Több fronton is élesedik a helyzet Keleten

Wall és Thomas is ülhet, de nyernie kell a Wizardsnak és a Bostonnak - kemény meccs vár a Miamira és a Detroitra, kötelező a Bucksra.

 

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 00:00

A Sixers mindenki ellen jól tartja magát, és még a legjobbakat is megizzasztja, de az elmúlt tíz meccsből nyerni azért csak kétszer tudott, míg a Dallas hétszer, sokkal jobb formában vannak tehát a vendégek. Más kérdés, hogy idegenben viszont közel sem meggyőző a texasi gárda, Nowitzkiék 9-23-as mérlege nagyon ligaalja, míg a Philly otthon azért képes lehet meglepetést okozni. Érdekes lehet Nerlens Noel Philadephiába való visszatérése és csatája eddigi társával, Jahlil Okaforral, kérdés, hogy Saric Nowitzkivel vagy Barnesszel találkozik-e többet, illetve az is, hogy Wesley Matthews tudja-e vállalni a játékot. A tét a Mavs számára nagy, hiszen minden győzelemre szükségük van a playoffhoz, számukra kötelező lenne ez a meccs.

Washington Wizards - Chicago Bulls 00:00

Két vereség után igyekszik összeszedni magát és nyomást gyakorolni a Bostonra a Wizards, most hazai pályán a Dwyane Wade-et nélkülöző Chicago ellen mindenképpen nyernie kell a társaságnak. Komoly gond viszont, hogy John Wall megsérült legutóbb, és nem érzi jól magát, nem biztos, hogy pályára tud lépni, és nélküle azért a rendszer lényegét, működtetőjét veszíthetik el, kérdés, hogy Beal mennyire bírja majd a terhet - főleg, hogy hátul is ő dolgozhat majd Jimmy Butleren. Alapvetően persze jóval nagyobb tűzerővel bír a Wizards, a Chicago a lepattanózásra és a fizikális, szervezett védekezésre építhet, valamint abban bízhat, hogy Butlerből kicsúszik egy extra meccs támadásban - mostanában ez nem igazán érkezett tőle.

Brooklyn Nets - Boston Celtics 00:30

Nehéz helyzetben a Celtics, mert papíron természetesen kötelező számukra ez a győzelem, de szinte azonnal azután, hogy végre összeállt perclimit nélkül a kezdő, megsérült Isaiah Thomas, és ezúttal nélküle kell helytállniuk. Nyilván nem a Brooklyn az értékmérő, de az azért kérdéses, hogy támadásban hogyan pótolják a vezért, hátul persze még jobb is lesz a Smart-Bradley kettős, de kell valaki elöl is, aki hozza a pontokat. Nagyobb szerep hárulhat az említett hátvédpárra és Al Horfordra is, de a tűzerő mindenképpen kelleni fog, mert lehet, hogy fáradtabb a Nets a back-to-back miatt, de az ő dobógépeik jó formában vannak, előző este a Knickst szedték szét. Az utóbbi tíz meccsből négyet nyert a Brooklyn, nem lehet leírni őket, könnyen "trap game" lehet ez a Celticsnek - persze ha mindenki fegyelmezett és koncentrált, akkor nem lehet különösebb gondjuk.

Detroit Pistons - Toronto Raptors 00:30

A Raptors back-to-backet játszik, előző este nagyon gyenge produkcióval kaptak ki az OKC-től, és kérdés, hogy az ezt követő megbeszélés milyen hatással lesz a gárdára - csak akkor nyerhetnek most is, ha kőkeményen védekeznek, mert támadásban egyszerűen nem elég jók ahhoz, hogy túldobják az ellenfeleiket. A Detroit sincs egyszerű helyzetben, ugyan pihentebbek és ők vannak otthon, de legutóbb megint nulla energiával, reménytelenül játszott a kezedőcsapat, vereség esetén pedig kiszorulhatnak a playoff-helyekről, nagyon fontos lenne nekik a győzelem. Nyilván kulcskérdés lesz, hogy a hazai irányítók milyen napot fognak ki és hogy Caldwell-Pope, valamint Morris milyen munkát végez DeRozanon védekezésben, ahogy Drummond szerepe is - viszont annyira ingadozó mindkét együttes, hogy nem lehet megjósolni, hogy mi fog történni.

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 01:00

A Rockets sorozatban három győzelemből, jó formában érkezik, a dobógépek rendre megszórják az aktuális ellenfelet, ezzel pedig nagyon nehéz lesz tartani a lépést a hazaiak számára. Ők továbbra is abban bízhatnak, hogy a Davis-Cousins páros elkezd jól működni együtt, és hogy a javulóban lévő periméter (Jordan Crawforddal úgy fest, hogy nagyot húztak) hozzátesz annyit, hogy partiban tudjanak lenni. Fontos lesz, hogy ebből mennyi valósul meg, és hogy a Rockets small-ballja ellen mennyire lehet egyáltalán együtt használni Davist és Cousinst, illetve hogy védekezésben mire mennek Hardennel - ha csak nem fognak ki egy igen rossz napot Gordonék, akkor természetesen toronymagas esélyesek.

Miami Heat - Minnesota Timberwolves 01:00

Érdekes meccs lesz, a Heat egy-egy döccenőt leszámítva töretlenül halad előre, de még mindig nincs playoff-helyen, ami kicsit azért frusztráló lehet számukra - mindenesetre ha ezen az úton haladnak tovább, akkor ott lesznek az utószezonban. Kérdés persze, hogy maradnak-e az említett úton, a Minnesota mindenesetre kőkemény ellenfél lesz, hiszen az All-Star környékén magára talált az együttes, Rubio és Towns parádézik, igaz, idegenben azért kevésbé hatékonyak még mindig. Fontos lesz a Whiteside-Towns csata, hiszen mindketten meghatározó játékosok, illetve hogy a Waiters-Dragic páros bontásai, kinti dobásai mennyire fognak ülni - ez ellen Rubio sokat tehet, de összességében a Wolves csapatvédekezése is komoly teszt előtt áll. A vendégeknél Bjelica kidőlt, ennyivel rövidül a rotáció, egyébként új sérült nincs.

Phoenix Suns - Orlando Magic 03:00

Érdektelen meccs, a Magic back-to-backet játszik, bár különösebben nem fáradhatott el, hiszen nagyjából az első negyedben eldőlt, hogy nem lesz esélyük a GSW ellen. A Sunsnál Eric Bledsoe-t kiültetik, nélküle azért más ez a csapat, ráadásul legutóbb Knight nem akart játszani, kérdés, hogy vele mi lesz most, mindenesetre nincsenek túl jó helyzetben. Éppen ezért egy alacsony színvonalú meccset várhatunk, ahol tét sincs egyik fél számára sem - a Phoenixnél több fontos játékos is hiányozhat, viszont ők a pihentebbek, és őket segíti a hazai pálya.

Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks 03:30

A Lakersnél úgy fest, hogy teljesen feladtak mindent, össze-vissza rotál Luke Walton, nem lehet megjósolni, hogy mit talál ki erre az estére, így természetesen kötelező a győzelem a nagy formában lévő Bucks számára. A vendégek már hetedikek Keleten, és zárkóznának tovább felfelé, közben persze a hátuk mögé is figyelnek, mert csak fél meccsel előzik meg a Miamit és a Detroitot - nem fér bele egy kellemetlen meglepetés. Egy extra dobóformában talán bízhat a Los Angeles, ha egyszerre többeknek is elsül a keze, de ez a Milwaukee most annyira egyben van, annyira jól védekezik és kontrollálja a meccseket, hogy nem nagyon látni a hazai győzelem okait.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus