Torontóba látogat a Cleveland, javíthat a GSW

Jön a keleti döntő visszavágója - Dallas-Houston rangadó - mihez kezd Anthony Davis a Warriors ellen? - a Lakerst fogadja a Jazz.

 

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 01:00

„A tavalyi keleti döntő visszavágója sosem csak egy egyszerű mérkőzés” – nyilatkozta DeMar DeRozan, valószínűleg így is készül a Toronto erre az összecsapásra. Mindkét gárda győzelemmel rajtolt, a Cavs kis túlzással meg sem izzadt, a Raptors viszont DeRozan és Valanciunas óriási teljesítményének köszönhette a sikert. Érdekesek lehetnek a párharcok, főleg a Lowry-Irving és a Carroll-James kettősök, elsősorban védekezésben lesz kérdés, hogy mire megy majd a Toronto a Cavs sztárjaival szemben – James és Irving is nagy formában kezdett. Szoros és parázs meccs lehet ebből, ráadásul a hírek szerint Shumpert és Felder is bevethető lesz a vendégeknél az agyrázkódásuk után.

Brooklyn Nets – Indiana Pacers 01:30

Az Indiana remekül nézett ki az első meccsen, legalábbis támadásban – Paul George mellett a kettő-kettők után dominált Myles Turner is, de a kezdőcsapat összességében is nagyon kiegyensúlyozottan működött. A Netsről ezt nem mondhattuk el, továbbra is keresik Brook Lopez helyét és dobásait, a fazont Jeremy Lin szabja, és meglehetősen limitált a támadópotenciáljuk – a favorit a Pacers, bár legutóbb is rengeteg hármassal próbálkozott a Brooklyn, egy jó szériával most is lehet esélyük.

Detroit Pistons – Orlando Magic 01:30

Mindkét csapat vereséggel rajtolt, méghozzá elsősorban a gyenge támadójáték miatt – kérdés, hogy most melyik oldalon lesz olyan játékos, aki kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani. A Magic emellett a palánk alatt volt óriási gondban, de most bemutatkozhat Bismack Biyombo, és az ő jelenléte nagyon sokat jelenthet: ha limitálni tudja Andre Drummondot, illetve a betörő Pistons-játékosokat, jó esélyeik lehetnek. Kérdés, hogy Tobias Harris mit alkot volt csapata ellen, és hogy Ish Smith milyen játékot mutat Reggie Jackson hiányában, de a Magic periméterének is javulnia kell támadásban az előző meccshez képest. Érdekesség, hogy a Pistons az utóbbi hat találkozójukat zsinórban megnyerte.

Oklahoma City Thunder – Phoenix Suns 02:00

A Thunder megverte a Sixerst, de egyáltalán nem játszott jól, míg a Suns simán kikapott a Sacramentótól az első találkozón, így mindkét félnek van min javítania. Az OKC-nél Russell Westbrooktól most is extra teljesítmény kell, de a Suns védekezését elnézve erre számíthatunk is, az ő labdáiból pedig elsősorban Adams és Kanter él meg, valószínűleg most is ez lesz az alap. A vendégek a Bledsoe-Booker kettősre építenek, de nehéz dolguk lesz, ha megkapják Robersont vagy Oladipót – ők kulcsszerepet játszottak védekezésben az előző meccsen is. Earl Watson jelezte a kezdői felé, hogy sokkal több kell annál, mint amit a Kings ellen mutattak, akkor ugyanis a cseresor lendülete volt a legfőbb pozitívum náluk, kérdés, hogy mennyire tudnak felpörögni Bledsoe-ék.

Miami Heat – Charlotte Hornets 02:00

Ezen a meccsen döntő lehet a palánk alatti csata, hiszen a Heatnél dominált a Magic ellen Hassan Whiteside, és ha most is ennyire kimagasló lesz elöl-hátul, akkor nagyon nehéz dolga lesz a Charlotte-nak – azonban Roy Hibbert is remekelt az előző találkozón, ő pedig lassíthatja a Miami centerét. Ezen felül a Dragic-Walker páros csatája is meghatározhatja a játék menetét, a vendégek irányítója és Nic Batum sem villogott igazán a Bucks ellen, tőlük most több kell, ha nyerni akarnak. A hazaiaknál Ellington és Richardson aligha léphet pályára, a vendégeknél pedig Kaminsky játéka erősen kérdéses.

Dallas Mavericks – Houston Rockets 02:30

Igazi pontháborúra számíthatunk, ha a két csapat első találkozóiból indulunk ki – mindkét gárda látványos meccsen szenvedett vereséget. Viszont amíg a Mavs meglepően potens támadójátékot mutatott (nem számítottunk tőlük közel 20 triplára), addig a Rocketsnél minden a 34 pontos, 17 gólpasszos Hardentől függött, és ahogy ő elkezdett hibázgatni, át is vette a vezetést, majd megnyerte a meccset a Lakers. Kérdés, hogy Nowitzkiéktől ez egyszeri extra dobóforma volt, vagy tartósan is képesek 110 pontokat dobálni, illetve hogy a Houston játéka mennyit tud javulni – sok hármasra és rengeteg pontra készülhetünk.

Utah Jazz – Los Angeles Lakers 03:00

A Lakers kisebb meglepetésre megverte a Houstont az első meccsen, és kifejezetten jól játszott a gárda, kérdés, hogy meg tudják-e ezt ismételni egy sokkal jobb védekezés ellen idegenben. A Jazznél most sem lesz Hayward, és bár Favors már edzett, az ő játéka sem biztos – legutóbb Joe Johnson és Rodney Hood vitte a prímet támadásban, de egyiküktől sem várhatunk sorozatos 20 pont feletti meccseket. Egyelőre elég nehéz jósolni, mert mindkét gárda produkált olyan dolgokat elsőre, amelyekre nem feltétlenül számítottunk – a Jazz ellen jóval nehezebb dolga lesz a Lakersnek elöl, de az sem biztos, hogy a hazaiak tudnak még egyszer ilyen jól támadni kulcsembereik nélkül.

New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 03:30

A Spurs elleni váratlan és méretes zakó után kötelező a győzelem a Golden State számára, ezúttal nem hibázhatnak Steph Curry-ék. A Pelicans még Anthony Davis kolosszális estéjét sem tudta győzelemre váltani a Denver ellen, és most is csak a magasember extrájában bízhatnak, ő viszont egymaga nem jelenthet megoldhatatlan feladatot a Warriorsnak még akkor sem, ha Duranték fő gondja a lepattanózás és a palánk alatti védekezés volt…

Élőképes streamek ide kattintva elérhetőek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus