Tíz mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza

Beindul a nagyüzem - pályán többek között a Boston, a Houston, az OKC, a Dallas, a Pacers és a Lakers is.

 

Orlando Magic – Miami Heat 01:00

Mindkét csapat jelentős változásokon esett át nyáron, alaposan átalakultak a kezdők – a Heatnél lezárult egy korszak Dwyane Wade távozásával, és senki sincs már a keretben a 2013-as bajnokcsapatból. Az előszezonban azonban meglepően kulturált, letisztult és hatékony játékot játszottak a Dragic-Whiteside párosra építve, míg az Orlando még nem igazán állt össze – a kezdőben vannak gondok a spacinggel, kulcsfontosságú lesz Evan Fournier jó formája. Hiányzó valószínűleg mindkét oldalon lesz, a hazaiaknál Biyombo, a vendégeknél Richardson, McRoberts és Ellington küzd sérüléssel - a Magicnél a center, a Heatnél pedig a két hátvéd hiánya erősen érződhet majd.

Indiana Pacers – Dallas Mavericks 01:00

A Mavsnél még egyáltalán nincs kész a csapat, főleg ami a támadójátékot illeti, az előszezonban folyamatosan szenvedtek ezzel – persze az alapszakaszban alighanem jobban támaszkodnak majd Dirk Nowitzki képességeire. A Pacers egy fokkal talán jobb állapotban van, az biztos, hogy gyorsult a játékuk, már nem Paul George-nak kell csinálnia mindent, és otthon jelenleg inkább ők számítanak esélyesnek, jobban összeállt a játékuk. Kérdés, hogy Harrison Barnes legalább védekezésben tudja-e lassítani George-ot, illetve hogy Nowitzki mennyire tud fellépni elöl, de az is a Pacers malmára hajthatja a vizet, hogy míg náluk nincs fontos sérült, addig a vendégeknél két fontos kiegészítő, JJ Barea és Devin Harris sem egészséges.

Boston Celtics – Brooklyn Nets 01:30

Sokat várnak ettől a szezontól Bostonban, és egyértelműen a keleti döntő, illetve a Cleveland áll a célkeresztben – az első mérkőzésükön kötelező is számukra a győzelem a liga egyik leggyengébb csapata ellen. A vendégeknél az előszezonban átvette a vezérszerepet Jeremy Lin, Kenny Atkinson irányításával a padon kapott helyet Bogdanovic és Brook Lopez egyelőre nem igazán találta magát, kérdés, hogy hogyan alakulnak a csapatok belüli egyensúlyok az alapszakaszra. Arra azért lehet számítani, hogy a center nagyobb szerepet kap, Al Horforddal érdekes csatát vívhatnak, de Isaiah Thomasék még akkor is komoly fölényben vannak minden téren, ha Kelly Olynyk és Marcus Smart sem léphet pályára a nyitóesten.

Toronto Raptors – Detroit Pistons 01:30

A tavalyi keleti döntős ezúttal is hasonló szezonban reménykedik, és a játék valószínűleg most sem változik – a Lowry-DeRozan kettőst és főleg a betöréseiket kell limitálnia annak, aki meg akarja verni a Torontót. A gárda akkor lehet gondban, ha a sérüléssel bajlódó Cory Joseph nem tud pályára lépni, az ő játéka kulcsfontosságú a rotáció szempontjából, és a kispad vezérének számít, igaz, a túloldalon is hiányzik egy irányító, Reggie Jackson. Vezére nélkül azért másképp fest a Pistons, érdekes lesz, hogy Ish Smith mennyire tud hatékonyan dolgozni, illetve hogy Drummondot mennyire tudják használni Valanciunas ellen pontszerzőként – szoros meccsre számíthatunk, de inkább a hazaiak felé billen a mérleg nyelve.

Milwaukee Bucks – Charlotte Hornets 02:00

Ez érdekes meccs lehet, a Bucksban alapvetően óriási a potenciál, de Middleton sérülésével minimálisra csökkentek az esélyeik a rájátszást tekintve – nagyon nagyot kell játszania az Antetokounmpo-Parker kettősnek, hogy beszélhessünk róluk ilyen aspektusban. Ráadásul a helyére igazolt Tony Snell is sérüléssel küzd, ami tovább nehezíti a helyzetüket az első meccsen, így erősen kérdéses, hogy milyen lesz a spacing – persze Antetokounmpóval így is nagyon nehéz dolga lesz a Charlotte-nak. A vendégeknél is éppen a kinti dobásokkal lehet gond, amennyiben Kidd-Gilchrist megöli a spacinget, ráadásul az előszezonban egyáltalán nem játszottak jól, a Walker-Batum páros ott még nem kapta el igazán a fonalat. További probléma, hogy Marvin Williams nem teljesen egészséges, de valószínűleg játszani fog, Cody Zeller maximum pár percet tud vállalni jelenleg, és Frank Kaminsky is sérült, az ő játéka kérdéses.

Memphis Grizzlies – Minnesota Timberwolves 02:00

Az előző szezon végén teljesen elfogyott a Memphis a sérülések miatt, és most is több fontos hiányzóval kezdhetik az idényt: kapásból sérült Chandler Parsons és Tony Allen, de Brandan Wright sem bevethető. A Minnesotánál ilyen gondok nincsenek, a játékkal viszont még lehetnek, bár azt már az előszezonban is láttuk, hogy Tom Thibodeau keze nagyon hamar nyomot hagyott a társaságon. Döntő lehet, hogy melyik együttes lesz hatékonyabb kintről, illetve hogy a Towns-Gasol csata hogyan alakul, hiszen ők talán csapatuk legmeghatározóbb játékosai – a felkészülés során a Wolves magasembere tarthatatlannak bizonyult.

New Orleans Pelicans – Denver Nuggets 02:00

A sérülések ezúttal is erősen befolyásolhatják mindkét csapat teljesítményét, a hazaiaknál a Holiday-Evans hátvédpár hiányzik, a vendégeknél pedig Mudiay hagyott ki sokat az előszezonban – azóta már teljes értékű edzésmunkát végzett, de némi meccshiánya azért lehet. A Nuggetsnél valószínűleg a Jokics-Nurkic kettős kezd, és kérdés, hogy mihez tudnak kezdeni Anthony Davisszel, mert a New Orleans játéka a hiányzók miatt szinte kizárólag az erőcsatárra korlátozódik majd támadásban, maximum Lance Stephenson villanásaiban bízhatnak. A túloldalon ennél azért jobb a helyzet, Gallinari jó formában van, de Chandler, Barton vagy éppen Murray is hozzátehet, illetve a két említett magasember sem elveszett, ha pontok kellenek.

Philadelphia 76ers – Oklahoma City Thunder 02:00

Mindkét csapat új életet kezd, az OKC Durant és Ibaka távozása után próbál minél jobban szerepelni, a Sixers pedig talán végre elindul felfelé – legalábbis ebben bíznak az együttesben. Rögtön az első meccsen komoly hiányzókkal kell azonban számolniuk, hiszen Simmons, Covington és Noel sem lesznek, de Jahlil Okafor is küzd egy térdsérüléssel, eléggé foghíjas tehát a keret. Joel Embiid nagyon meggyőző volt az előszezonban, és valószínűleg most is rá fognak építeni elsősorban, körülötte pedig a Rodriguez-Saric kettősre építhetnek – ez egyelőre vékonynak tűnik az OKC ellen. Kérdés, hogy mennyire pörög fel az előszezonban még nem brillírozó Russell Westbrook, illetve hogy hogyan alakul majd a játék és a rotáció – mennyit és mikor játszik Oladipo, mekkora szerepet kap a valószínűleg kezdő Sabonis, illetve mennyire használható pontszerzőként Steven Adams. Utóbbit többször is megdobatta Westbrook az előszezonban, de most elsősorban Embiiddel lesz dolga a másik palánk alatt…

Phoenix Suns – Sacramento Kings 04:00

Ez is érdekes meccs lehet, két olyan csapatról beszélünk, amely némi szerencsével, vagy extra formával ott lehet majd a playoff környékén – mindketten mutattak szép dolgokat az előszezonban, bár eléggé másképp épülnek fel. A vendégeknél nincs Collison (és Matt Barnes), így valószínűleg végig Lawson fog irányítani, de a fő opció természetesen továbbra is Cousins lesz, az ő semlegesítését kell megoldania a Phoenixnek. A Sunsnál sokat láttunk smallballt az előszezonban, érdekes lesz, hogy ez most hogyan fog működni, de a Bledsoe-Booker páros papíron fölényben lesz a periméteren, az ő dobóformájuk és lendületük döntő lehet majd.

Los Angeles Lakers – Houston Rockets 04:30

Megkezdődik a Kobe Bryant utáni élet Los Angelesben, a több ígéretes fiatallal felálló Lakers a Houstont fogadja majd. A legtöbb természetesen D’Angelo Russell teljesítményén múlik, a hátvédtől láttunk fenomenális és pocsék teljesítményeket is az utóbbi hetekben, de most csak akkor lehet esélyük, ha az előbbi verzió érvényesül. Az ugyanis biztos, hogy a Rockets James Harden vezetésével termelni fogja a pontokat D’Antoni rendszerében, ezt láttuk is az előszezonban, és nyilvánvalóan esélyesek még akkor is, ha Patrick Beverley, illetve a padról fontos szerepet betöltő Harrell is sérült.

 Élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus