rudy Gay még mindig nem léphet pályára, de jelenleg a Sacramento más szint minden téren – a vendégeknél legalább Pekovics, Dieng, Garnett és Rubio most is hiányozni fog. Külön érdekesség, hogy a hírek szerint Sim Bhullar bemutatkozhat a Kingsben, és ő lehet az első indiai származású játékos az NBA-ben. A Kanadában született, 226 centis, 160 kilós óriási április 2-án kapott tíznapos szerződést, de ma valószínűleg beküldi őt edzője – kíváncsian várjuk…

Los Angeles Clippers – Los Angeles Lakers 04:30

Két napja összecsaptak már a felek, akkor 106-78-ra nyert a Clippers úgy, hogy megkönyörült az arany-lilákon – Blake Griffinék az utóbbi időben sorra rendezik a gálaelőadásaikat. Fontos számukra ez a siker is, hiszen egyrészt menekülnek a Spurs elől, másrészt ugyan a Portland a negyedik, mégis Doc Rivers csapata kezdhet hazai pályán a rájátszásban, ha Lillardéknál jobb mérleggel zárja az alapszakaszt. Most sem várható nagyon más mérkőzés, mint két napja, nincs ember a Lakersben a Paul-Griffin-Jordan trióra, de Redickre sem, és bár Jordan Clarksont mindig érdemes nézni manapság, egymaga nagyon kevés lesz a Griffin visszatérése óta káprázatos játékot játszó Clippers ellen.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus