Tizenkét meccses NBA-dömping az All-Star szünet előtt

Bár holnap még rendeznek egy rövid játéknapot, az NBA nagy része ma zárja a szezon All-Star előtti részét - nézzük, hogy mit várhatunk!

Indiana Pacers – Charlotte Hornets 01:00

Jó meccs lehet ebből, hiszen az Al Jeffersont leszámítva egészséges Hornets ismét jó formában van, fél meccsel lemaradva a nyolcadik Detroittól, míg az Indiana szintén megnyerte az előző két meccsét és fellépett a hatodik helyre. A hazaiaknál Paul George újfent belendült és 30,5 pontot átlagol az előző négy találkozón, kérdés, hogy őt ki fogja majd fogni – Batum vagy Kidd-Gilchrist nem tűnik rossz választásnak, de ez majd a szerkezettől is függni fog. A vendégeknél az idegenbeli dobóforma lehet döntő, saját pályájuktól távol csak 7-17-re állnak és a ponterős hátvédek gyengébb napot foghatnak ki, nem biztos, hogy tudják tartani a lépést a kiegyensúlyozott Pacersszel.

Orlando Magic – San Antonio Spurs 01:00

A Spurs tegnap Miamiban aratott pontzáporos győzelmet, de másfél hete otthon az Orlandót is simán megverték Leonardék – az idegenbeli back-to-back ellenére természetesen most is toronymagas esélyesek. A Magic két nap alatt kétszer győzte le az Atlantát és ez mindenképpen előremozdíthatja a csapatot, nagyon fontos lenne nekik még egy bravúr az All-Star előtt, de ehhez egyelőre kevésnek tűnik a gárda – bár elöl-hátul javultak, más súlycsoport a két csapat. A kérdés, hogy a Duncant és Ginobilit továbbra is nélkülöző és hosszú idegenbeli túrára induló San Antonio mennyire lesz fáradt, de Aldridge bombaformában van és Leonarddal párban az utóbbi meccseken magabiztosan húzzák a csapatot.

Philadelphia 76ers – Sacramento Kings 01:00

Tipikus kiesési rangadó, két gyenge csapat találkozója – december 30-án meglepetésre győzött a Sixers Sacramentóban, most ez már kevésbé számítana szenzációnak. A Philly képes kihasználni a Kings botrányos védekezését, Ish Smith jobb napjain remekül dirigálja a gárdát és ha sülnek a kinti dobók kezei, bárkire veszélyesek lehetnek – ezzel szemben a Sacramento gyakorlatilag senkit nem tud lelassítani és mindig megpróbálják túldobni saját magukat. A vendégeknél a morál is jelentősen megkérdőjelezhető Rondo szavai után (hárman-négyen voltak dobóedzésen), nem véletlenül bukták el az utóbbi négy meccsüket és bár az irányítóban, vagy Cousinsban mindig ott van egy-egy nagy este, javulniuk kell hátul a sikerhez.

Boston Celtics – Los Angeles Clippers 01:30

Doc Rivers és Paul Pierce Bostonba érkezése is mindig különlegesnek számít, ráadásul most két, kimondottan jó formában lévő csapat találkozik. A Celtics ugyan tegnap kikapott a Buckstól, ezt elsősorban a gyenge palánk alatti védekezésének és a sok eladott labdának köszönhette, a Clippers viszont ismét zsinórban három sikernél jár, főként kőkemény védekezése miatt. Kérdés, hogy Paulék mennyire tudják majd lassítani Thomasékat és hogy Jordan mennyire lesz faktor a gyűrű alatt, valamint az is, hogy a kispadról melyik oldalon érkezik meccset befolyásoló teljesítmény . A Celtics az előző hét hazai meccsét megnyerte 112 pontot átlagolva, de ők jönnek back-to-backből és a Clippers védekezésének aligha tudnak ennyit dobni…

Brooklyn Nets – Memphis Grizzlies 01:30

A Memphis nagyon nehéz helyzetben van, hiszen Marc Gasol határozatlan időre kiesett, az ő hiányát pedig nem igazán tudják megoldani a palánk alatt – érdekes lesz, hogy milyen szerkezettel igyekeznek elfedni legjobb játékosuk hiányát. Különösen a Nets ellen lehet gond a centerhiány, hiszen Brook Lopezt valakinek lassítani kell, ráadásul Young, vagy éppen Bargnani is képes termelni, ha hagyják – ráadásul az utóbbi meccseken már a periméterről is illik komolyan venni a Brooklynt. A vendégeknek nagyon fontos ez a meccs, hiszen mögöttük már sorjáznak a riválisok, a feljavuló támadójátékuk pedig Gasol nélkül nagyon megcsappanhat – Randolph-nak, Conley-nak és a kinti dobóknak fel kell lépniük. Még így is esélyesek természetesen, de a Nets az elmúlt hat hazai meccsén 48%-kal triplázott és 108 pontot átlagolt…

Detroit Pistons – Denver Nuggets 01:30

Ez is jó meccsnek ígérkezik, egyik csapat sincs túl nagy formában, de mindkét fél képes komoly teljesítményre elöl-hátul, bizonyítottak már. A hazai pálya a Pistons mellett szól, de a Toronto elleni játékon mindenképpen javítaniuk kell, különösen támadásban – Reggie Jackson és Andre Drummond is kisebb gödörben van, márpedig mindkettejükre nagy szüksége van a csapatnak. A Nuggets a Brooklynban elszenvedett vereség után igyekszik feltápászkodni, támadásban előrébb is járnak Gallinariék, mint a Detroit, szinte mindenki hozza magát mostanában és Jokicsék képesek lehetnek limitálni Drummondot is. A hazaiaknál Caldwell-Pope nem bevethető, az ő tűzereje hiányozhat ezen az estén.

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Lakers 02:00

LeBron James Kobe Bryant ellen, igaz, nem utoljára – márciusban a Staplesben még egyszer egymásnak feszül az utóbbi tíz év két, talán legmeghatározóbb játékosa. Ezúttal különös ízt adhat a meccsnek Tyronn Lue személye is, aki Bryant csapattársa volt korábban, de nagy meglepetés lenne, ha az arany-lilák szoros meccset játszanának Clevelandben – bár az utóbbi találkozókon nagyot küzdenek, a fiatalok jól teljesítenek és nagyot javultak védekezésben is, más kategória a két csapat. A Cavs nem engedheti meg magának a hibát, különösen otthon – ettől függetlenül különleges meccsre számíthatunk.

Chicago Bulls – Atlanta Hawks 02:00

Két csalódott csapat találkozik, hiszen a szezon előtt ezt a két gárdát tartották a Cavs lehetséges keleti kihívójának – az All-Star szünetben viszont már senki nem beszél róluk úgy, mint akik meg tudják szorítani LeBronékat. A Hawks két nap alatt kétszer kapott ki a Magictől az utolsó pillanatban és Teague-ék képtelenek stabilan játszani, különösen idegenben – a Bulls ellenben a rengeteg sérülés miatt csúszott vissza a keleti hetedik helyre. A hírek szerint Derrick Rose vállalja a játékot, ami legalább támadásban lendíthet a csapaton, de védekezésben ő sem jelenthet megoldást – az utóbbi hat meccsen átlagosan száztíz pontot kaptak és legyen bármennyire ingadozó a Hawks, ezt ki fogják használni Millsapék. Butler és Mirotic továbbra sem bevethető a hazaiaknál, a vendégeknél pedig Splitter nem léphet majd pályára.

Minnesota Timberwolves – Toronto Raptors 02:00

A Toronto egy újabb győzelmi szériával menne el az All-Star szünetre, hiszen a mai lenne zsinórban a negyedik sikerük Lowry-éknak – az utóbbi 16-ból 15-öt megnyertek és idegenben is 7-1 a mérlegük az elmúlt nyolc találkozón. A Minnesota más kategória, de Towns parádés formájára (nyolc dupla-dupla zsinórban, 21,8 pontos, 12,5 lepattanós átlaggal) építve mutattak életjeleket az utóbbi mérkőzéseken, de a védekezésük továbbra sem az igazi, ráadásul a Raptors ellen különösen nehéz dolguk lesz. A DeRozan-Wiggins csata érdekesnek ígérkezik, a Lowry-Rubio párharcon is sok múlhat, de összességében egyértelműen jobb csapat a Toronto.

New Orleans Pelicans – Utah Jazz 02:00

A Jazz sorozatban hét győzelemnél jár és megelőzte a Houstont, sőt, üldözi a Dallast a tabellán, de egy hosszabbításos meccs másnapján idegenben pályára lépni soha sem öröm – nem lenne meglepetés, ha enerváltabb játékot mutatnának és kikapnának ezen az estén. Az együttes a széria alatt 90 ponton tartotta ellenfeleit átlagosan úgy, hogy két hosszabbítást is játszott, így még akkor is nehéz dolga lesz a New Orleansnak, ha fáradtak lesznek Haywardék – egyébként is jön a szünet… A hazaiak megverték a Minnesotát, de ezt megelőzően a támadójátékuk is nagyon erőtlen volt, a védekezésüket pedig össze sem lehet hasonlítani a vendégekével – Gordon és Evans továbbra is hiányzik, ráadásul most már a motiváció is erősen megkérdőjelezhető. A Pelicans számára borzasztóan fontos lenne a győzelem, de ehhez nagyon koncentráltan és türelmesen kell játszaniuk.

Phoenix Suns – Golden State Warriors 03:00

A Houston elleni győzelem után ez a meccs természetesen kötelező a GSW számára, igaz, velük kapcsolatban gyakorlatilag minden találkozó előtt leírhatjuk ezt – most azonban lehetőségük van arra, hogy az All-Star szünetre a 72-10-es Bullsnál is jobb mérleggel menjenek.  A Suns periméter-védekezése finoman szólva sem túl acélos, ami nem a legjobb előjel a címvédő ellen még akkor sem, ha Watson regnálása alatt javultak – nyerni azonban így sem tudtak már nyolc mérkőzés óta. A továbbra is erősen hiányos hazaiaktól kisebb csoda lenne, ha megfognák a Warriorst, bár a hírek szerint lehet, hogy Steve Kerr nem utazik el a találkozóra betegség miatt.

Portland Trail Blazers – Houston Rockets 04:30

A Rockets nem játszott alárendelt szerepet a GSW otthonában, ami mindenképpen pozitívumnak számít, de az már nem, hogy az újabb vereséggel ismét csak 50%-on állnak Hardenék – ráadásul a pihentebb Portland elleni vereséggel kicsúsznának Nyugat legjobb nyolc csapatától. A vérszagot természetesen érzik Lillardék is, a hazaiak az utóbbi 14 meccsükből 12-t megnyertek, ráadásul négy napja méretes zakót osztottak ki a Houstonnak, akkor nagyon megfogták Arizáék támadójátékát – ha ezt hazai pályán is megismétlik, playoff-helyen vonulhatnak szünetre. A Portland védekezése lehet most is a kulcs, hiszen ennek köszönhetik a győzelmeiket, míg a back-to-backet játszó és Terrence Jonest nélkülöző Rockets egyáltalán nem meggyőző hátul – kiemelt jelentőségű meccset tekinthetünk meg.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus