Tíz meccsel dübörög tovább az alapszakasz

A Spurs Los Angelesbe, a Cavs Bostonba, a Heat Atlantába látogat, de pályán még többek között a Houston, a Pelicans és a Suns is

Indiana Pacers – Denver Nuggets 01:00

Mindkét csapat gyenge jelenleg, egy nagy különbség van köztük: az akarat. A Pacers sokkal agresszívebben, sokkal nagyobb szívvel játszik és nyert is már meccseket, a Nuggets viszont hit, akarat, elképzelés nélkül megy fel a pályára, kis túlzással lézengenek a játékosok. Az Indiana Hibbertre építve megverte a Jazzt és a Heatet is, Hibbert mellett Copeland is hozza a pontokat, CJ Miles pedig ma már visszatérhet – már csak West, Hill és Watson hiányzik George mellett… A Nuggetsnél legutóbb Lawson produkált kiugró meccset, hasonló szinten kellene kosaraznia, ha akar valamit a Denver.

Orlando Magic – Milwaukee Bucks 01:00

Mindkét fél jobban játszik, mint amire számítani lehetett volna, a Bucksban ráadásul nagy potenciál van a további fejlődésre is. Megverték a Memphist és a Thundert, zsinórban három meccset viszont 2013 márciusa óta nem nyertek – most erre készülnek Orlandóban. A Magicnél Fournier karrierje legjobb formájában tündököl, mellette Vucsevics, Frye és Harris is jó, egy hárommeccses idegenbeli túra után alighanem mindent megtesznek majd a hazai győzelemért. A Bucks padja a legjobb a ligában, jó húsz ponttal átlagolnak többet a Magic cseréinél, ez fontos lehet.

Atlanta Hawks – Miami Heat 01:30

A Heat meglepő Pacers elleni hazai veresége után idegenbeli csoportmeccsre utazik, eddigi eredményességük pedig nagyban függött Bosh játékától – amikor neki nem ment, kikaptak. Millsap és Horford mellett nem lesz könnyű dolga ma, a periméteren pedig Wade-ék és Korverék összecsapása is csemege lesz, hiszen a liga két talán legjobb labdamozgató csapatáról beszélünk – a triplák ellen viszont elit módon védekezik a Miami eddig, ez is fontos lesz. Alapvetően otthon az Atlanta az esélyes, de a floridaiak meglepően jó idénykezdetét figyelembe véve bármi elképzelhető.

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 01:30

A Celtics a Thundertől is ki tudott kapni, a Cavs pedig már egy fokkal jobban néz ki, mint a szezon elején, legalábbis elöl. LeBron James sok nagy csatát vívott már a Celtics ellen, most viszont közel sem olyan jók a Kelták, főleg hátul – a védekezésben mindkét fél a liga alsó felébe tartozik. Rondo és Irving nagyot meccselhet, előbb Bradley-vel párban kulcsfontosságú lehet, hogy megállítsák a Cavst – ha melléjük Green is kellően nehezíti majd James dolgát, lehet esélye a Bostonnak.

New York Knicks – Utah Jazz 01:30

Faultgondok, gyenge periméter-védekezés, szenvedős támadójáték – tömören ezt hozza eddig a Knicks idén. Legutóbb legalább Anthony megtalálta a dobásait, a hátul szintén gyengélkedő Jazz ellen talán folytatni tudja ezt. Haywardék bárkit elkaphatnak és bárkitől kikaphatnak jelenleg, a liga egyik legkétarcúbb csapata. Ha megtalálják a ritmust elöl, akárkit túl tudnak dobni, ha nem, ki tudnak kapni mindenkitől, így szinte lehetetlen megtippelni, hogy mire számíthatunk – ha a Knicks külső védekezéséből indulunk ki, azért lehet saccolni…

Houston Rockets – Philadelphia 76ers 02:00

A texasi túra nem indult jól a Phillynek, gyakorlatilag porig alázta őket a Dallas és sokkal jobbra Houstonban sem számíthatnak. Ugyan Carter-Williams üde színfolt volt náluk, a csapat egésze totális csőd – bár az is igaz, hogy szűk két hete otthon szoros meccset vívtak Hardenékkel. A Rockets átlagban 11,1 ponttal jobb ellenfeleinél, a Philly elleni 104-93 a legszorosabb győzelmük volt holtversenyben (egyszer kikaptak már, azt is beleszámolva a 11,1 pontba), viszont most hazai pályán nem lehet kérdés a végeredmény. Terrence Jones és Patrick Beverley is kihagyja a derbit, de ez sem lehet befolyásoló tényező.

New Orleans Pelicans – Minnesota Timberwolves 02:00

Anthony Davis MVP-formában kosarazik úgy, hogy összességében kevés labdát kap – így is megállíthatatlan elöl. Hátul pedig nagyon megy a légelhárítás, ő kimagaslik ebben a kategóriában, de Asik is hozzátesz, ketten együtt nagyjából hat sapkát osztanak ki meccsenként. Ez ellen a brutális védekezés ellen nem nagyon tud mit kezdeni Rubio nélkül a Wolves, ráadásul Ryan Anderson, Jrue Holiday és Tyreke Evans is karrierszámokat produkálnak, a vendégek pedig mindig kikapnak, ha száz pontot engednek – a Pelicans hétből hatszor elérte ezt a határt. Andrew Wiggins viszont egyre aktívabb, benne lehet bízni a Wolvesnál, mindazonáltal meglepetés lenne ma a győzelmük.

Oklahoma City Thunder – Detroit Pistons 02:00

Látni némi fényt a Thunder-alagút végén, Reggie Jackson stabil jó formája mellé a visszatérő Morrow is extra meccset hozott legutóbb, amire lehet alapozni. Főleg a továbbra is csak szenvedő Detroit ellen, Drummondék képtelenek igazán kihasználni erősségeiket, gyengeségeiken nem tudnak javítani és nemhogy fejlődnének az első meccs óta, egyre mélyebbre süllyednek. Hiába javultak tripladobásban az elmúlt időszakban, a Thunder zónáját náluk sokkal jobban dobó csapatok is megszenvedték, aligha nyerik meg onnan a meccset – ráadásul ha valaki, akkor Ibakáék fel tudják venni a harcot izmozásban belül is.

Phoenix Suns – Charlotte Hornets 03:00

A Charlotte még nem nyert idegenben és összességében is gyengébbek a vártnál, a Suns viszont remekel, a kezdők mellett ha kell, akkor Thomas vagy éppen Gerald Green hozza a meccset. Rendkívül gyorsak és mindenhonnan veszélyesek a hazai hátvédek, és nem látni, hogy ki fogja megállítani őket, sebességben sem Stephenson, sem MKG, sem Walker nem veszi fel velük a versenyt. Ugyanakkor a Hornets nélkülözni fogja Marvin Williamst, aki fontos láncszem a formálódó gépezetben – egy szó, mint száz, a meccs egyértelmű esélyese a Phoenix.

Los Angeles Lakers – San Antonio Spurs 04:00

Kobe Bryant brutálisan sokat vállal és brutálisan keveset értékesít dobásaiból, így hiába játszik jól Lin, Hill, vagy akár Boozer, nem megy vele sokra a Lakers. Ma sem lesz könnyű estéje az aranysárga-lilák ikonjának, hiszen Leonard és Green is jó védő, hátul pedig pont ideális ellenfél a LAL a fordulatszámot lassan felvevő bajnok számára. A Spurs már aratott nagy győzelmeket és megjött a hiányolt agresszió, ill. keménység is a játékukba, így bár továbbra is nélkülözik Splittert és Belinellit, egyértelműen ők a toronymagas esélyesek – a Lakersnél egyébként Price egymeccses eltiltását tölti ma.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus