Topformában lévő csapatok meccse Washingtonban

Összecsap a Wizards és a Blazers - elit védelmek csatája Salt Lake City-ben - Miamiban a Cavs - az OKC-t is lenyomná a Dallas.

Indiana Pacers – Toronto Raptors 00:00

A gyenge védekezés komoly gödörbe sodorta a Torontót, ezen pedig az utóbbi időben is csak enyhén sikerült javítaniuk – az előző tíz mérkőzésükből csak kettőt tudtak megnyerni Lowry-ék. A támadójátékuk továbbra is megfelelő, igaz, a dobóformájuk elég ingadozó, de a pontokat nagyjából stabilan hozzák, viszont normális védelem nélkül túl sokra nem számíthatnak. A Pacers pont fordított helyzetben van, január vége óta egészen parádés formába lendültek, elsősorban azért, mert stabilan 90 pont alatt tartják ellenfeleiket – kérdés, hogy ma melyik csapat tudja ráerőltetni akaratát a másikra. Hazai pályán mindenképpen extra védekezést tud előadni a Pacers, és a Hill-Stuckey páros révén általában elöl is hozzák, amit kell, így bár a Boston ellen megszakadt a hétmeccses győzelmi széria, inkább ők az esélyesek. A túloldalon Kyle Lowry egyetlen labdaszerzésre van a szezonbeli száztól, ezzel ő lenne az első Raptor 12 éve, aki egymás után három szezonban is eléri ezt a számot.

Washington Wizards – Portland Trail Blazers 00:00

Két remek formában lévő csapat találkozik, a Washington kimászott a gödörből, és John Wall vezérletével sorozatban három mérkőzést nyertek meg, a Blazerst pedig Wesley Matthews kiválása sem tudta igazán lelassítani, szintén zsinórban három sikernél járnak. A Portland teljesítménye még impozánsabb, ha azt nézzük, hogy utóbbi kilenc meccsükből nyolcat megnyertek, ebből hat pedig jelenleg playoff-helyen álló csapatok ellen született. Kulcskérdés lesz a két irányító csatája, Wall magára vállalta csapata korábbi gyenge játékát, szerinte ő nem volt rendben ebben az időszakban – legutóbb viszont például 31 ponttal és 12 gólpasszal vezette győzelemre a Washingtont. A Portlandnél is belendült Lillard, amelyikük jobban tudja kontrollálni a meccset, az a fél lehet előnyben, igaz, a vendégeknél a remek formában lévő Aldridge vagy a Wizards ellen 18 pontot átlagoló Batum is komoly fegyver lehet.

Boston Celtics – Philadelphia 76ers 00:30

A Boston az Indiana elleni sikerrel tudatosította mindenkiben, hogy bizony kőkeményen a rájátszás a cél, utolérték a gyengélkedő a Miamit – sorozatban négy győzelemmel vették üldözőbe az előttük állókat. Ugyanakkor a sorsolásuk nem túl kedvező a hajrára, de ma még nem panaszkodhatnak, hiszen a Philadelphiát fogadják. A Sixers idén már háromszor kapott ki a Bostontól, mindháromszor elég simán, és bár kemény védekezésükkel és tripláikkal tudnak meglepetéseket okozni, ez a Celtics ellen általában elmarad. Thompsonék sorozatban 13 mérkőzést buktak idegenben, és csupán 91 pontot átlagolnak 40% körül, ha Canaanék kinti dobásai nem ülnek extrán, a korábbiakhoz képest majdnem tíz ponttal kevesebbet kapó Celtics ellen valószínűleg kevesek lesznek. A hírek szerint van esély Isaiah Thomas játékára is a hazaiaknál, ez külön megtolhatja a Boston szekerét.

Memphis Grizzlies – Denver Nuggets 01:00

A Nuggets tegnap nagy győzelmet aratott New Orleansban, „átvészelték” Anthony Davis hatalmas meccsét, és kétszeri hosszabbításban nyerni tudtak – ezzel is bizonyították, hogy komolyan kell velük számolni bárhol. Memphisben azért egy fokkal nehezebb dolguk van a csapatoknak, ráadásul egy ilyen találkozó után back-to-backet játszani nem éppen kellemes, főleg úgy, hogy ötmeccses idegenbeli túrán vannak Fariedék. A Grizzlies játéka ugyanakkor elég döcögős, az utóbbi tizenegy találkozójukból csak ötöt tudtak megnyerni, és eléggé szenvednek támadóoldalon – ami nem változik, az a védekezésük, 30% alatt tartják ellenfeleiket a triplavonalon túlról. Szerkezetileg nyilvánvalóan a hazaiak vannak fölényben, a Gasol-Randolph duót nehéz lesz tartania a vendégcsapatnak, ráadásul a fáradtság sem mellettük szól, de a nagy formába lendülő Barton vagy éppen Faried okozhat meglepetést a nyugati második helyezett számára.

Minnesota Timberwolves – Brooklyn Nets 01:00

A két csapat szűk egy hónapja cserélte el Thaddeus Youngot és Kevin Garnettet, azóta azonban egyikük sem jutott sokkal előrébb. Young 16 pontot átlagol, mióta bekerült a Nets kezdőjébe, de a gárda legutóbb egy ötmeccses vereségszériát tört meg, ez idő alatt pedig eléggé lemaradt a keleti playoffért folytatott versenyben. Garnett alig-alig tud pályára kerülni folyamatos sérülései miatt, valószínűleg ma sem fog játszani, a Wolves pedig nyeretlenül zárta idegenbeli túráját, és a kis fellendülés után újra erősen elkezdtek süllyedni. Legutóbb Rubio és Pekovics sem játszott, valószínűleg nem épülnek fel a mai találkozóig, így bár hazai pályán Wigginsék veszélyesek, ebben a felállásban nem lehet tőlük sokat várni. A Netsnél elsősorban a védekezéssel volt probléma, közel száztíz pontot kaptak a bukószéria alatt átlagosan, de a dobószázalékuk is kritikán aluli volt – elmondható, hogy ennél a két csapatnál nagyjából semmi nem volt rendben az utóbbi időben.

Miami Heat – Cleveland Cavaliers 01:00

Idén már kétszer találkoztak a felek, karácsonykor nyert a Miami, legutóbb viszont már hozta a papírformát a Cavs – ezúttal is ők a toronymagas esélyesek. Ugyan LeBron James játéka kérdéses korábbi csapata ellen, Kyrie Irving az előző két találkozón 90 (!) pontot dobott, finoman szólva bombaformában van, a Heat pedig jól védekező hátvéd híján erősen gondban lehet ellene. A Miaminál a Dragic-Wade páros egyre jobban érzi magát, a veterán dobóhátvéd 28 pontot átlagol az utóbbi öt mérkőzésen, a palánk alatt pedig Whiteside-dal gyűlhet meg Mozgov baja – viszont ez nem egyenértékű a Cleveland tűzerejével, főleg úgy, hogy védekezésben is nagy a különbség a felek között. Akár játszik James, akár nem, a győzelem kötelező a Cavs számára, a hazaiak győzelméhez Whiteside, Wade és Dragic legjobb arca kell, plusz egy átlagon felüli védekezés Irvingen.

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 01:30

Russell Westbrook show-járól szól az utóbbi időszak Oklahoma City-ben, az idei All-Star meccs MVP-je az elmúlt kilenc mérkőzésen hat tripla-duplát gyártott, miközben 34 pontot átlagol – gyakorlatilag tőle függ a csapat eredményessége. A Mavs egy kilátástalan időszak (2-5-ös mérleg) után szinte a semmiből verte agyon harminc ponttal a Clipperst, egy szempillantás alatt megfordult minden, és 60%-os mezőnymutatóval dolgozva gyakorlatilag mindenük működött. Kérdés, hogy ezzel áttört a gát és jóra fordulnak a dolgaik, vagy egyszeri „kisiklás” volt csak, és ma visszatér a korábbi elképzelés nélküli kosárlabda. Ha az előbbi verzió valósul meg, ma is mindenképpen ők az esélyesek, hiába parádézik Westbrook (már az ötödik 35-10-5-ös meccsét hozta, miközben a liga összes többi játékosa együtt csinált hat ilyet), ez általában kevés – főleg úgy, hogy védekezésben is akadnak gondok az OKC-nél. Élvezetes és érdekes találkozóra van kilátás.

Utah Jazz – Charlotte Hornets 02:00

Sorozatban öt győzelem után úgy tűnt, hogy Walker visszatérése és Jefferson sérülése negatív irányban befolyásolja a Hornets szezonját, de két vereséget követően felálltak -19-ről a Bulls ellen és újra nyerni tudtak. A periméter-orientálttá váló támadójáték még inkább a kinti dobásokra korlátozódhat a Jazz ellen, hiszen Gobert és Favors révén alig-alig engednek könnyű kosarat a festékből, általában hozzák a lepattanózást is – bár hozzá kell tenni, hogy Biyombóék a Bulls ellen nagyon megnyerték a lecsorgók csatáját. A Utah erre a stabilitásra építve egyébként három éve nem látott győzelmi szériát épít, de ma rendkívül érdekes mérkőzést vívhatnak a felek – két nagyon keményen, szervezetten védekező csapat találkozik, az okos, fegyelmezett és védekezés-központú kosárlabdát szeretők számára igazi csemegének ígérkezik.

Sacramento Kings – Atlanta Hawks 03:00

A Kings végre valahára lezárta nyolcmeccses idegenbeli túráját, és bár sok babér nem termett nekik, hazai pályán mindenképpen felüdülés lesz számukra a játék – igaz, a keleti éllovast vendégül látni sosem egyszerű. A Hawksnál sincs azonban minden rendben, Kyle Korver orra eltört és egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor tér majd vissza – ráadásul Mike Scott sem bevethető jelentős ideig. Természetesen nélkülük is a vendégek az esélyesek, Budenholzer három kezdőjátékosának is pihenőt adott legutóbb, akik így frissen utazhatnak a nyugati partra. Papíron a Sacramento fegyvere megvan, a brutális formában lévő Cousins ideális fit a centerek ellen kissé szenvedő Atlanta ellen, de ez gyengébb csapatok ellen sem sűrűn volt elég, ráadásul a gyakorlatilag nem létező védekezésük miatt nehéz bármilyen párosításból esélyesként kihozni őket – pláne ebből…

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers 03:30

A Warriors ezt a meccset bemelegítésnek szánja a szerdai, Atlanta elleni csúcsderbire, ahol visszavághatnak a korábban elszenvedett vereségért. Hazai pályán nem jelenthet nagy gondot számukra a Lakers, akik rengeteg labdát adnak el, zsinórban hat mérkőzés óta nem dobtak 94 pont felett, és az elmúlt nyolcból hétszer is kikaptak – ezzel összhangban hazai pályán 110 pont felett átlagol a GSW, és a liga egyik legtöbb eladott labdáját harcolják ki. A nagy formába lendült Steph Curry vezérletével 46% körül triplázik a ligaelső, ami bődületes szám, ráadásul Klay Thompson 55%-kal tüzel kintről az elmúlt négy találkozón – nehéz indokot találni, hogy miért lesz partiban a Los Angeles.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus