Torontóban ért véget a Brooklyn diadalmenete

Mára virradóra kilenc találkozót vívtak meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, s szerencsére az előzetes félelmeknek csak egy része igazolódott be, ugyanis kiütés csupán Denverben született ezen az éjjelen, ahol a Nuggets zsinórban ötödször diadalmaskodott. Washingtonban óriási fordítást láthattak a nézők, ami végül nem ért győzelmet, Torontóban hiába ment kétszámjegyű előnnyel a Brooklyn, oda lett Paul Pierce-ék győzelmi sorozata. A Chicago újabb amolyan dac-diadalt aratott, a Pistons pedig sikerszériában, hosszú idő után először. Jöjjenek a részletek!

Toronto Raptors – Brooklyn Nets 96-80

Megszakadt a Nets sorozata. Előző éjjel még a Miamit verte meg a Brooklyn, Torontóban azonban megszakadt az ötmeccses győzelmi széria. A két csapat legutóbbi találkozásakor a Nets nyert, akkor azzal az ötmeccses vereségszériát szakították meg. A Raptors egyébként utolsó tíz 50% feletti ellenfeléből kilencet megvert, emellett legutóbbi hat hazai meccsükből ötször ők örülhettek.

Lerohanták a Brooklynt. A harmadik negyedet egy 16-6-os futással fejezte be a Raptors (minden pontjukat vagy DeRozan szerezte, vagy ő adta a gólpasszt), ezzel 68-64-re átvették a vezetést, majd a negyedik negyedet egy 10-2-es szériával nyitották, innen pedig nem volt visszaút a vendégek számára.

Ezúttal nem ment a támadás. Egy nappal korábban Johnson, Pierce és Livingston is nagy meccset játszott a Heat ellen, viszont ezen az estén együttesen 34 pontot szereztek 12/33-as mezőnymutatóval. A túloldalon viszont DeRozan ellenállhatatlan volt, 26 ponttal, 7 lepattanóval és 5 gólpasszal vezette győzelemre csapatát.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 26/3, Ross 14/9, Patterson 14/3
A Nets legjobb dobói: Pierce 15/6, Anderson 13/9, Johnson 11

 

Washington Wizards - Houston Rockets 107 - 114

Óriási fordítás, de hiába. 25 ponttal ment már az élete meccsét játszó Terrence Jones (19 pont, 17 lepattanó, 3 blokk) húzta Houston, de ekkor John Wall (23 pont, 10 gólpassz) és Trevor Ariza (23 pont, 14 lepattanó) begyújtották a rakétákat és fordítottak, ám a végjátékot egy 0-10-es rohammal zárta le a texasi gárda, mely így megúszta a mérhetetlen blamát.

Howard is, Harden is. A Rockets mindkét all-starja villogott, a center 23 ponttal és 7 lepattanóval zárt, míg a balkezes bombázó 25 egysége mellé 8 lepattanót és 5 gólpasszt is jegyzett.

Már megint mélyen a Wizards. Bár Keleten ez jelenleg stabil rájátszás-helyet jelent, de a 16-19-es mutatójára nem lehet büszke a Wizards, a szezon egyik nagy csalódása a fővárosi alakulat eredménytelensége a nem kevés negatív meglepetés közül.

A Wizards legjobb dobói: Ariza 23/9, Wall 23/3, Beal 13
A Rockets legjobb dobói: Harden 25/9, D. Howard 23, T. Jones 19

 

Detroit Pistons - Phoenix Suns 110 - 108

Jó hatással volt a diadal. A Pistons ugyan back-to-back lépett fel, ám tegnap egy hatos kudarcszériát zárt le Mo Cheeks együttese, mely lendületből elkapta az Eric Bledsoe nélkül Keleten állomásozó arizonaiakat is.

Nagyot fordult a világ Smith-szel és Jenningsszel. A Pistons pocsék szereplésének két fő oka a két balkezes kosaras gyengélkedése és buta játéka volt, ám most éppen ők szedték magukat össze annyira, hogy győztes csapatot csináljanak egy alapvetően vesztes mentalitású alakulatból. Az irányító ugyan 14-ből 4-es mezőnyözéssel riogatott, ám 8 lepattanója mellett 18 gólpasszt osztott ki, míg az ex-atlantai bedobó 25 pontját 16-ból 11-es dobómutatóval hozta össze, s nem mellesleg ő értékesítette a győztes duplát egálnál, ezen felül 11 lepattanó és 5 gólpassz is színesítette produkcióját.

Suns: apránként lefelé. A Phoenixnek Bledsoe-val a fedélzeten a nyugati Top 4 is célja lehetett, ám nélküle hiába versenyképes a Hornacek-legénység minden egyes fellépésén, nem olyan ütemben jönnek a W-k, mint korábban, így vélhetően a rájátszás helyekért is nagyot kell majd küzdenie a 21 pontos Channing Frye vezette Sunsnak.

A Pistons legjobb dobói: Josh Smith 25/3, Monroe 20, W. Bynum 16
A Suns legjobb dobói: Frye 21/15, Tucker 17/9, Marc. Morris 17/3

 

Philadelphia 76ers – New York Knicks 92-102

A második negyedben felébredt a Knicks. Az első negyedet még a Sixers nyerte, ám a folyatásban megrázta magát Mike Woodson csapata, és 32-12-re nyerte a második játékrészt. Ebben a periódusban játszott JR Smith, és szerzett is 11 pontot, amivel próbálta bizonyítani, hogy szükség van rá ebben az együttesben.

Stoudemire nagy napja. Az erőcsatár első nyolc dobáskísérletét kosárra váltotta, végül 8/10-zel zárt, ez mellé hibátlanul célzott a büntetővonalról, így rendkívül hatékonyan érte el 21 pontját. Rajta kívül jól játszott még Carmelo Anthony, akinek ugyan nem ment igazán a dobás, de 18 pontja mellett leszedett 9 lepattanót és tőle szokatlan módon kiosztott 7 gólpasszt is.

Nem bízhatnak a védekezésben. A Sixers ezzel a vereséggel 1-15-re áll azokon a meccseken, amikor nem érik el a 100 pontot, illetve 0-4-re akkor, amikor közülük senki nem éri el a húsz pontot. 37 meccsükből 33 alkalommal elérte az ellenfél a 100 egységet és zsinórban negyedik vereségükkel már erősen közelítenek afelé, ahova a szezon előtt mindenki várta őket.

A 76ers legjobb dobói: Anderson 17/3, Hawes 17/3, Young 15
A Knicks legjobb dobói: Stoudemire 21, Anthony 18, Smith 14/9

 

Chicago Bulls - Charlotte Bobcats 103 - 97

Dacból is. A Bulls menedzsmentje a totális tankolás felé vette az irányt Derrick Rose kidőlése, illetve Loul Deng elcserélése óta, de úgy fest, ez csak még jobban feltüzelte Tom Thibodeau mestert és tanítványait, akik ma Jimmy Butler nélkül is elverték egyik fő riválisukat, ami a rájátszásba jutást illeti, azaz a Charlotte-ot.

Augustin kivégezte volt csapatát. Az anno a Bobcats színeiben kezdő irányító 20 ponttal és 12 gólpasszal szállt be a kispadról, bizonyítván, hogy kár volt róla ennyire korán lemondani.

79(!) pont sem volt elég a "Nagy Hármastól". Kemba Walker (29 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz), Al Jefferson (20 pont, 11 lepattanó) és Gerald Henderson (30 pont, 3 gólpassz, 2 szerzett labda) is maximumon pörgött a vendégeknél, ám mivel a társak összesen 18 pontot tettek a közösbe, lógó orral kellett távoznia a Clifford-alakulatnak.

A Bulls legjobb dobói: Augustin 20/3, Noah 19, Dunleavy 17/3
A Bobcats legjobb dobói: Henderson 30/3, Walker 29/6, Al Jefferson 20

 

Oklahoma City Thunder – Milwaukee Bucks 101-85

A harmadik negyedet megnyomta az OKC. Az első negyed a pontatlanságról szólt, a másodikban már kosárlabdára emlékeztetett a dolog, aztán a harmadikban ellépett az Oklahoma, 39-27-re nyerték ezt a játékrészt, benne egy brutális, 25-8-as futással. Ez a 39 eggyel több az első félidőben(!) szerzett 38 pontjuknál, ráadásul a szünet előtt 28,6%-kal céloztak mindössze, utána viszont 50% felett értékesítették dobásaikat.

Pontatlan a Bucks. Legutóbb a Bulls ellen az utolsó 11 dobásukat elrontották, ezt a formájukat hozták erre az estére is, hiszen most az első tíz kísérletük volt sikertelen. 42,1%-kal tüzelnek a mezőnyből az egész évet nézve, ami a liga legrosszabb mutatója, ezúttal még a 40%-ot sem érték el.

Most nem hiányzott Westbrook. Az irányító kiválása óta elég rapszodikus a csapat és Durant dobóformája is, ezúttal azonban KD 33 pontig, 10 lepattanóig és 7 gólpasszig jutott majdnem 50%-kal és 17 (!) kiharcolt büntetővel (ebből 15-öt értékesített is). De nem volt egyedül, Serge Ibaka egy 17 pontos, 17 lepattanós dupla-duplával jelentkezett, ez mellé kiosztott 3 blokkot is.

A Thunder legjobb dobói: Durant 33/6, Ibaka 17, Lamb 17/9
A Bucks legjobb dobói: Mayo 16/12, Ridnour 16/12, Knight, Antetokounmpo 13/3-13

 

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 110 - 107

Back-to-back győzelmek. A Mavericks 24 órán belül oda-vissza megverte az NOP-t, most a 35 évesen is 40 pontig jutó Dirk Nowitzki főszereplésével, a vártnál talán nehezebben.

Ilyet... Austin Riversen a világ legegyértelműbb faultját ütötték be az utolsó pillanatban, amikor a vendégek csereembere három egységnyi hátránynál hármassal próbálkozott, ám a fújás csoda módon elmaradt és így célba ért a Mavericks. Érdekesség, hogy korábban hasonló szituációban úszott már meg végjátékot a Dallas, amikor Kevin Love triplakísérleténél nem fújtak a sporik a Minnesota ellen, akkor el is ismerte a liga, hogy játékvezetői hiba történt.

Anthony Davis még feljebb kapcsolt. A Pelicans másodéves nagyembere Holiday, Evans és Anderson távollétében úgy érezte, hogy többet kell vállalnia, aminek az eredmény egy 28 pontos, 14 lepattanós dupla dupla lett, igaz most ez győzelmet nem ért a New Orleans számára.

A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 40/15, Ellis 26, Calderon 17/12
A Pelicans legjobb dobói: A. Davis 28, E. Gordon 20/9, Aminu 15

 

Denver Nuggets - Orlando Magic 120 - 94

A kakukktojás. Ezen az éjjelen sok olyan párosítás volt a programból, melyeken lehetett volna kiütés, de végül szinte mindenhol jó meccset láthatott a nagyérdemű, kivétel Denverben, ahol az ötös győzelmi szériában lévő Nuggets elgázolta a Vucsevics és Afflalo nélküli floridaiakat.

Heten 13 felett. A hazaiak megint etalon kollektív csapatteljesítményt tettek le az asztalra, ugyanis a kezdők mellett a 18-at berámoló Evan Fournier (18 pont) és a 14 pontos, 9 lepattanós Mozgov is tevékeny részese volt a sikernek.

Ennyi volt az Orlandóban ma. Glen Davis (20 pont, 6 lepattanó), Tobias Harris (22 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz), az újonc Oladipo (15 pont, 5 gólpassz) és Nelson (10 pont, 7 gólpassz) is hozta, ami tőle elvárható, ám a hiányzók miatt nem volt több pont a vendégekben.

A Nuggets legjobb dobói: Fournier, Foye 18/9-18/9, Faried 17
A Magic legjobb dobói: T. Harris 22, G. Davis 20, Oladipo 15

 

Portland Trail Blazers - Boston Celtics 112 - 104

Csalóka kudarcsorozat. Megint kikapott a Celtics idegenben, ami már a nyolcadik volt egyhuzamban a bostoniaknak, de most is egy jóval magasabban jegyzett gárda ellen tudott vendégként sokáig szorosan ott lenni a 25 pontos Avery Bradley húzta Stevens-legénység, ráadásul a tankoláshoz szükséges L is megvan.

Az MVP-jelölt és a többiek. LaMarcus Aldridge (21 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz) mellett Damian Lillard (15 pont, 6 gólpassz) Wesley Matthews (18 pont, 5 lepattanó), Nicolas Batum (16 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz), Robin Lopez (15 pont, 13 lepattanó), Mo Williams (11 pont, 4 gólpassz) és az élete második profi meccsét játszó CJ McCollum (10 pont) is megtette, amit megkövetelt a "haza, nem is maradt el a diadal.

A Blazers legjobb dobói: Aldridge 2, Matthews 18/6, Batum 16/6
A Celtics legjobb dobói: Bradley 25/3, J. Green 16, Sullinger 14/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus