Thunder-Spurs rangadó, idegenben a GSW és a Rockets

Újabb hazai rangadón bizonyíthatnak Westbrookék - Miamiban meccsel a Warriors, Los Angelesben a Houston - 21:30-tól Knicks-Magic. 

 

New York Knicks - Orlando Magic 21:30

A Knicks három vereség után javított legutóbb és kiütötte a Miamit, a hazai 10-4-es mérleg továbbra is imponáló, míg a Magic az előző két találkozón ismét rátalált a megfelelő lendületre támadásban, ami az OKC ellen elég volt a győzelemhez, a GSW ellen már nem. Alapvetően mindkét gárda abból él, hogy ponterős, New Yorkban viszont egy esetleges dobópárbajban nehéz lesz legyőzni Porzingiséket - igaz, a lett magaseber játéka kérdéses, betegséggel és bokasérüléssel is bajlódik. A vendégeknél Terrence Ross és Jonathan Isaac sérült, míg a hazaiaknál Frank Ntilikina sem teljesen egészséges. 

Miami Heat - Golden State Warriors 01:00

Mindkét gárdának nagy szüksége lenne a sikerre, a Miami két vereség után legutóbb legyőzte a Charlotte-ot, míg a Warriorsnak kapaszkodnia kell a Rockets után, ráadásul az utóbbi időben nem is voltak igazán jó passzban - igaz, az előző meccsükön kiosztott 46 gólpassz azért jelezte, hogy nagy gondok nincsenek. A Miami nagy problémája, hogy továbbra sem bevethető Hassan Whiteside, így valószínűleg sokat látjuk majd Adebayót, vagy a Johnson-Olynyk párost, de a nagy kérdés, hogy így képesek lesznek-e érdemi védekezést a Warriors ellen - legutóbb száz pont alatt tartották Curryéket, igaz, ők maguk mindössze nyolcvanat tudtak dobni. A vendégeknél több kulcsember is apró sérüléssel bajlódik, de elvileg mindenki bevethető lesz, így pedig természetesen ők az egyértelmű esélyesek. 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 01:00

A Clippers back-to-backet játszik és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy most a liga legalján tartózkodik a társaság a játékerőt tekintve, előző este Dallasban sem volt esélyük DeAndre Jordanéknek, most is csoda lenne, ha meg tudnák szorítani a Minnesotát. A Wolves azért képes komoly betlikre, ezt idén is láttuk már többször, de most otthon nem hibázhatnak Jimmy Butlerék - az előző időszak gyengébb eredményeit követően muszáj nyerniük saját közönségük előtt. 

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 01:00

A hírek szerint van rá esély, hogy Kawhi Leonard megkezdi a szezont ezen a találkozón, de egyelőre valószínűbb, hogy még nem lesz ott a parketten, Gregg Popovich szerint őt kell meggyőznie játékosának arról, hogy tényleg 100%-osan egészséges - az biztos, hogy edzett már öt az öt ellen és a legutóbbi meccsük előtt végigcsinálta a bemelegítést. A texasiak egyébként jó formában vannak és nincs akkora szükségük erre a győzelemre, mint a Thundernek, ahol kis túlzással élet-halál harc folyik - legutóbb Paul George és Steven Adams extrájával megverték a Minnesotát, de még mindig nagyon messze vannak a jótól. Hazai pályán azért biztató (7-3) a mérlegük, míg a Spurs csak 5-5-re áll vendégként, erre alapozhatnak Westbrookék, de annyit hibáznak rendszeresen, hogy nem biztos, hogy ezek most bele fognak férni. Ha sikerül olyan stabilnak maradni, mint legutóbb és párosítják azt egy jobb Westbrookkal, akkor lehet keresnivalójuk. 

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 03:30

A nyugati listavezető Chris Paul visszatérése óta uralja a ligát elöl-hátul, a sikerük titka egyértelműen az a védekezés, ami tavaly hiányzott - a szezon egészét nézve ötödikek hátul, de az elmúlt meccseken ennél jóval hatékonyabban védekeznek. Kérdés, hogy tud-e ezzel mit kezdeni a back-to-backet játszó, sorozatban négy vereségből érkező és egyébként is más kasztba tartozó Lakers, bár Ingramék a GSW ellen nagyon jól néztek ki, most is arra a játékra lesz szükségük. Lonzo Ballnak volt egy kisebb sérülése előző este, amikor összeomlott csapata a Denver elleni végjátékban, meglátjuk, hogy milyen állapotban lesz, bár az ő játéka azért nem mindig segítség az arany-liláknak...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus