Tony Romo Mavs-mezben, jön az utolsó előtti nap

Öt találkozót rendeznek hajnalban az NBA alapszakaszának utolsó előtti játéknapján, a Timberwolves-Thundert közvetíti a Sport1 - nézzük, hogy mire számíthatunk!

Atlanta Hawks – Charlotte Hornets 01:00

Kicsit olyan lesz ez a játéknap, mint a lélegzet a nagy lemerülés előtt, az öt mérkőzésből ennek az egynek lesz bármilyen tétje, itt is csak a Hawks számára. A hazaiak belendültek, Millsap visszatérésével elkapták a fonalat, legutóbb csodát tettek a Cavs ellen, és jelenleg ötödikek Keleten. Ha most nyernek, azzal biztosítják ezt a pozíciót – persze az is érdekes kérdés, hogy van-e egyáltalán jelentősége, hiszen nem egyértelmű, hogy a Torontóval jobb-e játszani az első körben vagy a Washingtonnal. Mindenesetre ezt a lendületet alighanem meg akarják lovagolni Howardék, a back-to-backből érkező, előző este (és jó eséllyel most is) Kemba Walkert nélkülöző, zsinórban négy vereségnél járó Charlotte kevésbé meggyőző, a vendégcsapat számára már elúszott a szezon, ez a motivációs különbség a hazai pályával megspékelve pedig ezúttal döntő lehet.

Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder 02:00 (ÉLŐ - Sport1)

Mivel Russell Westbrook mindent elért már ebben a szezonban, amit el lehetett/el akart, lehet, hogy nem lép pályára Minnesotában, igaz, Billy Donovan szerint ezt a játékos fogja eldönteni – ha akar, akkor játszani fog most is. Tét nincs, a Minnesota szeretne azért szépen zárni, de annyira gyenge a gárda védekezése, hogy nem biztos, hogy erre lesz módja, míg az OKC-nek érdekében állna kicsit pihenni, frissíteni a Rockets elleni playoff-széria előtt. Kérdés, hogy ezt megteszik-e Adamsék, hiszen a Houston azért ha nem is durván, de mégis pihentet szinte mindenkit, náluk McDermott és Abrines kisebb sérülésekkel is bajlódik, előbbi biztosan ki is hagyja a találkozót, Donovan viszont csak annyit mondott, hogy meglátják, mi lesz a többiekkel, hiszen vannak játékosai, akik minden nap játszani szeretnének…

Dallas Mavericks – Denver Nuggets 02:30

A Denver a Thunder elleni fájdalmas vereséggel kiírta magát a rájátszásból, így ennek a találkozónak sincs tétje, ráadásul mindkét gárda játszik még a következő este is. A hazai pálya miatt talán fontosabb a derbi a Mavs számára, a Nuggetsnél ráadásul többen is sérüléssel bajlódnak, most már felesleges erőltetni őket – igaz, ha Jokics játszik, akkor látványos jelenetekre azért számíthatunk tőlük. A meccs érdekessége az lehet, hogy a hírek szerint a Mavsnél ott lesz a kispadon Tony Romo, a Cowboys volt irányítója, aki be fog melegíteni a többiekkel, felveszi a mezt, bár arra azért kicsi az esély, hogy a pályára is beküldi Carlisle, de ki tudja…

Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 04:30

A Lakers váratlanul jó formában van így az utolsó időszakban, sorozatban négy győzelem után léphet pályára az együttes, és a fiatalok egyre jobban helytállnak - otthon most is minden esélyük meglesz a sikerre. A vendégeknél legutóbb Cousins és Davis sem játszott, ha most sem lépnek pályára (előbbi sérülését nem lenne muszáj erőltetni most már), akkor nehéz este elé néz azért a Pelicans - ők sorozatban négy vereségnél járnak, és ezek alatt nem kaptak még 117-nél kevesebb pontot. Ha ilyen szellősen védekeznek, azt a lelkes-lendületes Lakers ki fogja használni most is.

Sacramento Kings - Phoenix Suns 04:30

Mindkét csapat megszokta már, hogy nincs tétje számára a meccsnek, mindkét oldalon sok a fiatal, így itt azért "normális" küzdelemre számíthatunk. A Suns megnyerte az előző két meccsét, összesen szűk 250 pontot szerezve, míg a Kings elveszítette az előző két találkozóját, igaz, így is több tartás van Hieldékben, mint Bookerékben. Kérdés, hogy a vendégek támadógépezete mennyire lesz zökkenőmentes, ha ülnek a dobások, meglesz a ritmus, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve, ha viszont a harcosabb és valamivel stabilabban védekező hazaiak megtörik ezt a ritmust, akkor ők lehetnek fölényben - igaz, ehhez azért szükségük lenne a legutóbb pihenő Collisonra vagy Afflalóra is.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus