Több, mint száz büntető a Jazz-Suns meccsen

Büntetőpárbaj a Utah és a Phoenix meccsén - Anthony Davis ismét megsérült - jól működött a Minnesota és a Bucks-kezdő is.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva megtekinthető!

New Orleans Pelicans – Houston Rockets 104-116

Anthony Davisnél nem változik semmi. A Pelicans sztárja alig hét perc (és 1/5 mezőnykísérlet) játék után hagyta el a játékteret, ugyanis rálépett Nené lábára és bokasérülést szenvedett – azóta kiderült, hogy nagyjából két hetet ki kell hagynia. Úgy fest, hogy ezektől a problémáktól nem tud megszabadulni a magasember, nélküle (illetve Holiday és Evans nélkül) pedig meglehetősen vérszegény játékot adott elő csapata – az első sor nagyjából húsz pontos hátrányt halmozott fel. A második félidőben és különösen a negyedik negyedben faragtak ebből Cook (20 pont, 8 gólpassz) vezérletével, de ezúttal még Buddy Hieldnek sem ment, pedig ő eddig többnyire stabilan termelte a pontokat…

Könnyed meccs volt a Houstonnak. James Harden osztogatott, a többiek élvezték a passzokat, védekezésben pedig esélyt sem adtak a New Orleansnak – úgy vezettek huszonöt ponttal félidőben, hogy nem is dobtak igazán jól. A padról Harrell mozgott kifejezetten jól (11 pont, 6 pattanó, 2 blokk), de Wiltjer, Dekker és Brown is hozta a pontokat – Capela egyáltalán nem lépett pályára, Gordon pedig mindössze kilenc percet kapott.

A Pelicans legjobb dobói: Cook 20/9, Galloway 16/3, Cunningham 12/3, Diallo 12, Hill 12/3
A Rockets legjobb dobói: Brown 18/9, Wiltjer 15/9, Harden 14, Dekker 14

Orlando Magic – San Antonio Spurs 89-95

Gasol kezd beilleszkedni. A Spursnél hiányzott Leonard és Parker, így Pau Gasolra most nagyobb szerep hárult, de a spanyol magasember kezdi elkapni a fonalat: 11 dobásból termelt 14 pontot, leszedett öt lepattanót és kiosztott négy gólpasszt is. Összességében elég alacsony színvonalú meccset vívtak a felek, egyikük sem tudott igazán felülkerekedni, a San Antoniónál is érződött a két vezér hiánya, Gregg Popovich csapata 40% alatti mezőnymutatóval zárt – a kezdő hátvédpár nagyjából 15, a frontcourt pedig 25 percet kapott.

Nem igazán működött a kezdő. Payton, Fournier, Gordon, Ibaka és Vucsevics kezdte a meccset a Magicnél, de bőven akadtak gondok ezzel a szerkezettel – támadásban abszolút nem volt meg a hely senki számára, így Fournier-t leszámítva mindenki borzalmasan dobott. A francia kiemelkedő játéka (20 pont, 3/5 tripla) mellett a padról beszálló Green (18 pont, 7/12 mezőnyből) és Biyombo (9 pont, 11 pattanó, 3 gólpassz, 3 blokk) említhető a pozitív oldalon, de a 23 eladott labda és a meccs elején elkövetett hibák miatt nem nyerhetett az Orlando.

A Magic legjobb dobói: Fournier 20/9, Green 18/3, Biyombo 9
A Spurs legjobb dobói: Gasol 14, Aldridge 12, Forbes 12/6

Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 101-83

Szerkezet nélkül. Egy olyan ötöst próbáltak ki a Bucksnál kezdőként, amilyet sokan várnak ettől a kerettől – Antetokounmpo mellett Brogdon volt a dobóhátvéd, egyébként Parker, Maker és Henson, három hasonló magasságú játékos volt fent a parketten. A fazont természetesen a görög szabta és hatékonyan is dolgozott (20 pont, 5 pattanó, 6 gólpassz), Parker és Henson is jó százalékkal küldte a helyére a lehetőségeket, de főleg védekezésben volt jó ez az ötös – vezettek, amikor jöttek a cserék. A második negyedben (inkább az első végén) aztán szétesett a Milwaukee és félidőben 31 ponttal (!) járt már előrébb az Indiana…

George nélkül. A Pacers vezére ezúttal sem lépett pályára, hiányában pedig akadtak gondok a kezdővel – igaz, hogy Teague próbálta magáévá tenni a csapatot és hogy Robinson 3/3 triplával jelentkezett, de Ellis sok jót nem csinált, Turner és Young pedig hasznos, de nem éppen scorer típusú játékos. A pad aztán minden gondot megoldott, Stuckey villogott (21 pont, 4/4 tripla) és végül tükörsima győzelmet arattak a botrányosan játszó (33,7% mezőnyből, 22,7% tripla) Milwaukee-val szemben.

A Pacers legjobb dobói: Stuckey 21/12, Teague 15/3, Allen 12
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 20/3, Parker 11/3, Henson 11, Carter-Williams 11/3

Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets 105-88

Remekelt a Wolves-kezdő. Az első sorok csatáját toronymagasan nyerte a Minnesota, köszönhetően a rengeteg kiharcolt büntetőnek – 25 egypontost értékesített (!) a Rubio-Dieng-Wiggins-Towns négyes. A spanyol irányító remekül diktálta az iramot (8 gólpassz, 4 labdaszerzés) és bár LaVine dobásai nem ültek, a többiek ezt bőven ellensúlyozták – a gyenge kezdés után végig irányították a találkozót. A padról Muhammad is beszórt 18 egységet, de ha gondot kell találni, egy dolgot megemlíthetünk: Kris Dunn (1/7 mezőnyből, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) mintha Rubio játékát másolná…

Tartalékos volt a Denver. Mudiay, Gallinari és Nurkic sem lépett pályára a Nuggetsnél, ez pedig természetesen meg is látszott az együttes játékán – az első percek még jól alakultak számukra, aztán a Minnesota akarata érvényesült. Az biztató, hogy Murray kezdőként is jól mozgott (14 pont, 2/3 tripla), az viszont kevésbé, hogy Jokics 15 perc alatt kipontozódott – így center nélkül sok esélyük nem volt már a továbbiakban.

A Wolves legjobb dobói: Towns 18/3, Wiggins 18/3, Muhammad 18/3
A Nuggets legjobb dobói: Chandler 16, Murray 14/6, Jokics 11, Toupane 11

Utah Jazz – Phoenix Suns 110-111

Büntetőpárbaj. A két együttes összesen 106 büntetőt harcolt ki, ez pedig egyszer sem fordult elő a tavalyi szezonban – ebből nyolcvanat értékesítettek, ez is borzasztóan magas szám. Az első sorokat tekintve egyébként óriási volt a különbség a Jazz javára, az első negyed közepén már tíz pont felett járt a különbség, nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Ezt követően, ahogy jöttek a cserék, úgy javult fel a Suns, de még bő két perccel a vége előtt is tíz ponttal a Utah vezetett – azonban Goodwin előbb dobott egy duplát, majd az elrontott büntetője utáni támadópattanóból zsákolt egyet, így három másodperccel a vége előtt kiharcolta a győzelmet csapatának.

Exum rendben lesz. Tavaly nagyon hiányzott egy jó irányító a Jazzből, most Hill és Exum is bevethető ezen a poszton – előbbi 0/8-as mezőnymutatót szenvedett össze, utóbbi viszont 18 ponttal jelentkezett. A Utah egyébként annak ellenére működött jól, hogy hiányzott Hayward, Favors, Hood és Burks, Hill pedig gyenge napot fogott ki – a túloldalon most megtalálta az egyensúlyt a Bledsoe-Booker páros, de védekezésben rengeteget hibázott és nagyon sok felesleges faultot ütött be a Phoenix.

A Jazz legjobb dobói: Exum 18, Gobert 17, Bolomboy 12
A Suns legjobb dobói: Booker 20/3, Bledsoe 16/9, Len 15

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus