Tizenkét meccsel robog tovább az NBA

Éjfélkor indul a hétvégi meccsdömping, pályán a Bulls, a Suns, a Heat, a Rockets és a Warriors, de lesz New Orleans-Dallas is.

New Orleans Pelicans – Dallas Mavericks 00:00

A Davis-Asik páros már megmutatta, mire lehet tőlük védekezésben számítani, az erőcsatár egészen brutális meccset hozott, ahogy a teljes előszezonban is megállíthatatlannak tűnt. Ugyanakkor a Mavericks egészen parádés támadójátékkal kezdte a szezont, a sok új játékos ellenére hajszálon múlt, hogy nem kapták el a Spurst, majd nagyon megverték a Jazzt – ugyan Nowitzkinek valószínűleg nehéz estéje lesz, Ellisék így is hozhatják a meccset a Dallasnak.

Charlotte Hornets – Memphis Grizzlies 00:00

Marc Gasol az előző két meccsen nem csak védekezésben, de támadásban is komoly faktor volt, Randolph-fal kiegészülve komoly károkat okozhatnak a palánk alatt nem túl jó egy az egy elleni védőkből álló Charlotte-nak. Kemba Walker és Mike Conley párharca is érdekes lesz, a Grizzlies tagadhatatlanul jobb formában van, de nagy játékokra és megőrülésekre többen is képesek a hazaiaknál.

Orlando Magic – Toronto Raptors 00:00

A Lowry-DeRozan páros gyengén kezdett, de így is megtalálták azt a játékot, amivel húzni tudták csapatukat és Valanciunas Amir Johnsonnal hozták a pontokat. A Magicnél Vucsevics két izmos dupla-duplával rajtolt, vele nehéz dolga lesz a Raptors centerének – ugyanakkor mezőnyben bár Ben Gordon is nagyon jól teljesít eddig, a vendégek egyértelműen minőségibbek és mélyebbek, Lou Williams is bármikor képes megszórni magát, innen pedig a Magicnél hiányzik Victor Oladipo.

Philadelphia 76ers – Miami Heat 00:00

A Sixersnél Nerlens Noelben lehet bízni, az újonc center tegnap dupla-duplával és kemény védekezéssel nyitott, a Heat pedig továbbra sincs partiban az ilyen centerekkel. Mellette viszont nincs kit megemlíteni, Wroten sem kezdett jól, Carter-Williams pedig sérült továbbra is. A Heat meglepően jól kezdett, Chris Bosh és Dwyane Wade is hozta magát, Norris Cole extrát nyújtott kezdőként. Még ha nem is összeszokott a társaság, illetve a rotáció sem alakult ki, nehéz elképzelni, hogy ettől a Phillytől most kikapjanak.

Washington Wizards – Milwaukee Bucks 00:00

A Wizardsnál még nem kerek minden, a Miami elleni vereség után sikerült javítani, Wall, Gortat és Pierce jól játszik, de Beal nagyon hiányzik, főleg védekezésben. A Bucksnál Jabari Parker dupla-duplázott második NBA-meccsén, de kérdés, hogy Nenével és társaival szemben mit tud mutatni – a Milwaukee támadópotenciálja elég alacsonyan van, ha Mayo éppen nem őrül meg. Megőrülhet, rá nincs igazi védője a fővárosiaknak, de back-to-back ritkán szokott vele előfordulni.

Atlanta Hawks – Indiana Pacers 00:30

A Hawksnál Al Horford már dupla-duplázott, a triplagyárosok is beindultak, bár az eladott labdákkal még vannak gondjaik. Roy Hibbert lesz továbbra is a fő célpont vendégoldalon, de a Grizzlies ellen nagyon halovány volt, kérdés, Horfordék ellen mit mutat majd. Az új külső sor viszont meglepően jól muzsikál náluk, Sloan, Copeland és Stuckey is szórja a pontokat, a Teague-Korver körül szerveződő ágyúk ellen viszont lehet, hogy az a ponttermés kevés lesz. Sokkal inkább együtt van nyilván a Hawks, West és Hill továbbra sem hadra fogható a Pacersnél, meglepő lenne a vendégsiker.

Detroit Pistons – Brooklyn Nets 00:30

Greg Monroe ma már pályára léphet, ami fontos aspektus a Detroitnál, ugyanakkor nem feltétlenül itt voltak gondjaik eddig sem. A Netsnél megint nem játszik Brook Lopez, és bár Plumlee rendkívül hasznosan és jól játszik, támadópotenciálban mégsem tudja pótolni, a hazai tornyok között nagyon nehéz dolga lesz. A külső dobók persze így is megnyerhetik a meccset a Netsnek, Joe Johnson, Teletovic és Williams is képes extrákra, míg a túloldalon Caron Butler első értelmes találkozóját tudta le legutóbb a csapatnál, de alapvetően komoly gondok vannak ezen a részlegen továbbra is. A Netsnél azért az eladott labdák és főleg a festékben való védekezés komoly probléma volt a Celtics ellen, meglátjuk, Drummondék mit tudnak ezzel kezdeni.

Houston Rockets – Boston Celtics 01:00

Rajon Rondo rögtön majdnem tripla-duplával tért vissza, és győzelemre vezette a Bostont. A Kelták vele nagyon jól mutattak támadásban, szépen járt a labda, mindenki hozzátett. Beverley és Ariza is remek védő, ők alaposan megfoghatják majd ezt a szekeret, de Avery Bradley is okozhat komoly nehézségeket Harden számára. Ami különbség lehet, az az eddig nem túl fényesen teljesítő Howard, a Boston a gyűrű alatt nem védekezik túl jól. Ha nem kerül faultgondokba, D12 hozhatja a meccset a hazaiaknak.

Minnesota Timberwolves – Chicago Bulls 01:00

Bár nagyon mély a Bulls kerete, már két meccs után izgalmas a sérültlista, ugyanis a kezdő hátvédpáros alighanem kihagyja a meccset. Butler még mindig nem jött rendbe, Rose pedig bár elutazik a csapattal, tegnapi kisebb bokasérülése után aligha engedik pályára. Taj Gibson bokája sem százas már, de bent megvan a Chicago, Gasolékra építve pedig szétszedhetik a Wolvest. Brooks és Hinrich megoldás lehet kívül is, bár Kevin Martin az első, kihagyott meccs után már játszott, ő okozhat komoly károkat. Eddig Thaddeus Young a Minny vezére pontokban, egészen remek meccseket játszott, de a Bulls belső emberei ezt valószínűleg bőven tudják majd ellensúlyozni.

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 01:00

Kórházválogatott van Oklahomában, Scott Brooksnak kilenc bevethető játékosa maradt. Reggie Jackson és Jeremy Lamb is talán már játszhat, ha egyikük sem, akkor ez a szám nyolcra csökkenne – és a támadójátékot is rájuk kell most építeni, illetve a legutóbb parádézó Perry Jonesra. Ibakának Kenneth Faried megállítása lesz a legfőbb feladata, nagy párharcot vívhat a két ugrógép – a Denvernél McGee, Gallinari és Nate Robinson is perclimiten van.

Utah Jazz – Phoenix Suns 02:00

A Suns óriási győzelemből érkezik, hiszen tegnap a Spurst intézték el Thomas vezetésével. A Jazznek nem megy ennyire, viszont a hátvédsorok nagy párbajt vívhatnak, hiszen Alec Burksék is komoly teljesítményeket tudnak felmutatni – ugyanakkor az is döntő lehet, hogy Kanter és Favors mennyire tudja dominálni Alex Lent és Morrisékat. Ha itt ellensúlyozni tudnák a Thomas-Bledsoe-Dragic triót és Burks hozná magát, partiban lehetne a Jazz. Ezzel együtt Morrisék sok csapatnak jelentenek matchup-gondokat, így van ezzel a Utah is.

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers 03:30

A Lakers tegnap játszotta a legszorosabb meccsét, Kobe rossz mutatója mellett Lin és Hill is remekelt. Ennek ellenére ez a Warriors nagyon más dimenzió, Curry és Thompson vezetésével elöl és hátul is komoly károkat tudnak okozni, nem nagyon látni, ki fogja megfogni őket vendégoldalon. Ezzel simán ellensúlyozni tudják azt, hogy David Lee játéka erősen kérdéses, akárcsak Brandon Rush pályára lépése. A Lakersnél is sok a sérült, de ha csak Bryant nem hoz valami nagy extrát, nehéz elképzelni, hogy pont itt szerezzék meg az idei első győzelmüket.

Élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus